به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اين كتاب مجموعه داستانهايی است با رويكرد معناگرايی. از محققان معناگرا میتوان به ويكتور اميل فرانك اشاره كرد كه از روانشناسان اتريشی و پديدآورنده معنا درمانی يا مكتب روانشناسی لوگوتراپی است، و اختلال عاطفی را حاصل عدم توانايی فرد در يافتن معنا برای زندگی میداند. يالوم در كتاب اخير خود با پرداختن به موضوع معنا، به متفكران لوگوتراپی نزديك میشود. هرچند نام مستقيمی از هيچ يك از آنها برده نشده و حتی اشارهای به معناگرايی به عنوان روش درمانی نمیشود.
يالوم را در ايران نخستين بار با رمان «وقتی نيچه گريه كرد» شناختيم و پس از آن «دژخيم عشق»، «مامان و معنی زندگي»، «هنر درمان»، «خيره به خورشيد»، «مسئله اسپينوزا» در سالهای مختلف با ترجمههای متعددی وارد بازار شدند. از ميان مترجمهای مختلف حسين كاظمی يزدی تاكنون ترجمه سه اثر از يالوم را عهدهدار شده است. پيش از اين دو رمان روانشناسي ديگر «مسئله اسپينوزا» و «دروغگويی روی مبل» با ترجمه كاظمی يزدی منتشر شدند كه هركدام پس از گذشت كمتر از يك سال به چاپ چهارم رسيدند.
یالوم در «مخلوقات يك روز» گام را فراتر از نوع رابطه و شيوههای درمانی میگذارد. در اين اثر يالوم ما را با بحران بیمعنايی مواجه میكند، بحرانی كه از طريق بيماران مختلف در سطوح گوناگون با آن آشنا میشويم و به رغم بيانی متفاوت همگی ظاهری يكسان دارند. برادری كه پس از مرگ برادرش با اين بحران مواجه میشود، مردی كه در سالمندی با معنا دست به گريبان است، پزشكی كه در مواجهه با بيمارانش و زمانی كه مجبور است آنها را از نتايج نااميد كننده آزمايشهای پزشكی مطلع كند بیمعنايی را میيابد، زن ميانسالي كه پس از گذشت پنج دهه از زندگی و غرق شدن در خاطرات عشق ناتمام احساس پوچی میكند و... تمام اين مشكلات مختلف در نهان از ماهيت مسئلهای يكسان حكايت دارند كه آن معنای زندگی است.
در كتاب «مخلوقات يك روز» نويسنده معتقد است كه بسياری از بيماران عملا با مسائل وجودی گلاويزند و بيماران داستانهای اين كتاب با موضوعاتی مانند اضطراب، مرگ، فقدان عزيزان و در نهايت فقدان خودشان، داشتن زندگی معنیدار، كنار آمدن با پيری و مشكلات آن روبرو هستند و نويسنده اميدوار است كه از طريق اين داستانها سطح آگاهی افراد را از موضوعات وجودی بالا ببرد. يالوم در موخره كتاب اشاره میكند كه من برای آن دسته از افرادی مینويسم كه علاقه زيادی به روان انسانی و رشد شخصی دارند، برای خوانندگان بسياری كه با بحرانهای نامحدود هويتی كه در اين داستانها وجود دارند آشنا هستند و برای كسانی كه به حضور در يك رواندرمانی فكر میكنند و يا در ميانه آن هستند. اميدوارم اين حكايتها آنها را تشويق كند تا با ديو درونشان بجنگند.
كتاب مخلوقات يك روز نوشته اروين د.يالوم با ترجمه حسين كاظمي يزدي در 224 صفحه و در قطع رقعی به بهای 16هزار تومان با شمارگان يك هزار و پانصد نسخه از سوی انتشارات پندارتابان منتشر شده است.
58243
نظر شما