«خبرجنوب» نوشت: طرحهای انتقال آب از خلیج فارس به فارس و دریای خزر به این استان وارد فاز جدیتر شد و یک شرکت خصوصی از خارج از استان برای اجرای آن به این استان آمد.

معاون برنامه و بودجه سازمان برنامه و بودجه فارس با اعلام اين خبرگفت: شركت تامين و انتقال آب خليج فارس كه پروژه انتقال آب به معدن سرچشمه كرمان را در دستور كار دارد، براي اين كار پيش قدم شده است.
علي سلحشوري افزود: اين شركت طرحي به طول 360 كيلومتر را در دست اجرا دارد و براي رساندن آب از خليج فارس و از نزديكيهاي هرمزگان به كرمان، تنها 60 كيلومتر ديگر نياز به لوله گذاري دارد.
وي با بيان اينكه قصد داريم براي تامين آب شهرهاي شرقي استان فارس همچون كرمان در كوتاه مدت از اين خط لوله استفاده كنيم، اضافه كرد: تامين آب شهرستانهاي شرقي استان از خط لوله انتقال آب به كرمان در درازمدت امكان پذير نيست و تنها به عنوان مسكني در كوتاه مدت ميتوانيم از آن استفاده كنيم.
وي با بيان اينكه شهرهاي شرقي و جنوبي فارس براي تامين آب شرب با بحران شديد دست و پنجه نرم ميكنند، گفت: با توجه به مشكلات و چالشهاي فارس، اولويتبنديهايي براي حل اين مشكلات صورت گرفته كه انتقال آب و تامين آب شرب مردم، اولويت اول و مهمترين اولويت استان تعيين شده است.
سلحشوري با بيان اينكه در سازمان برنامه و بودجه در ذيل كارگروه آمايش، كميته حل بحران آب استان تشكيل شده است، افزود: سومين جلسه اين كميته هفته گذشته برگزار شد و از افراد مختلفي دعوت به عمل آمد كه از جمله آنها پژوهشگري بود كه 12 سال بر روي طرح انتقال آب درياي خزر به فلات مركزي ايران مطالعه و اقدامات پژوهشي داشته است.
معاون سازمان برنامه و بودجه فارس بيان داشت: طرح اين پژوهشگر امكان آبرساني از درياي خزر تا بوشهر را دارد.
وي گفت: طرح ديگري كه در اين جلسه مطرح گرديد طرح انتقال آب از خليج فارس بود و شركت پيشنهادكننده آن كه مجري طرح انتقال آب از خليج فارس به كرمان بود، جزئيات طرح خود را اعلام كرد.
سلحشوري بيان داشت: طرح اجرا شده توسط آن شركت از طرحهاي موفق بود و 300 كيلومتر راهگشايي و كوه بري را در طي 3 سال انجام داده است.
وي با دعوت از همه سرمايهگذاران براي اجراي طرح انتقال آب از خليج فارس به فارس،گفت: در طرح انتقال آب به كرمان، اعتبار 4500 ميلياردي هزينه شده كه 400 ميليون يورو آن از صندوق توسعه ملي تامين شده است و هر سرمايه گذاري هم كه بخواهد وارد اين عرصه شود ميتواند از اين تسهيلات استفاده كرده و مطمئن باشد كه از حمايت همه جانبه مسئولان برخوردار خواهد بود.
معاون سازمان برنامه و بودجه فارس با اشاره به بحران شديد آب در فارس، گفت: همه مناطق استان با بحران شديد آب روبه رو هستند و اين بحران در مناطق جنوبي و شرقي استان بسيار شديدتر است.
وي يادآور شد: 98 درصد دشتهاي استان در ليست دشتهاي ممنوعه قرار دارد و 70 درصد چاههاي تامين آب شرب استان به طور كامل خشك شده است.
سلحشوري يادآور شد: در حال حاضر به 735 روستاي فارس توسط شركت آبفاي روستايي، آبرساني با تانكر انجام مي شود.
وي با تاكيد بر لزوم حضور سرمايهگذاران در طرحهاي انتقال آب فارس، گفت: اين انتقال براي تامين آب صنعتي، معدني و شرب است و شامل خطوط انتقال آب و نصب دستگاههاي آب شيرين كن مي باشد.
وي اظهار اميدواري كرد با همت سرمايهگذاران و تلاش مسئولان براي جذب سرمايه گذار، بحران شديد آب در فارس هرچه سريع تر در اين استان تعديل شود.

46

کد خبر 614025

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار