سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی، فراکسیون مستقلین را هم‌وزن فراکسیون متبوعش نمی داند و معتقد است: باید مجمع عمومی هر دو فراکسیون برگزار شود و ببینیم چند نفر در هر جلسه شرکت می‌کنند تا بتوانیم دقیق صحبت کنیم.

مریم محمدپور- فراکسیون ولایت در ابتدای مجلس دهم بسیار  فعال ظاهر شد. اعضای این فراکسیون توانستند اکثریت اعضای هیات رئیسه مجلس و روسای کمیسیون‌های تخصصی را از آن خود کنند. اما این پیشتازی پس از آن متوقف شد و تشکیل فراکسیون مستقلین به آنها ضربه زد، به طوری که مدتی طولانی حتی یک جلسه برگزار نکردند. این انفعال برای برخی از اعضا گران آمد. آنها از بی‌برنامه بودن فراکسیون در انتخابات ناظران مجلس در نهادهای مختلف گلایه داشتند. البته وقتی صدای اعتراضات بلند شد، فراکسیون یک جلسه نمادین برگزار کرد اما پس از آن هم دوباره سکوت و سکون بر فراکسیون ولایت حکمفرما شد. در این مدت زمزمه بروز اختلافات در فراکسیون ولایت قوت گرفت، تا اینکه به تازگی این فراکسیون با نامی جدید وارد کار شده و انتخابات هیات رئیسه و شورای مرکزی و اساسنامه خود را برگزار کرده است.

سخنگوی فراکسیون ولایی در مجلس دهم دلیل این همه تاخیر را تعیین تکلیف مناسبات این فراکسیون با فراکسیون مستقلین می داند. حسین نقوی حسینی شورای عالی فراکسیون‌ها را نیز معادل فراکسیون ولایت با ریاست علی لاریجانی عنوان می کند و معتقد است نمایندگان ولایی و مستقلین دو زیرفراکسیون از فراکسیون ولایت هستند، موضوعی که سخنگوی فراکسیون مستقلین آن را رد می کند و تاکید دارد که آنها فراکسیون هستند نه زیرفراکسیون.

مشروح گفت و گو با حسین نقوی حسینی، نماینده مردم ورامین و قرچک در مجلس و سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی در ادامه می آید:

نزدیک به هفت ماه طول کشید تا فراکسیون ولایت هیات رئیسه خود را بشناسد. این زمان طولانی، شائبه وجود برخی اختلاف نظرها در فراکسیون متبوعش شما را بالا برده بود. چرا این روند این همه طولانی شد؟

در فراکسیون نمایندگان ولایی اختلاف نظری وجود نداشت، علت طولانی شدن انتخاب هیات رئیسه این بود که فراکسیون باید مناسبات خود را با فراکسیون مستقل‌ها تعیین تکلیف می‌کرد و چون مناسبات ما مشخص نبود، مقداری زمان‌بر شد. اما در داخل خود فراکسیون ما هیچ اختلاف نظری نبود، برای نمونه، همین انتخابات هیات رئیسه فراکسیون بسیار روان و ساده برگزار شد، حتی برخی دوستان نمی خواستند وارد رقابت شوند و بقیه از آنها دعوت کردند که برای هیات رئیسه کاندیدا شوند. در داخل خود فراکسیون هماهنگی خوبی وجود دارد.

همین مرزبندی شما با مستقلین یکی از موضوعاتی است که به شائبه اختلافات داخلی اصولگرایان دامن می زند. اکثر اعضای فراکسیون مستقلین عضو فراکسیون ولایت بودند اما تنها تا انتخابات هیات رئیسه مجلس حاضر شدند با شما همراهی کنند.

پس منظور شما فراکسیون ولایت است. چراکه فراکسیونی که چندی پیش انتخاباتش برگزار شد، فراکسیون نمایندگان ولایی است که یکی از فراکسیون های زیرمجموعه فراکسیون ولایت است. همانطور که می دانید فراکسیون ولایت دو زیر فراکسیون دارد که شامل فراکسیون مستقلین و فراکسیون نمایندگان ولایی است. من فکر می کنم فراکسیون نمایندگان ولایی، فراکسیون موثر و فعالی در مجلس خواهد بود.

این سخنان شما ابهام دارد، منظورتان این است که اکنون فراکسیون ولایت همان چیزی است که مستقلین به آن شورای عالی فراکسیون‌ها می گویند؟

ببنید ما یک فراکسیون به نام ولایت داریم که رئیس آن آقای لاریجانی است. این فراکسیون دو زیرفراکسیون دارد. یکی نمایندگان ولایی و دیگری مستقلین.

مستقلین به این تقسیم بندی قائل نیستند. آنها تاکید دارند که فراکسیون سوم و مستقلی نسبت به شما هستند. شما چطور مناسبات خود با فراکسیون مستقلین را حل کردید در حالی که دو روایت مختلف از ماجرا دارید؟ آنها به شورای عالی فراکسیون‌ها قائل هستند.

ما هم به همین اعتقاد داریم. یک شورای عالی داریم که در آن نمایندگانی از فراکسیون مستقلین و نمایندگانی از فراکسیون نمایندگان ولایی شرکت می کنند.

شورای عالی فراکسیون ها قرار بود که از دو گروه هفده نفره از این دو فراکسیون یا به تعبیر شما زیرفراکسیون تشکیل شود. نمایندگان ولایی اعضای خود در شورای عالی را مشخص کرده است؟

خیر. هنوز مشخص نکرده ایم. برای اینکه هنوز روی این نسبت 17 به 17 بحث داریم. مگر فراکسیون مستقلین چند نفر هستند؟ تعداد آنها در شورای عالی باید متناسب با تعداد اعضای آنها باشد.

ادعا می کنند که 117 نفر هستند...

روی این عدد بحث‌هایی هست.

با برآورد شما وزن دو فراکسیون چگونه است؟

باید ببینیم چند نفر در مجمع عمومی دو فراکسیون شرکت می کنند تا بتوانیم دقیق صحبت کنیم.

برخی نمایندگان در هر دو فراکسیون حضور دارند، هم در نشست‌های فراکسیون نمایندگانی ولایی هستند و هم در نشست های فراکسیون مستقلین.

من شنیدم که مستقل‌ها در اساسنامه خود آورده اند کسی که در فراکسیون ما شرکت می کند نباید در فراکسیون دیگری باشد. اما ما منعی نداریم. آنها که منع دارند، ممنوعیتشان را دنبال کنند.

زمانی شایعه شد که قرار است فراکسیون چهارمی در مجلس شکل بگیرد. گفته می شد که نمایندگان نزدیک به پایداری می‌خواهند از فراکسیون ولایت جدا شوند و نقدشان به عملکرد این فراکسیون بود که بعد از انتخابات هیات رئیسه مجلس در عمل غیرفعال شده و به عنوان مثال در انتخابات ناظران مجلس در شوراها و سازمان های مختلف برنامه ای نداشته است.

اینکه فراکسیون ولایت در انتخاب این جایگاه ها فعال عمل نکرده، موضوعیت دارد اما این موضوع باعث نشد کسی بخواهد فراکسیون دیگری تشکیل دهد بنابراین فراکسیون دیگری اصلا مطرح نیست.

و هیچوقت مطرح نبوده است؟

من چنین چیزی نشنیدم.

فراکسیون نمایندگان ولایی برای انتخابات ریاست جمهوری موضع گیری خواهد داشت؟

خیر در انتخابات ریاست جمهوری، احزاب و گروه ها و جریانات سیاسی فعالیت می کنند. ممکن است نمایندگان خودشان در گروه های سیاسی باشند اما فعالیت فراکسیونی از داخل مجلس انجام نمی شود.

29213

کد خبر 614421

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین