به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، باهنر در مورد نقش آیتالله هاشمی رفسنجانی در روزهای قبل از انقلاب گفت: « یک جمله مشهور حضرت امام را خیلیها شنیدهاند که وقتی حضرت امام را از قم به تهران میبردند یکی از ماموران ساواک از ایشان پرسید شما که میخواهی حکومت اسلامی داشته باشی، سربازانت کجا هستند و جواب امام این بود که سربازان ما در گهوراهها هستد. این پاسخ هوشمنده حضرت امام را یارانشان به خوبی درک کرده بودند.»
او ادامه داد: «مرحوم شهید بهشتی و مرحوم شهید باهنر و مرحوم شهید مفتح مسئول تربیت جوانان را برعهده گرفتند تا راههایی را باز کنند و مسیر را بگشایند. کتابها تالیمات دینی که بسیار تاثیرگذار بود از سوی این افراد در آن دوره متحول شد. بخش دیگر افشاگری و رو کردن خیانتها و جنایتهای رژیم بود که محور این بخش برعهده آقای هاشمی رفسنجانی بود، استواری و تیزهوشی و بصیرت ایشان در دیدن مسائل و افشا کردن بسیار مهم بود. نتیجه این کار او هم خیلی سخت برای او تمام شد. زندانها و در به دریها و فرار از سربازی نتیجه این وضعیت بود.»
باهنر گفت: «امام بعد از تبعید با بیانیهها و نوارها با مردم ارتباط میگرفتند افرادی چون آقای هاشمی در این میان نقش مهمی داشتند. آقای هاشمی جزو هیات امنای انقلاب بود که در همه صحنهها بود و تدبیر میکردند بسیجی که در حوزههای علیمه و جوانان و دانشگاه به وجود میآورند با گروههای سیاسی و ... همه چیز از سوی ایشان مدیریت میشد.»
او درباره نقش آیتالله هاشمی در مدیریت اعتصابهای قبل از انقلاب گفت: «زمان انقلاب کارگران شرکت نفت اعتصاب کرده بودند. حضرت امام از آقای هاشمی خواسته بود که اعتصابهای کشور را مدیریت کند. آقای هاشمی به این وضعیتها رسیدگی میکرد مثلا در بانک مرکزی اعتصابی شده بود. خبر رسید که اگر چنین باشد سرمایههای کشور دچار مشکل میشود، بنابراین این وضعیت از آقای هاشمی مدیریت شد تا هزینهها به طاغوت تحمیل شود و نتیجه مثبت برای ملت باشد.»
او در مورد نقش آیتالله هاشمی در شورای انقلاب گفت: «آقای هاشمی رفسنجانی یکی از اعضای تاثیرگذار در شورای انقلاب بود. این شورا قبل از انقلاب تاسیس شد و تا زمان انقلاب هم جلسات آن مخفیانه برگزار میشود. یک روز در خانه شهید باهنر بودم، که آقای خامنهای و آقای هاشمی و در منزل شهید باهنر حاضر شدند جلسهای شکل گرفت که متوجه شدم این جلسه شورای انقلاب بود. این جلسات بسیار مهم بود و تصمیمات مهمی در آن گرفته میشد.»
باهنر ادامه داد: «شورای انقلاب بعد از انقلاب نقش مجلس را برعهده داشت. بحثها هم تقریبا از اول انقلاب با نهضت آزادی و دولت موقت شروع شده بود و مشخص بود که مشکلاتی با دولت موقت وجود دارد. مرحوم مهندس بازرگان خدمات زیادی داشت، اما در رسانه ملی میگفت انقلاب شده و مردم به خانههایشان بروند و حضرت امام هم به قم بروند و بر این اساس مشخص بود که زاویه فکری جدی بین لیبرالها و نهضت آزادی و عزیزان خط امام وجود دارد. هفت هشت روز بعد از انقلاب حزب جمهوری اسلامی با مدیریت شهید بهشتی و حضرت آیتالله العظمی خامنهای و جمعی دیگر از بزرگان تشکیل شد که خط امام در همین مسیر شکل گرفت.»
او با اشاره به نقش آیتالله هاشمی در مجلس شورای اسلامی گفت: «همانطور که در زندگینامه آقای هاشمی آمده، در دولت موقت سرپرستی وزات کشور را برعهده گرفتند. زمانی هم که عدهای از انتخاب بنیصدر گلایه کرده بودند، پاسخ امام این بود که شما بروید و مجلس را بگیرید چون مجلس در راس امور است. حضرت امام در ابتدای انقلاب چندان مایل نبود که آقایان روحانیون مسئولیتها را برعهده بگیرند، اما در همان زمان همه به این تفاهم رسیدند که بهترین فرد برای مجلس آقای هاشمی رفسنجانی است. آقای هاشمی بسیار محترمانه مجلس را مدیریت میکردند و نعل به نعل به واسطه مجلس نقشه راه نظام جمهوری اسلامی را طرحی کردند. در مجلس دوم، بسیاری از وزرای دولت به رئیس مجلس مراجعه میکردند و ایشان از جایگاه مجلس بخشی از قوه مجریه را هم مدیریت میکردند.»
باهنر در ادامه برنامه زنده «تیتر امشب» شبکه خبر در مورد ویژگیهای اخلاقی آیتالله هاشمی رفسنجانی صحبت کرد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، او در بخشی از سخنانش گفت: «بعد از جنگ امام حکمی صادر کرد خطاب به حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای با عضویت هاشمی رفسنجانی، مهندس موسوی و موسوی اردبیلی که چندی بعد امام حاج احمد آقا را هم دعوت کردند در جلسه باشند. خیلی از آن سیاستها امروز جاری است، نتیجه آن جلسات و تصمیمات جلسات است.»
او ادامه داد: «بعد از فوت امام مساله انتخاب مقام معظم رهبری نکته بسیار مهمی بود، حضرت آقا هم مسئولت ریاست جمهوری و هم رهبری را به مدت دو ماه برعهده داشتند. در این فاصله دو ماه برای عید فطر و نماز رفته بودیم، تحلیل سیاسی حضرت آقا به بحث قدرتمند شدن رئیس جمهور کشیده شد و گفتند رئیس جمهور بعدی شما مشخص است و سخنان خود را با بیان این آیه پایان دادند که «وَ لَلآخِرَةُ خَیْرٌ لَّكَ مِنَ الأُولَى» طرح این آیه نمایانگر عشق حضرت آقا بود و اعلام قدرتمند بودن رئیس جمهور این همدلی و همراهی خیلی به پیشرفت انقلاب کمک کرد. ما پیام مدبرانه امشب مقام معظم رهبری را شنیدیم و این بیان همراهی است.»
او تاکید کرد: «مساله جانشینی فرماندهی کل قوا در جنگ هم نکته بسیار مهمی بود، باید از فرماندهان ارتش و سپاه و قرارگاههایی که در بحبوحه جنگ فعال بودند پرسید تا جواب آنان حس مورد نظر را ایجاد کند. یکی از مهمترین نقشهای آقای هاشمی هماهنگی ارتش و سپاه بود. در دورهای معضلات اساسی بین ارتش و سپاه بود، اما آقای هاشمی آنقدر توانست همدلانه از این بخشها استفاده کند، که در آن زمان همه چیز در همه بخشها دفاع مقدس شده بود. حضرت آقا میگفتند شاید یک روز در جنگ نبود که ما نوآوری در جنگ نداشته باشیم و بر همین اساس هم تکیهگاهی قابل توجه بود.»
او همچنین گفت: «فکر میکنم آقای هاشمی 20 سال و شاید بیشتر خطیب نماز جمعه قدس را میخواندند و در اکثر اینها خودم حضور داشتم. در 20 خطبهای که خواندند هر بار نوآوری وجود داشت. بعضی وقتها مشکل داشتیم و مسائلی که حالا حالاها هم شاید نشود افشا کرد، اما او خطبههایی میخواند که این خطبهها کلید واژه بخشهای مختلف از رادیوهای بیگانه و خطیبها در ایران میشد.»
باهنر با بغض سخنان خود را چنین ادامه داد: «زمانی که رئیس جمهور بودند و حضرت آقا رهبر بودند، اختلافات کارشناسی وجود داشت. بعد از دو سه جلسه بحث، آقا گفتند من نمیتوانم تو را قانع کنم و تو هم نمیتوانی من را قانع کنی، چه کار باید کنیم، آقای هاشمی گفت معلوم است، شما رهبرید و مشخص است چه کار باید کنیم، تصمیم شما حکم است. مراقبت آقای هاشمی بر نفسش خیلی عظیم بود و فکر میکنم خوب امتحان پس داد و خداوند درجاتش را بالا کند.»
او در مورد اشاره مقام معظم رهبری به همراهی 59 ساله در متن پیام تسلیت خود، گفت: «در پیام مقام معظیم رهبری به 59 سال آشنایی، همکاری و همدلی اشاره کرده بودند. این همکاری در اداره و مدرسه و حوزه علمیه و دانشگاه نبوده است، همراهی و همدلی برای یک طوفان عظیم در تاریخ معاصر با همه زیر و بمها با خوف و رجاها. اگر این 50 سال بخواهد به رشته تحریر کشیده بود، بعضی دقایق آن کافی است که یک انسان را از خود بیخود کنند. بعضی آدمها در بعضی گردنهها همه گذشته خود را از دست میدهند و مسیر را عوض میکنند و خسته و ناتوان میشوند و پشیمان میشوند. 59 سال مبارزه و تلاش و نگرانی امت بزرگ اسلام. هر لحظه میتواند در تاریخ ایران و امت اسلام تاثیر بگذارد. 59 سال همدلی و همراهی و همسفری چه اتصالی میتواند ایجاد کند. این اتصال همان اخلاص و باوریست که این دو بزرگوار با راه خود داشتند. یک زمان حضرت آقا میخواستند حرکت مخلصانه را مثال بزنند، میگفتند حرکت قبل از انقلاب مخلصانه بود و نتیجه کارهای آن دوره فقط تبعید و اعدام و ... بود، کسی امیدی نداشت که با آن کارها مدیر شود. این نمونه کار مخلصانه کسانی است که قبل از انقلاب یاران امام داشتند و این کار مخلصانه 59 سال ادامه داشت. دلایل زیادی داشت که خناس ها بخواهند تفرقه ایجاد کنند، اما وقتی اخلاص و هد مشترک باشد دیگر کسی نمیتوند خللی وارد کند. این اخلاص توا
29214