محققان متوجه شدند دروغ گفتن در سن دو سالگی نشان از رشد سریع مغز در کودکان دارد و این کودکان با احتمال بیش تری در زندگی آینده خود موفق تر خواهند بود.
محققان هم چنین متوجه شدند هرچه قدر دروغی که یک کودک می گوید باورپذیرتر باشد، نشان از این دارد که این کودک هوش بیش تری برای آموختن دارد و بهتر می تواند بدون کمک دیگر یاد بگیرد.
دروغ گفتن کودکان نشان می دهد آن ها سریع تر عملکرد اجرایی خود را ارتقا دادند.یک کودک با این قابلیت می تواند با گفتن دروغ،حقیقت را در پشت ذهن خود پنهان کند.
دکتر کانگ لی از موسسه مطالعات کودکان در دانشگاه تورنتو که این تحقیقات را انجام داده است در این باره گفت: دروغ گفتن کودکان نباید والدین را نگران کند.
معمولان همه کودکان دروغ می گویند. اما کودکانی که رشد ادراکی بهتری داشته اند دروغ های بهتری می گویند و این می تواند نوید یک کودک موفق در آینده را بدهد.
دروغ گفتن مجموعه ای از چند فرآیند در مغز است که شامل جمع آوری اطلاعات از منابع مختلف و تغییر دادن محتوای اطلاعات به بهترین شکل ممکن است.دروغ گفتن مرتبط به قسمت هایی از مغز است که مسوولیت عملکرد اجرایی را به عهده دارند و ارتباط زیادی با تفکر و استنتاج دارد.
دکتر لی و همکارانش مطالعه ای روی هزار و 200 کودک بین 2 تا 16 سال انجام دادند.
در سن 2 سالگی،20 درصد از کودکان دروغ گفتن را آغاز می کنند. تا سن 3 سالگی این میزان به 50 درصد می رسد و در سن 4 سالگی تقریبا 90 درصد کودکان دروغ می گیوند. محققان متوجه شدند سن 12 سالگی از این لحاظ بدترین وضعیت را دارد و در این سن تقریبا همه کودکان دروغ می گویند.اما در سن 16 سالگی این میزان کاهش پیدا می کند و به 70 درصد می رسد.
با بالا رفتن سن ،جوانان یاد می گیرند تا از دروغ گویی به شیوه دیگری استفاده می کنند و با استفاده از آن سعی می کنند کم تر باعث ناراحتی دیگران شوند.
محققان متوجه شدند هیچ ارتباطی بین دروغ گفتن در دوران کودکی و تمایل به تقلب کردن در امتحانات یا داشتن شخصیت متقلب در آینده وجود ندارد.
از سوی دیگر نیز نظارت والدین یا تمهیدات سخت گیرانه چندان نمی تواند در جلوگیری از دروغ گفتن کودکان موثر واقع شود.
دکتر لی معتقد است درصورتی که شما مچ فرزندتان را در هنگام دروغ گفتن گرفتید سعی کنید از آن لحظه برای آموزش او استفاده کنید.شما به هیچ وجه نباید بر سر فرزندتان داد بکشید یا او را تنبیه کنید.بلکه بهتر است با او در مورد اهمیت صداقت و اثرات منفی دروغ گویی صبحت کنید.
در این مطالعه ، محققان تعدادی کودک را در یک اتاق قرار دادند که توسط دوربین مخفی کنترل می شد.در این اتاق یک اسباب بازی در پشت سر این کودکان قرار داده شد و از این کودکان خواسته شد که به آن نگاه نکنند.
محققان متوجه شدند در 90 دردصد موارد کودکان به طور مخفیانه به اسباب بازی نگاه می کردند.زمانی که از این کودکان پرسیده شد آیا به اسباب بازی نگاه کرده اند تقریبا همه اعلام کردند که این کار را انجام نداده اند.
تلگراف ، 16 می
نظر شما