به گزارش ایسنا، پایگاه اینترنتی فرانکفورتر آلگماینه آلمان در مطلبی تحت عنوان "جناحهای مقاوم و درگیر" آورده است:
«درگیریهای بین مخالفان دولت و نیروهای امنیتی در بانکوک، پایتخت تایلند، طی دو ماه گذشته به طور پیوسته ادامه داشته است. گرچه این درگیریها به طور مقطعی متوقف شد، اما در بین مخالفان پیراهن قرمز دولت که خود را پیشتازان دموکراسی در این کشور میدانند، گروهی مسلح وجود دارد که وقوع حوادث خشونت بار هفتههای اخیر را میتوان به آنها نسبت داد.
یکی از رهبران این گروه درحالی هدف شلیک گلوله قرار گرفت که دولت هرگونه دست داشتن در این حمله را رد کرد.
این درگیریها در حالی همچنان ادامه دارد که آبهیسیت وجاجیوا، نخست وزیر تایلند، بارها اظهار داشته است که معترضان از سوی تروریستها آن هم برای رسیدن به اهدافشان مورد سوء استفاده قرار میگیرند.
البته به نظر میرسد بین اعضای "جبههی متحد برای دموکراسی" (UDD) که خود را به طور رسمی پیراهن قرمز معرفی کردهاند نیز اختلاف نظرهای بسیار گستردهای در خصوص نحوهی عملکرد آتی حزب مخالف وجود داشته باشد.
اکنون به نظر میرسد روسای میانهرو حزب مخالف آمادگی داشته باشند که به پیشنهادات آخرین نخست وزیر توجه کرده و انتخابات جدید را برگزار کنند، اما در هر صورت بین مخالفان دولت نیز برتری و تفوق با کسانی است که علاوه بر این، خواهان عزل نماینده رئیس دولت هستند چرا که پیراهن قرمزهای تایلند اکنون وی را مسئول کشته شدن 20 تنی میدانند که روز 10 آوریل در درگیریهای بین نیروهای امنیتی و معترضان کشته شدند.
نبردهای فعلی دو گروه در تایلند اکنون با شعارهایی تحت عنوان "برای ملت" ، "برای دموکراسی" ،"برای حق" صورت میگیرد. با این حال، جای تردید است که آیا بیشتر این اهداف عملا و واقعا با خواست و پشتوانهی سیاسی همراه است یا خیر. به گونهای که میتوان گفت هم پیراهن قرمزها وهم دولت مدافع سیستمی تحت عنوان "مردی قوی" هستند. برای پیراهن قرمزها این مرد قوی از دولت انتخاب شده از سوی ملت است، اما برای دولت، این مرد اکنون در کاخ پادشاهی حضور دارد.
اکنون دوطرف فاقد اختلافات ایدئولوژیکی فاحش هستند. "مردی قوی از ملت" همان تاکسین شیناواترا بود که در سپتامبر سال 2006 ارتش طی یک کودتای نظامی وی را کنار گذاشت. وی طی پنج سال گذشته سیاستی را اتخاذ کرد که از سوی برخی به سیاست عوام فریبانه و از سوی دیگر سیاستی در راستای تامین منافع مردم ساده لوح متهم شد.
تاکسین اکنون در تبعید به سر میبرد و اموال وی در تایلند نیز مصادره شده است. با این حال در دوران تبعید نیز جنبشهای اعتراض آمیز کشورش را از لحاظ مالی حمایت میکند.
"مردی قوی" حاضر در کاخ پادشاهی نیز گرچه برترین مقام این کشور است، اما این که آیا بهومیبول آدولیادج به عنوان پادشاه تایلند به لحاظ فیزیکی در وضعیتی است که بتواند به درگیریها و بحران موجود جهتی مسالمت آمیز دهد، هنوز نامشخص است.
این پادشاه 83 ساله که از سال 1950 در کاخ پادشاهی حضور دارد، به لحاظ سلامتی در وضعیت نامساعدی به سر میبرد و این که نقش وی در حل بحران فعلی چیست و پیشنهادات وی تا چه حدی عملی و مهم است، به سختی قابل ارزیابی است.
به نظر میرسد قرار نیست راه حلی صلح آمیز برای اختلافات پیوستهی سالهای گذشته و حتی به عقیده برخی دهههای گذشته یافت شود.
آبهیسیت وجاجیوا به عنوان نخست وزیر همچنان از سوی طرفهای مختلف تحت فشار است. معترضان خواهان استعفای بلافاصلهی وی هستند. علاوه بر این، برخی از افرادی که وی را در دسامبر سال 2008 به قدرت رساندند، از عملکرد ضعیف وی نیز ناراضی هستند.
البته دولت نیز نمیتواند وقایع آوریل 2009 را فراموش کند. پیراهن قرمزها در آن زمان ضمن برهم زدن نشست سران آ.سه.آن، منجر به بازگشت اعضای حاضر در این نشست به کشورهایشان شدند.
این اقدامات برای دولت تایلند شرمساری و رسوایی بزرگ بود. البته اکنون به عقیدهی بسیاری از موافقان، دولت طی هفتههای گذشته نیز به دلیل ناتوانی در پایان بخشیدن به اعترضات شرمساری بزرگی به بار آورده است.»
نظر شما