دكتر محمد ابراهيم پارسانژاد افزود: تجويز برخي داروها كه احتمال چندقلوزايي را افزايش ميدهد بدون استفاده از روش هاي تشخيصي مي تواند عوارض جبران ناپذيري براي مادر و جنين درپي داشته باشد كه با توجه به پيشرفت تكنولوژي، امكان بررسي وضعيت مادر حين مصرف اين داروها و پيشگيري از چندقلوزايي وجود دارد. وي يادآور شد: در كشورهاي توسعه يافته اين حالت را به عنوان كم توجهي چندقلوزايي و يا عدم استفاده از تكنولوژي به حساب مي آورند و توصيه مي شود همكاران پزشك از دستورات دقيق و راهنماهاي جديد باليني به منظور تحريك تخمك گذاري استفاده كنند.
دكتر پارسانژاد عنوان كرد: بعضي داروها عارضه چندقلويي ايجاد ميكند و به دليل خطرات احتمالي كه براي مادر و جنين ممكن است به وجود بيايد، اين وضعيت بايد طي دوره مصرف داروهاي تحريك تخمكگذاري بررسي و مديريت شود.
وي گفت: هر زن به طور طبيعي ماهانه 15 تا 20 فوليكول دارد اما شرايط طوري رقم مي خورد كه تنها يك فوليكول به عنوان غالب راه خود را ادامه داده و بين روزهاي 12 تا 16 دوره قاعدگي به صورت تخمك آزاد مي شود و به همين دليل انسان به طور طبيعي تك قلوزا است. رئيس انجمن زنان و مامايي استان فارس ادامه داد: داروهاي تحريك تخمك گذاري باعث مي شود كه كنترل رشد فوليكول و تنظيم اين پروسه از دست خارج شود و به عبارتي دارو تعيين كننده باشد به طوري كه هر تعداد فوليكول كه شروع به رشد كرده تا پايان به نتيجه مي رسد و به جاي يك تخمك كه در وسط سيكل بايد آزاد شود، چند تخمك رها مي گردد و همين امر ممكن است به چندقلوزايي منجر شود.
دكتر پارسانژاد يادآور شد: در گذشته كه روش هاي تشخيصي و كنترلي وجود نداشت در صورت مصرف چنين داروهايي، چندقلوزايي قابل كنترل نبود اما در حال حاضر در روزهاي مختلف دوره مصرف دارو، استفاده از سونوگرافي و آزمايش هاي مختلف مي تواند اين احتمال را به حداقل برساند.
مدير گروه زنان و مامايي دانشگاه علوم پزشكي شيراز گفت: گاهي اوقات علت ناباروري ناشناخته است كه اين وضعيت در سراسر دنيا به عنوان ناباروري با علت ناشناخته عنوان مي شود و به نظر مي رسد درصد زيادي از اين بيماران با فشارهاي رواني درگيرند و همين مساله باعث ناباروري موقت آن ها شده است.
دكتر پارسانژاد افزود: استرس از طريق قشر مغز بر روي مراكز پائينتر مغز و طي آن هورمون ها تاثير مي گذارد و مي تواند ناباروري به وجود آورد.
وي يادآور شد: هر عاملي كه آگاهانه و يا ناخودآگاه بتواند اين فشار عصبي و استرس را از قشر مغز بردارد مي تواند مشكل را برطرف كند و به نظر مي رسد برخي مواقع مصرف داروهايي كه در حيطه علم جايگاهي ندارد صرفاً با تلقين و اثرات رواني و كاهش استرس، شرايط فرد را براي باروري مطلوب مي كند و همين توجه به آرامش خيال از سوي زوج ها براي يك باروري موفق ضروري است.
12 درصد زوج هاي فارس نابارور هستند
دكتر پارسانژاد گفت: با توجه به اين كه حدود 12 درصد زوج هاي فارس نابارور هستند از آن ها خواستارم براي بچه دار شدن طي پيگيري و مراجعه، با پزشكان خود راحت باشند و مسايل را به طور شفاف مطرح كنند و علاوه بر اين كه بايد نسبت به انجام روند تشخيصي و درماني ناباروري صبر و حوصله داشته باشند، درمان ها را تا رسيدن به نتيجه ادامه دهند.
۴۶
نظر شما