پیمانکار ایپیسی (EPC) پروژه، شرکت مهندسی همپا است و حجم سفارش نزدیک به صد میلیون یورو برآورد میشود. براساس پیشبینیها، این پروژه، اواخر سال 2018 میلادی (زمستان 1397) به بهرهبرداری میرسد.
هر یک از 12 قطار کمپرسور شامل یک کمپرسور عمودی زیمنس از نوع STC-SV است و در دو پالایشگاه گاز طبیعی مورد استفاده قرار خواهد گرفت. 10 عدد از 12 قطار متعلق به پالایشگاه بازیابی هیدروکربن C2+ مهر واقع در استان فارس است. چهار کمپرسور STC-SV با کمک توربین گازی SGT-700 زیمنس فعالیت میکنند، که به واسطه کارایی بالا و مطمئن این توربینها هزینه عملیاتی مشتری را تا میزان قابتوجهی کاهش میدهند. کمپرسور چهار قطار دیگر پالایشگاه مهر از طریق توربین گازی SGT-100 زیمنس فعال خواهند شد و دو قطار به کمپرسورهایی که با موتور الکتریکی فعالیت میکنند، مجهز هستند.
دکتر محسن نایبزاده، مدیرعامل شرکت زیمنس در ایران، در اینباره گفت: «زیمنس مفتخر به اعلام این نقطه عطف مهم برای حمایت از صنعت نفت و گاز ایران است که با تکیه بر برترین فناوری در نوع خود و تخصص قابل اطمینان زیمنس انجام میشود. زیمنس از سال 1868 میلادی در ایران حاضر بوده و آنچه امروز اعلام شد، نمونه دیگری از تعهد ما به پشتیبانی از توسعه صنایع کشور، در جهت رسیدن به آیندهای پایدار است.»
کارخانه مهر، گاز طبیعی را به هیدروکربنهای C2+ فرآوری خواهد کرد. بخشی از این هیدروکربنها از طریق خطوط لوله جهت استفاده در بازار گاز داخلی ایران منتقل میشود. هیدروکربنهای زنجیره بلند نیز در خط لولهای به ساحل ایران در فاصله 60 کیلومتری منتقل خواهند شد و در پالایشگاه عسلویه استان بوشهر، دوباره شکافته میشوند. در این بخش، زیمنس دو قطار کمپرسور فراهم میکند که هر یک با کمک یک توربین بخار SST-600 زیمنس فعالیت میکند. پالایشگاه واقع در عسلویه خوراک مهم و لازم برای صنعت پتروشیمی، از جمله اتان، پروپان و بوتان را تولید خواهد کرد.
حمید الیاس، مدیرعامل شرکت مهندسی همپا، در این زمینه گفت: « همکاری با زیمنس فرصت مطمئنی برای استفاده از تکنولوژی اثبات شده و کارامد این شرکت برای پروژههای ماست. زیمنس شریکی است که تمام تواناییهای لازم برای تأمین دامنه وسیعی از فعالیتها، مانند 12 قطار کمپرسور برای پروژه بازیابی و فراوری C2را دارد.»
ایران در حال برنامهریزی برای گسترش قابلتوجه صادرات انرژی است و در حال حاضر 11 درصد از ذخایر نفت و 18 درصد از ذخایر گاز جهان را در اختیار دارد.
2121