۰ نفر
۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۸

کسانی که به شغل بافتن قالی اشتغال دارند می‌گویند سازمان تامین اجتماعی بیمه آنها را قطع کرده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قطع بیمه قالی بافان، از جمله مشکلاتی است که اخیرا، برای این بخش از جامعه پیش آمده و قالی بافها را دچار مشکل کرده است.
یکی از مخاطبان سرویس مشکلات مردم در این باره نوشته است: با سلام چرا بیمه قالی بافی قالیبافان تامین اجتماعی قطع شد و افراد جدید را تحت حمایت و پوشش خود قرار نمی دهد؟

بیمه قالی بافی چیست؟
طبق قانون، برخی مشاغل خاص، تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار میگیرد که شغل قالی بافی نیز در زمره این مشاغل محسوب می شود.
طبق ضوابط سازمان تامین اجتماعی کلیه بافندگان قالی ، قالیچه ، گلیم و زیلوی خانگی بدون کارفرما که با استفاده از دستگاه بافندگی فعال (در حالت بافت) درواحد مسکونی خود مشغول بکار بافت میباشند، میتوانند خود را بصورت اختیاری در برابر حمایتهای بازنشستگی، از کارافتادگی و فوت بیمه نمایند.
معیار شناسایی قالی بافهایی که مشمول این قانون قرار می گیرند، به این صورت است که باید متقاضی بیمه، فاقد کارفرما بوده و با دریافت مزد یا حقوق معین در ازاء ساعت کار مشخص در استخدام اشخاص حقوقی یا حقیقی نبوده باشند.
همچنین او با استفاده از دستگاه فعال به کار بافندگی مشغول بوده و عرفا به عنوان بافنده شناخته شود و شرط سوم نیز این است که بافنده باید در واحد مسکونی خود مبادرت به شغل بافندگی کند. به عبارت دیگر کسانی که در کارگاه های حرفه ای قالی بافی به این شغل اشتغال دارند یا برای دیگران کار می کنند یا به صورت تفننی کار می کنند و عرفا قالی باف شناخته نمی شوند، نمی توانند از مزایای این بیمه استفاده کنند.
همچنین نرخ مبنای محاسبه و چگونگی وصول حق بیمه به این صورت است که درآمد ماهانه مبنای محاسبه حق بیمه بافندگان قالی، قالیچه، گلیم و زیلو که واجد شرایط عقد قرارداد شناخته شوند به طور مقطوع معادل ٥٠% حداقل دستمزد کارگر عادی مشمول قانون کار در زمان انعقاد و نرخ حق بیمه آنان به طور یکسان معادل ١٤% دستمزد مبنای کسر حق بیمه تعیین شده که پرداخت ٧% آن سهم بیمه شده و ٧% دیگر آن به عهده دولت خواهد بود.
طبق ضوابط بیمه شده مکلف است مبلغ حق بیمه را در دو نوبت شش ماهه اول و شش ماهه دوم در طول یکسال به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز کند مشروط بر آنکه حق بیمه هر دوره حداکثر طی سه ماهه اول هر دوره پرداخت شود.

تامین اجتماعی: دولت سهم 7 درصدی خود را نداد
سازمان تامین اجتماعی درباره دلیل قطع بیمه قالی بافان می گوید دولت سهم 7 درصدی خود را از پرداخت حق بیمه قالی بافان به این سازمان نداده است.
معاون فنی و درآمد سازمان تأمین اجتماعی توضیح داد که دولت تنها تا پایان آبانماه سال 94، سهم 7 درصدی بیمه خود را برای این قشر پرداخته و پس از آن، پولی به سازمان تامین اجتماعی نداده است. همچنین برخی از قالی بافان اعلام کرده بودند که بازرسان تامین اجتماعی وقتی به منزل بیمه شدن قالی بافی مراجعه می کردند و کسی منزل نبود، بیمه او قطع می شد.
محمد حسن زدا، معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی درباره این مشکل هم اظهار کرد: اینکه گفته می‌شود اگر بازرسی به درب منازل مراجعه کند و در صورت نبود افراد اقدام به قطع بیمه می‌کند، صحبت درستی نیست و در شأن بازرسی‌های سازمان تأمین اجتماعی این مسائل وجود ندارد.
اکنون سئوال اصلی اینجاست، در صورتی که قرارداد بیمه، میان بافنده شاغل در شغل قالی بافی و سازمان تامین اجتماعی منعقد شده باشد و بیمه شده قالی بافی نیز 7 درصد سهم خود را بپردازد و دولت به هر دلیلی از جمله کمبود اعتبارات و بودجه، سهم 7 درصدی خود را نپردازد، آیا این سازمان می تواند راسا، حق قانونی بیمه شده را زیرپا گذاشته و او را از داشتن بیمه محروم کند؟ به عبارت دیگر، در صورتی که دولت، در پرداخت سهم بیمه خود قصور کند ولی فرد بیمه شده، سهم خود را پرداخته باشد، چرا باید به دلیل قصور دولت، قالی باف ها تنبیه شده و از حق داشتن بیمه محروم شوند؟
در قیاس با مشاغل دیگر کارگری اینطور می توان گفت که در بیمه کارگری عادی تامین اجتماعی، باید 7 درصد از حقوق بیمه شده را خود شخص بیمه شده به عنوان سهم بیمه شده، 20 درصد از حقوق را کارفرما و 3 درصد از حقوق بیمه شده را دولت جهت بیمه بیکاری بپردازد. اکنون سالهاست دولت نسبت به پرداخت 3 درصد سهم خود، به دلایل مختلف، اقدام نکرده است ولی همچنان بیمه کارگران برقرار است و خدمات به آنها ارائه می شود. فرق بین کارگرانی که سهم حق بیمه دولتی آنها پرداخت نشده و بیمه قالی بافانی که درباره آنها هم دولت سهم حق بیمه را نپرداخته چیست که برای یک گروه، بیمه همچنان برقرار است و برای گروه دیگری که تعدادشان 424 هزار نفر عنوان شده، بیمه قطع شده است؟

 


46231

 

کد خبر 628674

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین