همواره با افزایش جمعیت و ساخت و ساز در شهرکها از وجود چنین مشکلاتی کاسته میشود اما مشکل اینجاست که بسیاری از مردم یا توان ساخت و ساز زمینهای خود را ندارند یا اینکه خانه دیگری دارند و این زمینها را برای روز مبادا خریداری کردهاند. به همین دلیل نیازی برای ساخت و ساز احساس نمیکنند، در حالی که این زمینهای خالی برای سایر ساکنان دردسر ساز شده است.
درد دلهای تکراری
یکی از ساکنان شهرک گلشهر در گفتوگو با خبرنگار همشهری با بیان اینکه مشکلات شهرک گلشهر بیش از یکی دو مورد است، بیان میکند: پیش از این بارها این مشکلات را به گوش مسئولان رساندهایم اما متاسفانه تاکنون این مشکلات رفع نشده است.
«خدیجه رزاقی» با اشاره به اینکه خانواده وی از همان سالهای اولیه که مجوز احداث ساختمان در گلشهر داده شد، در فاز 4 این شهرک مستقر شدند، اظهار میکند: با اینکه طی این سالها تعداد ساخت و سازها افزایش پیدا کرد اما برخی از اراضی این شهرک خالی است و ساخت و سازی در این اراضی صورت نگرفته است. همین اراضی چهره شهرک را زشت میکند. از طرفی وجود این اراضی خالی نه تنها در این شهرک بلکه در تمامی نقاط شهر باعث وجود حیواناتی چون سگهای ولگرد شده است.
وی میافزاید: با اینکه فضای خالی زیادی در این مکان وجود دارد اما فضا سبز و بازی برای کودکان مهیا نیست. علاوه بر این نبود مراکز درمانی و آموزشی از دیگر مشکلات این شهرک است. برخی از نواقص چون جدول کشی، آسفالتریزی، نبود وسایل نقلیه عمومی در این شهرکها مردم را با مشکل روبهرو کرده است.
زمینهای خالی
شهردار منطقه 2 زنجان در گفتوگو با خبرنگار همشهری در مورد اراضی خالی بیان میکند: اراضی خالی که در ظاهر قضیه دیده میشوند اراضی با کاربریهای عمومی هستند که نه تنها در منطقه 2 بلکه در منطقه یک هم وجود دارند و علت آن نیز وجود شهرکهای تازه تاسیس در این مناطق است. برای مثال عمده اراضی موجود در این شهرک متعلق به مسکن و شهرسازی است و عمدتا این اراضی کاربری عمومی بهداشتی، آموزشی و ورزشی دارند که مالکیت آنها در اختیار دولت است. با اینکه شهرک تعاونیها موظف هستند این زمینهای عمومی را به دولت تحویل دهند تا هر یک از دستگاهها همانند آموزش و پرورش با تحویل زمین اقدام به ساخت و ساز کنند اما تاکنون بسیاری از زمینهای شهرک گلشهر در اختیار شرکت تعاونی گلشهر کاظمیه است.
«رحمت الله بیگدلی» با بیان اینکه شرکت تعاونی باید زمینهای عمومی را تحویل دستگاهها دهد اما تا به امروز این اتفاق در گلشهر نیفتاده است اظهار میکند: به غیر از یکی دو قطعه زمین که برای احداث مدرسه در اختیار آموزش و پرورش قرار گرفته بقیه زمینهای عمومی همچنان در اختیار شهرک تعاونی است.
وی بیشترین زمینهای خالی در شهر به خصوص شهرک گلشهر را اراضی عمومی میداند و میگوید: چند قطعه کوچک متعلق به اشخاص است که در این خصوص شهرداری نیز قانونی برای اجبار ساخت و ساز ندارد. بیگدلی با بیان اینکه در دوره سوم شورای اسلامی شهر زنجان عوارضی برای اراضی خالی تعیین شد، و این یک فرصت اجباری ایجاد کرده بود تا برخی اقدام به ساخت و ساز در اراضی خالی کنند یا اینکه این اراضی را بفروشند، ادامه میدهد: با روی کار آمدن شورای شهر چهارم این قانون ابطال شد و شهرداری قانونی برای اجبار ساخت و ساز مردم ندارد. هر چند که تنها 5 درصد از زمینهای زنجان این وضعیت را دارند در این زمینه نیز باید دستگاههایی نظارتی چون استانداری، فرمانداری، دادگستری و اداره کل بازرسی مداخله کرده و شرکت تعاونیها را مجبور به ساخت و ساز اراضی عمومی کنند یا اینکه این اراضی را در قطعههای کوچک تقسیم بندی کنند تا به مردم فروخته شود و از این طریق در اراضی خالی مانده ساخت و ساز شکل بگیرد.
وجود حیوانات
شهردار منطقه 2 زنجان با اشاره به اینکه وجود حیواناتی مانند سگها را نمیتوان به اراضی خالی ربط داد چرا که این حیوانات در خیابانهای مرکز شهر نیز وجود دارند، اضافه میکند: بسیاری از مناطق همانند فاز 7 و 8 گلشهر که تعاونی به جد پیگیر کسب پروانه برای اینفازهاست و شهرکی مانند مهدیه به دلیل واقع بودن در حاشیه با وجود این حیوانات روبهرو هستند که اکیپهای مخصوص شهرداری در این خصوص اقدامات لازم را انجام میدهند.
وی با اعلام این نکته که با صدور پروانه برای فازهای 7 و 8 شهرک گلشهر پیش بینی میشود در سالهای اولیه 200 قطعه زمین ساخته شود، اظهار میکند: این2 فاز 800 قطعه دارد.
بیگدلی تصریح میکند: پروانه ساخت شهرک انصاریه 30 سال گذشته صادر شده اما برخی از اراضی همچنان خالی ماندهاند. شهرداری تا حدی که امکان دارد اراضی با کاربری فضای سبز را کشت کرده و تبدیل به فضای سبز میکند تا حدی از این اراضی خالی را کاهش دهد و زمینی برای بازی کودکان فراهم کند.
بیگدلی با این سخن که نواقص بسیاری در فازهای 5 و 6 وجود دارد و شهرداری نیز برای رفع این نواقص مبلغ 10 میلیارد تومان از شرکت تعاونی درخواست کرده است، میگوید: برای جدولکشی، آسفالت معابر، پوشش و احداث کانال در شهرک گلشهر شهرداری نزدیک به 10 میلیارد تومان از شهرک تعاونی گلشهر در خواست کرده و تعاونی برای پرداخت این مبلغ مشخص شده زمینی را در اختیار شهرداری قرار داده که هم اکنون این زمین در حال قیمتگذاری است. شهرداری این قیمت را بر اساس تورم و افزایش قیمت سالانه قیمتگذاری کرده است.
تغییر کاربری اراضی
شهردار منطقه 2 زنجان با اشاره به گلایه مردم از کمبود مدرسه در گلشهر توضیح میدهد: برخی از این اراضی عمومی که متعلق به آموزش و پرورش است در حال تغییر کاربری است. آموزش و پرورش با تغییر کاربری زمین از آموزشی به تجاری قصد فروش این زمینها را دارد تا با فروش این زمینها در جای دیگری مدرسهای احداث کند. هم اکنون در شهرک نیکسازان 2 زمین متعلق به آموزش و پرورش در حال تغییر کاربری است.
«رحمت الله بیگدلی» اضافه میکند: بسیاری از زمینهای عمومی شهرک گلشهر در اختیار شرکت تعاونی است و این شرکت تنها 2 قطعه زمین را به آموزش و پرورش تحویل داده که این دستگاه باید با شرکت تعاونی مکاتبه کرده و زمینها را تحویل بگیرد.
46
نظر شما