محمد علی پیوند تحلیلگر مسائل راهبردی ایران ومنطقه، قانون ممنوعیت صدور روادید برای شهروندان ایرانی وشش کشور مسلمان را خلاف حقوق بین الملل و حقوق بشر می داند و می گوید: اگر ترامپ منشور حقوق بشر را مطالعه می کرد، قطعا بی درنگ دست به این اقدام ناپسند نمی زد.

افسانه شیپوری: دستور رئیس جمهور جدید آمریکا مبنی بر ممنوعیت صدور ویزا برای شهروندان ایرانی و شش کشور مسلمان با واکنش‌های گسترده جهانی مواجه شده است، به طوریکه موجی از اعتراضات داخلی و بین المللی را برانگیخته است. بسیاری از نهادها و گروه های حقوق بشری در سراسر جهان خشم و انزجار خود را نسبت به اقدام ترامپ ابراز کردند و خواستار رفع تحریم صدور ویزا شده‌اند. این در حالی است که یکی از تحلیلگران، این قانون را موضوع تازه‌ای نمی داند و می گوید این تحریم نیز در راستای تحریم ها و سیاست های گذشته دولتمردان آمریکایی علیه ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی است. سوال اینجاست که چرا نام عربستان در این لیست نیامده و اینکه اجرای این قانون چه تبعاتی را برای شهروندان ایرانی و شش کشور مسلمان در پی خواهد داشت. برای بررسی این مسائل با محمد علی پیوند، تحلیلگر مسائل راهبردی ایران ومنطقه به گفتگو نشسته ایم.

دستور اخیر رئیس جمهور جدید آمریکا مبنی بر ممنوعیت ورود اتباع هفت کشور از جمله ایران به آمریکا با واکنش های اعتراضی گسترده مواجه شده است، بسیاری ازکارشناسان معتقدند این اقدام نابخردانه است، تحلیل شما در این رابطه چیست؟
اقدام رئیس جمهور آمریکا حرکت جدیدی نیست؛ همانطور که از ابتدای انقلاب اسلامی ایران، روسای جمهوری وقت این کشور سر ناسازگاری با ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران گذاشتند، اقدام « دونالد ترامپ» نیز در راستای همان ناسازگاری ها است. سپیده دم بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در ایران، انتخاباتهای آمریکا به خصوص ریاست جمهوری به نوعی با شعارهای ایران ستیزی درهم آمیخته شد و این برخورد ها هر دوره توسط کاندیداهای جمهوری خواه و دموکرات به شکل های گوناگون علیه کشورمان به نمایش گذاشته شده است. آخرین دوره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیز که با پیروزی و انتخاب «دونالد ترامپ» از حزب جمهوری خواه به اتمام رسید، فارغ از این موضوع نبوده است. در هر دوره رهبران آمریکا بنا بر شرایط محیطی که در مدیریت به آن شرایط "زمینه" می گویند؛ این چالش‌ها به گونه ای نمود پیدا کرده است.


به نظر بنده ترامپ حرف جدیدی برای جمهوری اسلامی ایران به ارمغان نیاورده است؛ فقط گفتمان ها شدت و ضعف داشته و دارد. مگر کارتر، ریگان ، کلینتون و بوش پدرو پسر و اوباما چه گلی بر سراین رابطه با ایران زده اند که ترامپ بزند. « باراک اوباما» ریاست جمهوری سابق امریکا هم در روزهای آخر دوره ریاست جمهوری‌اش با امضاء تحریم های گذشته ایران موافقت کرد.

از طرفی رهبران جهان، انواع متفاوتی از سبک رهبری را اجرا می کنند؛ بعضی دگرگون کننده ‌اند و برخی ترقی جویانه ، هر کدام می خواهند به نحوی از انحاء خود را نشان بدهند، البته آنها می‌دانند پیروان چه می خواهند و زمینه "محیط" چگونه است و بر اساس آن گام برمی دارند. اوباما با شعار صلح ودوستی با ایران آمد ( جایزه صلح نوبل هم قسمتش شد) و اخیرا« دونالد ترامپ» با شعارهای انتخاباتی ضد ایران واسلام مبارزات انتخاباتی‌اش را شروع و به انجام رساند. پس ملاحظه می فرمایید پس از پیروزی آیا نباید به شعارهای داده شده جامه عمل بپوشاند؟

چرا عربستان از این قانون مستثنی شده ، در حالی که تحلیلگران آل سعود را عامل و محرک بسیاری ازعملیات های تروریستی می دانند؟
ترامپ رئیس جمهورجدید امریکا با شعارهای پوپولیستی مردم آمریکا را به رای دادن به خود ایجاب کرد؛ مردمی که شاید چندین دهه بعد از جنگ جهانی دوم و جنگ ویتنام دیگر چنین شعارهایی نشنیده بودند. شورانگیزی وتحت تاثیر قرار دادن احساسات در این دوره مثمرثمر افتاد. نه تنها ترامپ که تاکید برآن دارد که سیاستمدار نیست بلکه بهترین رهبران کاریزماتیک هم نمی توانند چند روز بعد از پیروزی انتخابات ثابت کنند رهبر خوبی هستند یا خیر. پس در این مدت بسیار کوتاه فقط می توان با بازی و شعبده بازی مردم را آرام نگه داشت. لذا اینکه ایشان بلافاصله بعد از امضاء کردن قانون ممنوعیت ورود مردم فهیم ایران و چند کشور مسلمان به ایالات متحده آمریکا بخواهد خود را به عنوان رهبر محبوب معرفی کند، سوال و شگفتی بوجود آورد. مضاف بر اینکه اتهام تروریسم را هم به این چند کشور بزند . اما چرا عربستان از این قانون مستثنی شده است؟ تمام کشورها و دولتهای جهان می دانند که القاعده، طالبان و داعش زاییده آمریکا و عربستان هستند؛ پس چگونه آل سعود و دولتمردان عربستان سعودی که فاجعه 11 سپتامبر را برای آمریکائیان به بار آوردند، ورودشان به ایالات متحده آمریکا آزاد است اما مردم فهیم ، دانش پژوه ، انسان دوست و با فرهنگ ایران ورودشان ممنوع می شود. این جا است که برخوردهای دوگانه آمریکا در رابطه با کشورهای حامی تروریسم خودنمایی می کند.

اقدام ترامپ چه تبعاتی را در پی خواهد داشت؟
همانطور که درخبرها آمده بود پس ازصدور و اجرای این قانون، بسیاری از شهروندان ایرانی وسایر کشورهایی که تحت این تحریم قرار گرفته‌اند، در فرودگاه های آمریکا با مشکل مواجه شدند. برای خانواده‌هایی که تعدادی از آنها در آمریکا هستند و تعدادی دیگر در ایران حضور دارند، چه اتفاقی می‌افتد؟ قطعا این اقدام تبعات ناخوشایندی را در پی دارد و برای بسیاری از شهروندان کشورهای تحریم شده دردسرساز است. اقدام رئیس جمهور جدید آمریکا خلاف حقوق بین الملل و غیر قانونی است و با این دستور آشکارا حقوق بشر را نقض کرده است. ریاست جمهوری آمریکا اگر منشور حقوق بشر را مطالعه می کرد، اگر قانون اساسی ایالات متحده آمریکا را ملاحظه می کرد، مطمئنا بی درنگ دست به این اقدام ناپسند نمی زد. «دونالد ترامپ» با امضاء کردن چنین قانونی یک بار دیگر به مردم جهان نشان داد که شعار آمریکای آزاد فقط یک توهم است برای کسانی که این باور را دارند. ریاست جمهوری آمریکا به قانونی رای داد که نشان داد آنچه که در گذشته درباره آمریکا گفته ونوشته می شد فقط رویاهای فریبنده ای بیش نیستند؛ هرچند که اقدامی که ترامپ انجام داد موقتی و دور از واقعیت است اما در نهاد و ذات آن به مردم جهان نشان داد که کمی درباره آمریکا این رویای جهان تامل کنند.

49312

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 630598

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۶:۴۸ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۲
    18 0
    مسئولان کشور از تنش دوری کنند. ترامپ به دنبال جنگ است. او جنگ را برای ایجاد اشتغال در آمریکا میخواهد.
  • بی نام IR ۰۷:۰۱ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۲
    5 9
    آمریکا که تو ایران کنسولگری نداره که اصلا ایرانی ها ویزا بگیرن چرا ما باید ناراحت باشیم ؟
    • بی نام IR ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۲
      3 0
      خوب بزارید اول سفارت داشته باشن بعد ازشون ویزا بخواین
  • بی نام IR ۱۱:۱۷ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۲
    3 2
    ترامپ احمدی نژاد آمریکایی
  • بی نام IR ۱۱:۱۸ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۲
    3 0
    مردم فهیم ، دانش پژوه ، انسان دوست و با فرهنگ ایران
  • بی نام DE ۱۲:۱۶ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۲
    0 0
    گاردین نوشته که ترامپ در کشورهای جنوب خلیج فارس سرمایه گذاری شخصی دارد بهمین دلیل آنها را در لیست تحریم قرار نداد
  • علیرضا شهابی DE ۱۲:۴۵ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۲
    0 0
    عدو شود سبب خیر گر خدا خواهد ... در تایید فرمایشات ایشان و به فرموده استاد گرانقدر جناب آقای دکتر پیوند از برکات این تصمیم همین بس که اقدام آقای ترامپ باعث شد که همگان کمی درباره آمریکا این رویای پوشالی جهان تامل کنند...