اشکالات صوتی تئاتر شهر از نگاه یک مهندس صدا

آیدین الفت، مهندس صدای نمایش «تِرَن» از آن‌چه انجام می‌دهد تا کیفیت صدایی که به گوش تماشاگر می‌رسد بهتر شود، گفت.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،‌ مهندسی صدای نمایش «تِرَن» به نویسندگی و کارگردانی حمیدرضا آذرنگ بر عهده آیدین الفت است. عنوانی که شاید کمتر در تئاتر شنیده باشیم اما خصوصا در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر با اشکالات صوتی متعددی که دارد بسیار مورد نیاز است.  

آیدین الفت در مورد ماهیت این عنوان گفت: «مهندسی صدا محدود به یک قطعه موسیقایی یا یک محصول صوتی نیست. صوت چه به صورت ذاتی، چه به صورت تصویری-صوتی و چه در نمایش و تئاتر، نیازمند مهندسی صدا است. مهندسی صدا از لحظه تولید صوت آغاز می‌شود و با بررسی و انتخاب اصوات به بهتر شنیده شدن خروجی منابع صوتی کمک می‌کند.»

او با اشاره به کاری که در نمایش «تِرَن» انجام می‌دهد افزود: «در نمایش «تِرَن» ما چهار وظیفه بر عهده داریم. وظیفه اول، تصحیح آکوستیکی با توجه به اشکالاتی است که در سالن اصلی مجموعه تئاترشهر وجود دارد. وظیفه دوم تعیین جایگاه‌ بازیگران با توجه به نظر کارگردان برای به حداقل رساندن اشکالات آکوستیکی است. وظیفه سوم تلفیق درست موسیقی با صداهای بازیگران است و در نهایت این که افکت‌ها به صورت صحیح پخش شوند.»

آیدین الفت در مورد این که آیا امکانات سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر با آن‌چه می‌خواهند انجام دهند برابری می‌کند یا خیر افزود: «در مهندسی صدا ما دو نوع بررسی امکانات داریم؛ 1. بررسی امکانات آکوستیکی  2. بررسی امکانات تکنیکی. متاسفانه بسیاری از سالن‌های ما امکانات آکوستیکی مناسبی ندارند و هیئتی هم برای نظارت بر آن‌ها وجود ندارد، مجموعه تئاتر شهر هم از این قاعده مستثنی نیست. از لحاظ امکانات تکنیکال هم متاسفانه دوستانی که وظیفه تجهیز صوتی سالن‌ها را بر عهده دارند تنها از یک میکسر و دو اسپیکر به عنوان بلندگوی انتشار صوت استفاده می‌کنند. در حالی که باید امکان جابه‌جایی بلندگوها وجود داشته باشد و تجهیزاتی که برای میکس استفاده می‌شود باید تئاتری باشد. در واقع ما در زمینه تئاتر باید از دستگاه‌هایی استفاده کنیم که تاخیر صفر ثانیه داشته باشند. به این معنا که به محض گرفتن تصمیم برای پخش صدا این امر باید صورت گیرد.»  

او در مورد اهمیت کیفیت صدا برای تماشاگران افزود: «به طور کلی وقتی شما با یک نمایش مواجه می‌شوید با دو مقوله صدا و تصویر روبرو هستید. در واقع در یک اثر نمایشی، صوت بیش از 50 درصد از سهم اثربخشی را بر عهده دارد. از صدای بازیگر تا صداهای دیگر، می‌توانند تاثیر بر مخاطب را دو چندان کنند. بنابراین شنیدن یک صدای خوب می‌تواند حس خوبی به تماشاگر بدهد.»

او در پایان گفت: «در جشنواره تئاتر فجر امسال با تلاش من و همکارانم مهندسی صدا نیز در بخش بین‌الملل جای گرفت. در واقع معقوله طراحی صدا جدا از مهندسی صدا نیست و این دو لازم و ملزوم یکدیگر هستند.»

نمایش «تِرَن» به نویسندگی و کارگردانی حمیدرضا آذرنگ و با بازی امیر جعفری، مهراوه شریفی‌نیا، نسیم ادبی، نادر برهانی‌مرند، سیدعلی صالحی، حسین سلیمانی، بهرنگ علوی، مجید رحمتی، وحید آقاپور، علی عامل‌هاشمی، سیاوش جامع، آذین نظری، باران شادی‎پور و با حضور فریده سپاه‌منصور، خسرو احمدی و فرید سجادی‌حسینی و هنرمندی بازیگر نوجوان ستایش محمودی هر روز ساعت 19:30 در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر روی صحنه می‌رود.

57242

کد خبر 634113

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین