مديركل امور اقتصادي و دارايي فارس از جذب كامل اعتبارات فارس از محل اسناد خزانه خبر داد و گفت: فارس با150 دستگاه استفادهكننده از اعتبارات دولتي، يك استان عيالوار است. بابك دائي در نشست مطبوعاتي خود با رسانه هاي جمعي فارس، اظهار داشت: 176 ميليارد تومان از اعتبارات تملك داراييهاي فارس از محل اسناد خزانه اسلامي تامين شد كه خوشبختانه تمامي اين اعتبارات جذب گرديد.
وي در پاسخ به اشاره خبرنگاران مبني بر آن كه دو هفته پيش اعلام گرديد دستگاههاي اجرايي استان موفق به جذب حدود50 ميليارد تومان از اين اعتبار نشده بودند، گفت: بخشي از اين مشكل به گستردگي دستگاه هاي اجرايي استان برميگردد.
دائي با بيان اين كه فارس بيشترين اعتبار را از محل خزانه اسلامي جذب كرد، گفت: يكي از دلايل آن، گستردگي فارس است. ما يك استان عيالواريم و 150 دستگاه داريم كه از اعتبارات اسناد خزانه اسلامي استفاده مي كنند در حالي كه ايلام 12 دستگاه اين چنيني دارد.
وي گفت: از اين 176 ميليارد تومان اسناد خزانه اسلامي، اعتبار پيمانكاراني كه دستگاه اجرايي مربوطه تا قبل از 5 بهمن ماه مدارك و فرم ها را تكميل كرده بودند واريز شد، 8 درصد هم امروز واريز مي شود و مابقي كه اسناد را تكميل نكرده بودند تا 20 روز ديگر اعتبار آن ها به صورت نقدي به حساب خزانه واريز ميشود.
شناسايي 136 فرصت سرمايه گذاري براي خارجي ها در فارس
نایب رییس مرکز خدمات سرمایه گذاری فارس در بخش ديگري از مصاحبه خود به حوزه گسترده وظايف اين اداره كل اشاره كرد و گفت: جذب سرمايه گذار خارجي، نظارت مالي و خزانه استان، هزينه و درآمدهاي فارس، پيگيري اقتصاد مقاومتي، پايش و بهبود محيط كسب و كار و ساماندهي به امور سرمايه گذار خارجي از جمله وظايف ماست.
وي بيان داشت: در حوزه جذب سرمايه گذار خارجي تا كنون 136 فرصت سرمايه گذاري شناسايي شده كه 49 فرصت داراي مطالعات امكان سنجي به دو زبان فارسي و انگليسي است.
به گفته دائي، از 136 فرصت سرمايهگذاري شناسايي شده، 24 فرصت در حوزه صنعت و معدن، 14 فرصت در حوزه آب، برق و گاز، 36 فرصت در حوزه گردشگری، 22 فرصت در حوزه بهداشت و درمان، 5 فرصت در حوزه كشاورزي و 35 فرصت در حوزه راه است.
وي اضافه كرد: همچنين 250 طرح سرمايه گذاري نيمه تمام در فارس كه نياز به شريك سرمايه گذار دارد، شناسايي شده است.
دائي با اشاره به اين كه از پس از برجام 45 هيات خارجي در فارس پذيرش شده كه نسبت به قبل از برجام 5 برابر شده است، افزود: فرآيند تسهيل در سرمايه گذاري از دغدغه هاي جدي ماست و در اين راستا 75 مجوز كسب و كار در فارس شناسايي و به هيات مقررات زدايي ارسال شده است.
وي با بيان اين كه فرآيند سرمايه گذاري در فارس بسيار طولاني است، گفت: در فارس 43 مورد مخل سرمايه گذاري شناسايي و به وزارت اقتصاد و دارايي ارسال شده است.
نماینده وزیر اقتصاد در فارس به حجم سرمايه گذاري خارجي مصوب در استان اشاره كرد و افزود: 6 طرح سرمايه گذاري خارجي از ابتداي امسال به حجم 35 ميليون دلار به تصويب رسيد.
وي يادآور شد: چندي پيش اولين طرح سرمايه گذاري خارجي در فارس به ارزش 3/7 ميليون يورو و با اشتغالزايي 100 نفري افتتاح گرديد.
عمان و فرانسه كشورهاي معين براي اعزام سرمايه گذار به فارس شدند
دائي اظهار داشت: از ابتدايي كه مركز خدمات سرمايه گذاري در فارس شكل گرفت تا كنون بالغ بر يك ميليارد و 160 ميليون دلار طرح سرمايه گذاري به تصويب رسيده است.
مدير كل امور اقتصادي و دارايي فارس اضافه كرد: 4 طرح سرمايه گذاري خارجي ديگر در زمينه انرژي بادي و خورشيدي به حجم 285 ميليون دلار در دستور كار قرار دارد كه تا پايان سال قطعي خواهد شد.
دائي از كشورهاي عمان و فرانسه به عنوان كشورهاي معين سرمايه فرست به فارس نام برد و گفت: اين دو كشور با توجه به پتانسيلهاي فارس در زمينه انرژيهاي نو به عنوان كشورهاي معين براي اعزام سرمايه گذار به اين استان انتخاب شده اند.
اين مسئول با اشاره به تلاشهاي اداره كل اقتصاد و دارايي براي افزايش حجم سرمايهگذاري بخش خصوصي در استان گفت: علاوه بر اقدامات صورت گرفته، 143 پروژه عمراني نيمه تمام در فارس شناسايي شده كه 63 پروژه به بخش خصوصي براي انجام واگذار گرديده و 80 پروژه ديگر آماده واگذاري است.
بدهي و طلب دولت در فارس مشخص شد
دائي در ادامه از خزانه معين به عنوان يكي از كليديترين حوزه هاي كاري اداره كل اقتصاد و دارايي نام برد و گفت: يكي از مهمترين اقدامات صورت گرفته، الكترونيكي شدن خزانه معين استان در راستاي شفاف سازي فعاليتهاي مالي است كه در جريان آن ديگر چک صادر نمیگردد و اعتبارات جاري و عمراني به صورت الكترونيكي به حساب دستگاه هاي اجرايي واريز مي شود.
وي گفت: همچنين گزارش بدهي و مطالبات دستگاه هاي دولتي و دستگاه هايي كه از بودجه دولتي استفاده مي كنند به روز شده و علاوه بر آن، مطالبات طرح هاي عمراني خاتمه يافته تعيين و به خزانه كل كشور ارسال شده است.
وي از واريز عيدي و حقوق پايان سال كارمندان به حساب خزانه معين استان خبر داد و گفت: دستگاه هاي اجرايي هر وقت خواستند اين وجوه به حسابشان واريز مي شود.
مدير كل امور اقتصادي و دارايي فارس از شناسايي و ثبت اطلاعات 3544 ملك دولتی متعلق به دستگاه هاي اجرايي خبر داد و گفت: اطلاعات اموال دولتي معلوم شده كه از جمله آن اسكن و ارسال 10 هزار سند و اوراق مربوط به اموال دولتي در فارس به دولت است كه با اين اقدام، دولت ديگر مي داند در فارس چقدر ملك، اموال، سند و اوراق اعم از اجاره اي، ملكي و وقفي دارد.
وي با پيش بيني آن كه حجم اين اسناد به 8 هزار سند برسد افزود: به دنبال مولدسازي داراييهاي دولت در سطح استان فارس هستيم تا بتوانيم از طريق آن كسب درآمد كرده و تامين منابع مالي براي دولت نمائيم.
دائي گفت: براي تسهيل هرچه بيشتر در روند امور سرمايه گذاران به دنبال تشكيل اتاق سرمايه گذاري همچون اتاق بازرگاني هستيم.
درآمدزايي حدود 2000 ميليارد توماني دولت در فارس
مديركل امور اقتصادي و دارايي فارس در بخش ديگري از اين مصاحبه مطبوعاتي به ارائه آمار درآمد و هزينه فارس پرداخت و گفت: 1400 ميليارد تومان درآمد مالياتي و 172 ميليارد تومان درآمد ساير فصول در فارس كسب شده كه با اين حساب 94 درصد درآمد مالياتي و 62 درصد ساير درآمدها در استان محقق گرديده است.
به گفته وي، 89 درصد درآمد محقق شده در فارس، درآمد مالياتي است كه امسال 22 درصد بيش از پارسال محقق گرديده است.
به گفته وي، امسال دولت حدود 1580 ميليارد تومان به صورت استانی و 410 ميليارد تومان در قالب ملی در فارس درآمدزايي داشته است.وي در خصوص هزينه هاي فارس هم گفت: در ده ماهه اول امسال، 239 ميليارد تومان حقوق به كارمندان دستگاه هاي استاني و 1188 ميليارد تومان به كارمنداني كه به صورت متمركز از خزانه كشور حقوق مي گرفتند، پرداخت شده است، ضمن آن كه پرداختي هزينه هاي جاري از ساير فصول به دستگاه هاي اجرايي 122 ميليارد تومان بوده است.
دائي اضافه كرد: همچنين از محل 468 ميليارد تومان اعتبارات تملك داراييهاي فارس، 176 ميليارد تومان در قالب اسناد خزانه و 58 ميليارد تومان به صورت نقد به فارس پرداخت شده است.
۴۶
نظر شما