به گزارش خبرگزاری خبرانلاین در ابتدای جلسه که با حضور تعدادی از مدیران ، بهره برداران و اعضای صندوق شهرستانی برگزار شد ، مهندس افرادی معاون برنامه ریزی ، توسعه مدیریت ومنابع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان ضمن ارائه گزارشی از اقدامات صورت پذیرفته در خصوص راه اندازی صندوق حمایت از توسعه منابع طبيعي استان سمنان در راستای ابلاغ فرآیند های آن افزود: تشکیل و تأسیس صندوق حمایت از منابع طبیعی یک ضرورت بوده و بایستی به منظور افزایش مشارکت مردم و شرکتهای تعاونی برای سرمایه گذاری در این صندوق ، فرهنگ سازی و اطلاع رسانی مطلوبی صورت پذیرد.
در ادامه رحیم نظری گوران به تشریح مسائل مختلف در ارتباط با صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی پرداخت و ضمن تشریح وظایف هیات اجرایی موسس، گفت: برنامه اجرایی جلسات و کارهایی که هیات اجرایی باید انجام دهد باید به تصویب اعضا برسد.
وی همچنین درباره نحوه تشکیل صندوق ها، اهمیت، وظایف و اهداف آنها و مدل مفهومی صندوق شهرستان مطالبی را بیان کرد.
احمدرضا لعلی نیا، مجری طرح تأسیس صندوق های حمایت از منابع طبیعی و آبخیزداری کشورنیز در این مراسم بهترین روش استفاده از منابع مالی صندوقها را بهره مندی از الگوی ارائه خدمت در جهت تامین نیازهای بهره برداران منابع طبیعی دانست وافزود: رویکرد سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در امر حفاظت، توسعه و احیاء منابع طبیعی با همکاری و مشارکت بهره برداران منابع طبیعی بمنظور پیشگیری و کنترل عوامل تهدید و تخریب عرصه های ملی است چرا که براین باوریم که اگر به محیط زندگی بی مهری شود دچار قهر طبیعت خواهیم شد. لعلی نیا همچنین بر توسعه سرمایه گذاری فرهنگی در عرصه های منابع طبیعی تاکید کرد و افزود: توسعه سرمایه گذاری در این بخش به منظورافزایش مشارکت مردم برای سرمایه گذاری در این صندوق نظام اجتماعی و اقتصادی را متحول خواهد کرد.وی با بیان اینکه اقتصادی کردن منابع طبیعی و حضور مردم در حوزه منابع طبیعی نقش مهمی در معیشت آنان دارد اظهار امیدواری کرد:با موفقیتها و نتایج این صندوق در آینده نزدیک شاهد بهبود معیشتی 40 هزار بهره بردار این استان خواهیم بود.
احمدرضا لعلی نیا با اشاره به این که شرط تشکیل صندوق های منابع طبیعی در 15 استان کشور محقق شده است، افزود: مجمع عمومی موسس صندوق حمایت از توسعه منابع طبیعی استان سمنان دراسفند ماه سال جاری برگزار شد.
مجری طرح تأسیس صندوق های حمایت از توسعه منابع طبیعی با بیان اینکه از سال 1393 تاسیس صندوق های استانی حمایت از توسعه منابع طبیعی در دستور کار جدی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور قرار گرفته ، تصریح کرد: اقدام لازم برای تشکیل تعاونی های تخصصی و فراگیر شهرستانی منابع طبیعی در 400 شهرستان کشور صورت پذیرفته و اکنون در شرف تشکیل 300 شرکت تعاونی در 300 شهرستان کشور هستیم.
این مقام مسوول اضافه کرد: تشکیل صندوق های حمایت از توسعه منابع طبیعی استانی دارای سه شرط است و تشکیل شرکت های تعاونی فراگیر در حداقل 70 درصد شهرستان های استان و عضویت حداقل 10 درصد مخاطبان مردمی و بهره برداران عرصه منابع طبیعی استان ها شرط نخست است.
وی افزود: شرط دوم تامین سهم مشارکت دولت از مبادی قانونی مربوطه از جمله فروش املاک و اموال وزارت جهاد کشاورزی و منابع در اختیار استانداران و شرط سوم، تدوین طرح تاسیس صندوق های حمایت از توسعه منابع طبیعی استانی با تایید شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی است.
لعلی نیا اظهار داشت : یکی از مهمترین چالش های عرصه های منابع طبیعی بحث توسعه سرمایه گذاری در محورهای فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی است.
وی افزود: براساس بررسی های انجام شده؛ تنها سرمایه گذار اقتصادی در عرصه های منابع طبیعی، در دهه های گذشته دولت بوده به گونه ای که میزان این سرمایه گذاری نسبت به ارزش کالا و خدمات تولیدی منابع طبیعی، 17 صدم درصد است.
مشاور سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور اظهارداشت: سرمایه گذاری اجتماعی نیز کمتر از 10 درصد مخاطبان مردمی عرصه های منابع طبیعی در قالب تشکل های منظم ساماندهی شده اند، بنابراین تصور می شود که با تاسیس صندوق های حمایت از توسعه منابع طبیعی می توان در چارچوب کاهش چشمگیر این دو چالش در عرصه های منابع طبیعی تاثیرگذار بود.
علینقی حیدریان مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان نیز در این مراسم کمک به ارتقا، بهره وری، و نیز جلب مشارکت مالی بهره برداران عرصه منابع طبیعی و استفاده از سرمایه های پراکنده این بخش در جهت حفظ و احیای پایدار منابع طبیعی را از جمله راهبردهای اصلی این صندوق برشمرد و گفت: قطعاراهاندازی این صندوق کمک شایانی به حمایت از منابع طبیعی و آبخیزداری استان خواهد کرد.
مهندس علینقی حیدریان مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در جلسه با بیان اینکه یکی از اهداف مهم این صندوق تقویت مشارکت بهره برداران برای تأمین منابع مالی و اعتباری و نيز طرح های اجرایی منابع طبیعی به کمک خود مردم و جوامع محلی است تصریح کرد: واگذاری مدیریت عرصهها به مردم، توانمند سازی مرتعداران، بهرهبرداری اصولی از عرصههای منابع طبیعی واستفاده از تمامی توانمندیهای عرصههای منابع طبیعی از محور های اصلی فعالیت این صندوق خواهد بود. وی گفت:ایجاد زیرساختهای مناسب در توسعه همهجانبه این بخش و بهرهبرداری صحیح از عرصه های منابع طبیعی امری بسیار ضروری و مورد نظر است.
وی از مشارکت به عنوان حلقه مفقوده بین دولت وبهره برداران یاد آور شدوگفت:خوشبختانه استان سمنان دارای پتانسیلها و ظرفیتهای خوبی در عرصه های طبیعی از جمله گیاهان دارویی است که این مهم علاوه بر اقتصادی کردن فعالیت در منابع طبیعی، نقش بسیار مهمی در هدایت مناسب این سرمایه ها بویژه جذب منابع مالی بهرهبرداران دارد
۴۶
نظر شما