عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز گفت: مصرف غذاهای دریایی و مواد غذایی حاوی آنتیاکسیدان، احتمال ابتلا به سرطان پروستات را کاهش میدهد و در مقابل مصرف غذاهای چرب احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش میدهد.
دکتر کاظم رادان اظهار داشت: مهمترین علت ابتلا به سرطان پروستات، ژنتیک است و افرادی که سابقه ابتلا به این نوع سرطان را در خویشاوندان درجه یک دارند، بیش از دیگران در معرض ابتلا هستند.
وی افزود: علاوه بر عوامل ژنتیکی، عوامل محیطی و نوع رژیم غذایی نیز بر سرطان پروستات تاثیرگذار است.
رادان تصریح کرد: رژیم غذایی پرچرب در ابتلا به سرطان پروستات تاثیرگذار است و در کشورهایی مانند آمریکا که رژیم غذایی چرب رایج است، سرطان پروستات نیز بیشتر شایع است.
این متخصص ارولوژی خاطرنشان کرد: رژیم غذایی دریایی و مصرف مواد غذایی حاوی آنتیاکسیدان مانند گوجه و سبزی نیز شانس ابتلا به سرطان پروستات را کاهش میدهد.
وی اظهار کرد: برای تشخیص زودهنگام سرطان پروستات، توصیه میشود؛ افرادی که سابقه ابتلای خانوادگی دارند پس از 40 سالگی، آزمایش سالانه تشخیص پروستات (PSA) را انجام دهند.
رادان گفت: افرادی که سابقه ابتلای خانوادگی به سرطان پروستات ندارند نیز لازم است پس از 50 سالگی آزمایش سالانه PSA را انجام دهند.
وی افزود: سرطان پروستات درمان قطعی دارد و در صورتی که به موقع تشخیص داده شود میتوان آن را به خوبی درمان کرد و فرد بیمار نیز عمر طبیعی خود را پس از درمان سپری خواهد کرد.
نظر شما