مذاكرات غيرمستقيم ايران و آمریکا

«خبرجنوب» نوشت: «بام شیراز» در فضایی که از کمربندی جوادیه تا ارتفاعات بلوار چمران را دربرمیگیرد درختکاری شد تا در آیندهای نزدیک به یکی از مراکز رفاهی و گردشگری برای شیرازیها تبدیل شود.

شهردار شيراز در مراسم اجراي اين طرح گفت: امروز ارتفاعات شيراز در حال شكل گيري است البته ما نيز علاقه نداريم كه ارتفاعات شهر را بيش از حد دستكاري كنيم چرا كه اين كار باعث به هم خوردن اكوسيستم مي شود.
عليرضا پاك فطرت افزود: در پروژه بام شيراز من هم با زياده روي در تغيير اكوسيستم منطقه مخالف بودم اما پيش از اجراي اين پروژه يك معدن سنگ مجوزدار در اين محل فعال بود و سالها با خودروهاي سنگين و بولدوزر اقدام به فعاليت در اين منطقه مي كرد كه امروز با همكاري اداره كل صنعت و معدن كار آن ها محدود شد و اميدواريم هر چه زودتر محلي ديگر براي راه اندازي معدن جديد در اختيار سرمايهگذار اين پروژه قرار گيرد.
وي با اشاره به ايجاد چند مديريت جديد در شهرداري شيراز از جمله مديريت ارتفاعات، حرايم و پاركهاي بزرگ به عنوان يكي از نقاط مثبت فعاليت شورا و شهرداري شيراز در حفظ محيط زيست و منابع طبیعي اطراف شهر اضافه كرد: شهرداري شيراز تنها خود را متولي درون شهر نميداند بلكه معتقديم حريم و ارتفاعات اطراف شهر نيز متعلق به نسل آينده است كه بايد آن ها را حفظ كرد.
پاك فطرت با اشاره به تاثير درختان و فضاي سبز بر كاهش آلودگي هواي شهر گفت: اگر امروز شيراز در زمينه پاكيزگي هوا در ميان كلانشهرهاي كشور حرف اول را مي زند به دليل وجود همين فضاي سبز و درختان است نه اين كه در شهر ما كارخانه و ساير آلاينده ها وجود ندارد.
وي افزود: طبق برآوردهاي صورت گرفته امروز علت 70 درصد آلودگي هواي شهرها وسايل نقليه است كه در شيراز نيز تعداد زيادي وجود دارد به گونه اي كه روزانه350 خودروي جديد، شماره گذاري و به خودروهاي سطح شهر شيراز افزوده مي شود.
پاك فطرت ادامه داد: به مناسبت هفته درختكاري حداقل200 هزار اصله درخت انجير بش را در ارتفاعات شهر خواهيم كاشت و در كنار آن نسبت به كاشت انواع گياهان دارويي نيز اقدام مي كنيم.
شهردار شيراز با اشاره به مراحل نهايي پروژه بزرگراه كوهسار مهدي (عج) افزود: با توجه به عبور بزرگراه كوهسار مهدي (عج) در حاشيه اين پروژه اميدواريم تا در آينده با احداث تعدادي واحدهاي رفاهي و رستوران سنتي با رعايت اكوسيستم محل و عدم وارد آمدن لطمه به طبيعت بتوانيم محيطي مناسب براي حضور خانواده هاي شيرازي فراهم كنيم.
امام جمعه موقت شيراز نيز در اين مراسم با اشاره به ديدگاه اسلام در زمينه طبيعت گفت: ما 3 وظيفه در مقابل طبيعت داريم كه اولين مورد شناخت خوب طبيعت، دوم خلقت داري يا حفظ طبيعت و وظيفه سوم خلقت آرايي و طبيعت آرايي است.
حجت الاسلام مرادي افزود: هر هكتار باغ درختي جلوي ورود 50 تن گرد و غبار را ميگيرد. وي با اشاره به اين كه در برخي نقاط، پنجمين علت مرگ و مير، هواي آلوده است گفت: امروز هر درختي كه بتواند 50 سال عمر كند 200 هزار دلار ارزش دارد و در زمينه كاشت درخت در شهر هم بهتر است اولويت با كاشت درختان ثمري و درختاني باشد كه آب كمتري نياز دارند.
رئيس شوراي اسلامي شهر شيراز هم گفت: با اجراي پروژه بام شيراز يكي از آرزوهاي مردم اين شهر محقق شد و ارتفاعاتي كه همواره در معرض اين خطر وجود داشت كه وابستگان قدرت و ثروت آن ها را در اختيار بگيرند و مردم از آن ها محروم شوند؛ به لطف تمامي دستگاههاي استان به طور كامل در اختيار مردم قرار گرفت.
غلام مهدي حقدل ادامه داد: با توافقهاي صورت گرفته قرار بود 7 درصد از ارتفاعات شيراز تبديل به فضاهاي رفاهي، تفريحي و گردشگري شود كه هنوز بخشي از آن باقي مانده و نيازمند همكاري مسئولين است تا در كارگروه مربوطه بررسي و تصويب شود.
وي افزود: البته در اين ميان عده اي با اين كه ارتفاعات به مردم تعلق گيرد مخالفت ميكنند و مخالف شادي مردم هستند اين در حالي است كه امروز با همت و تلاش شهرداري اقدامات خوبي در ارتفاعات انجام شده است و طي اين مدت بيش از يك ميليون نهال كاشته شده كه شوخي نيست.
رئيس شوراي اسلامي شهر شيراز با اشاره به عدم حضور خود در انتخابات آينده شوراها افزود: بايد كاري كرد كه اين ارتفاعات براي مردم حفظ شود و آنها را تغيير كاربري ندهند چرا كه اين ها آينده شهر شيراز هستند. با توجه به اين كه هيچ صنعتي طي سال هاي قبل وارد نشده و تعداد زيادي از جوانان شهر بيكار هستند مي توان با اجراي چنين پروژه هايي در زمينه توسعه صنعت گردشگري شيراز اقدام كرد تا با اين كار و رونق كسب و كار بتوانيم اشتغالي پايدار براي مردم شهر ايجاد كنيم و رونق اقتصادي شهر را شاهد باشيم.
حقدل گفت: يكي از پروژه هايي كه پيش از اين توسط مرحوم معمار ضياء مطرح و به تصويب رسيد ساخت يك برج تاريخي با ارتفاع 100 متر در ارتفاعات شيراز بود كه اميدواريم همه براي اجراي اين پروژه ما را ياري كنند.
وي افزود: شاد كردن مردم و ايجاد روحيه شور و نشاط وظيفه همه ماست و ما با اجراي چنين طرح ها و پروژههاي عمراني و رفاهي مي خواهيم دل مردم را شاد كنيم. با توجه به بودجه بيش از 3 هزار ميليارد توماني شهرداري شيراز كه 3 برابر بودجه كل استان است، امروز تمامي شهر شيراز تبديل به يك كارگاه بزرگ عمراني شده است البته كار در ارتفاعات با مشكلات بيشتري همراه است.
مدير كل منابع طبيعي استان فارس نيز در اين مراسم گفت: اين منابع از نسلهاي قبل به ما هديه شده و زماني كه بحث توسعه پايدار مطرح مي شود يكي از مواردي كه بايد به آن توجه شود استفاده از منابع با رعايت حقوق آيندگان است. بوستاني با بيان اين كه با توجه به اقليم خشك و شكننده فارس و شيراز بايد همه اقدامات ما بر مبناي اصول علمي و فني باشد اظهار داشت: كاشت درخت تنها 20 درصد كار است اما 80 درصد هزينه و كار مربوط به بعد از كاشت و نگهداري و حفظ درخت است.
وي افزود: وجود 2 ميليون هكتار از جنگلهاي زاگرس، ايراني و نوراني و ساير موارد يكي از افتخارات ما در فارس است.
بوستاني گفت: با توجه به گستردگي جنگلهاي استان مبنا بر مشاركت مردم است و امسال نيز با هماهنگي هاي انجام شده 4 طرح را بر مبناي جوامع محلي اجرا كرديم و بيشتر طرحهاي ما بر اساس مشاركت مردم است.
وي ادامه داد: يكي از مشكلاتي كه طي سالهاي اخير در عرصههاي طبيعي استان با آنها مواجه بوديم خطر آتش سوزي بود كه اگر همت مردم و مسئولين نبود شاهد سوختن بخشهاي بيشتري از اين عرصه ها بوديم.مدير كل منابع طبيعي فارس با اشاره به كاهش آتش سوزي جنگل ها و منابع طبيعي استان گفت: در حالي كه سال 93 حدود 9 هزار هكتار از جنگل هاي استان در آتش سوخت اما با تلاش هاي صورت گرفته اين رقم امروز به 2 هزار هكتار كاهش يافته. البته اين ميزان آتش سوزي نيز زياد است و به دنبال كاهش آن ها هستيم.

46

کد خبر 643325

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین