معاون سازمان ميراث فرهنگي كشور بر لزوم بازارشناسي مناسب براي محصولات و توليدات دست ساز هنرمندان صنايع دستي تاكيد كرد و گفت: زماني صادرات صنايع دستي رشد مي بايد كه روابط اقتصادي و سياسي پایداری در خارج از كشور داشته باشيم.
بهمن نامور مطلق در حاشيه آيين گشايش نهمين نمايشگاه سراسري صنايع دستي شيراز افزود: به رغم اين كه در توليد محصولات صنايع دستي جزو سومين كشور برتر دنيا هستيم اما در بخش صادرات رتبه سي ام جهان را داريم كه جا دارد برنامه ريزي ها براي صادرات اين محصولات گسترده تر گردد.
وي ادامه داد: تمامي تلاش خود را براي بازپس گيري بازارهاي از دست رفته و ايجاد بازارهاي جديد جهاني براي عرضه و فروش محصولات و توليدات هنرمندان صنايع دستي كشور خواهيم كرد.
نامور مطلق ابراز اميدواري كرد با تغييرات ساختاري و راه اندازي تشكيلاتی بتوانيم در حوزه فرش، صنايع دستي و زيورآلات بازارشناسي هاي مناسبي را در خارج از كشور داشته باشيم.
معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي كشور با اشاره به بازگشايي برخي فروشگاه هاي صنايع دستي در خارج از كشور گفت: خوشبختانه امسال مركز بزرگ تجاري صنايع دستي ايران در كشور هلند راه اندازي شد كه اين مركز منطقه اروپا را پوشش مي دهد.
نامور مطلق در ادامه سخنانش از راه اندازي مركز تجاري صنايع دستي در آمريكاي شمالي خبر داد و افزود: اين مركز نيز به زودي از سوي بخش خصوصي و حمايت دولت راه اندازي خواهد شد.
وي وضعيت فروش و عرضه محصولات دست ساز هنرمندان در داخل كشور را مثبت ارزيابي كرد و افزود: با توجه به اين كه مبارزه با كالاي قاچاق به صورت جدي تر دنبال مي شود خوشبختانه شاهد فروش و عرضه توليدات هنرمندان در مراكز فروش به ويژه اماكن تاريخي و شهرهاي زيارتي هستيم.
وي در ادامه گفت: توليد محصولات صنايع دستي كشور در سال گذشته با 16 درصد افزايش همراه بوده است كه اين موضوع نشان از توجه ويژه مردم به ويژه نسل جوان به اين محصولات مي باشد.
نامور مطلق در بخش ديگري از سخنانش با مثبت ارزيابي كردن نهمين نمايشگاه سراسري صنايع دستي شيراز گفت: در اين نمايشگاه تنوع و كيفيت محصولات مثال زدني است و با كمتر توليدات تكراري مواجه ايم كه اين موضوع به فعاليت گسترده هنرمندان تحصيل كرده و مرتبط با مباحث صنايع دستي بر مي گردد.
نامور مطلق اضافه كرد: هم اينك با تغيير نسل در توليد كنندگان صنايع دستي و سليقه مخاطبان اين هنرهاي اصيل و سنتي رو به رو هستيم و كارهاي جديدي كه ارايه مي شود نشان مي دهد كه هنرمندان حرف هاي جديدي براي گفتن دارند.
معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي كشور به افزايش رشته هاي صنايع دستي جديد در سراسر كشور اشاره كرد و افزود: با توجه به اين كه رشته هاي جديد صنايع دستي رو به افزايش است ديگر نگران رشته هاي منسوخ شده و در معرض خطر نيستیم.
در ادامه اين گفت و گو، مصيب اميري مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري فارس نيز به خبرنگار ما گفت: در اين نمايشگاه بيش از 150 غرفه نمايشگاهي با 150 هنرمند از 31 استان كشور و شهرستان هاي فارس حضور دارند.
وي هدف از برگزاري نمايشگاه را شناخت، عرضه و فروش محصولات و توليدات دست ساز هنرمندان دانست و افزود: در اين نمايشگاه هنرمندان به توليد زنده محصولات خود مي پردازند و بازديد كنندگان مي توانند از نزديك با نحوه ساخت آن ها آشنا شوند.
مدير كل ميراث فرهنگي فارس در ادامه اضافه كرد: در اين نمايشگاه خاتم شيراز، گوهرسنگ ها و منبت آباده به صورت كاملاً تخصصي عرضه مي شوند چرا كه پيشنهاد ثبت جهاني شيراز به عنوان شهر خاتم و آباده به عنوان شهر جهاني منبت به يونسكو ارايه شده است.
گفتني است، نهمين نمايشگاه سراسري صنايع دستي شيراز تا 20 اسفندماه در ارگ كريمخاني داير است.
46
نظر شما