جلسه هماهنگی اقدام مشترک برای توانمندسازی و مهار معتادین متجاهر

جلسه هماهنگی اقدام مشترک برای توانمند سازی و مهار معتادین متجاهر به میزبانی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای لرستان برگزار شد

به گزارش خبرآنلاین لرستان ،بر اساس دستور استاندار محترم لرستان مبنی بر انجام یک اقدام مشترک بین برخی دستگاههای عضو کارگروه مبارزه با مواد مخدر و برخی دستگاههای حمایتی بمنظور مساعدت بیشتر به افرادی که در مراکز نگهداری معتادین نگهداری می شوند و کمک به توانمندسازی آنان، متعاقب بازدید به عمل آمده از دو مرکز نگهداری معتادین آقایان و بانوان در شهرستان خرم آباد جلسه هماهنگی اقدام مشترک به میزبانی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای لرستان و با حضور مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای، دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان، اداره کل بهزیستی، اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی و کمیته امداد امام خمینی (ره) در اداره کل آموزش فنی و حرفه ای لرستان برگزار گردید.

در ابتدای این جلسه مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای ضمن خوش آمد به حضار و تشکر از همراهی آنان در جهت انجام این مهم اظهار داشت: برخلاف تصور موجود تعداد معتادین متجاهر در استان به نسبت بسیاری از استانهای دیگر بسیار کم است و با یک همت جمعی و اقدام انقلابی موضوع به راحتی قابل تدبیر و مهار کردن است.

رحمن قلاوند اظهار داشت: ما باید بدور از مجامله و محصورشدن در رویه های مرسوم و معمول که دست و پا گیر است و متاسفانه باعث کندی امور هم می شود، برای این موضوع یک پروژه تعریف نموده و با تقسیم وظایف در یک محدوده زمانی هرکدام نقش خود را ایفا کنیم تا به یاری خداوند بتوانیم بخشی از آلام این اقشار را کاهش دهیم.

قلاوند گفت: باید بدانیم که اعتیاد امروزه دیگر یک معضل فردی نیست و هرچند شروع آن با یک اقدام نادرست فردی است اما به لحاظ اثرات تخریبی ناشی از آن، در یک زمان کوتاه به یک معضل اجتماعی تبدیل می شود که ابعاد مختلف جامعه را تحت تاثیر کارکردهای منفی خود قرار می دهد، سلامت روحی و روانی جامعه و ارکان خانواده را متزلزل می کند.

در ادامه غلامرضا آقا میرزایی دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان ضمن تشکر از تشریک مساعی حاضرین محترم، خلاصه ای از وضعیت و آمار اعتیاد استان بویژه شهرستانهای خرم آباد و بروجرد را به سمع حضار رساند و اعلام نمود در مقایسه با بسیاری از استانهای دیگر وضعیت ما رو به بهبود است و امیدواریم با تلاش و همت مسؤولین و دست اندرکاران در مهار اعتیاد و کاهش آسیب های آن موفق تر از گذشته عمل کنیم.

سپس معاونین اداره کل بهزیستی هرکدام به تفصیل به بیان نظرات تخصصی حوزه پرداخته و به لحاظ پیچیدگی موضوع ورود در این مسائل را تابع شرایط متنوع و بغرنجی عنوان نمودند که ممکن است موفقیت ها را با تهدید مواجه کند اما در هر حال بعنوان یکی از معضلات و مشکلات استان اعلام آمادگی کردند تا در کنار سایر اعضا نسبت به انجام وظایف محوله اقدام نمایند.

در ادامه نمایندهNGO آل یاسین، اداره کل کار تعاون و رفاه اجتماعی و کمیته امداد امام خمینی (ره)، مدیر صندوق کارآفرینی امید به بیان دیدگاهها و نظرات خود پرداختند و پس از ارائه نظرات تخصصی معاونین اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان، و سخنان پایانی سایر اعضای کمیته، مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای و همچنین دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر به شرح ذیل عناوین و مصوبات جلسه را جمع بندی نموده و مقرر شد صورتجلسه نهایی حداکثر 3 روز پس از این جلسه تهیه و با امضای مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان تقدیم استاندار محترم شود.

عناوین مهم و مصوبات جلسه :
1- در مجتمع نور فضای مناسبی وجود دارد که می تواند به یک انکوباتور آموزش و اشتغال قشر هدف تبدیل شود و باید پیشنهاد داده شود مشکل این فضا با جهاد کشاورزی استان از طریق استاندار محترم برطرف شود.

2- چنانچه ترتیبی اتخاذ شود که آموزش های شغلی در کارگاههای مجهز و اصلی انجام شود. احتمال موفقیت آموزش گیرندگان افزایش یافته و در شغل خود موفق خواهند بود. بنابراین لازم است بیماران عفونی معتاد از سایرین تفکیک شده و افرادی که بیماری عفونی ندارند با کمک شهرداری روزانه به کارگاههای آموزشی منتقل و پس از پایان آموزش به مراکز عودت داده شوند.

3- با توجه به اینکه آمار اعتیاد در دو شهرستان خرم آباد و بروجرد از سایر شهرستانها بسیار بیشتر است تمرکز روی شهرستانهای خرم آباد و بروجرد می تواند در کوتاه مدت به شدت از معضلات جامعه هدف بکاهد.

4- تعدادی از بانوانی که در حال خدمت رسانی به جامعه هدف هستند، خودشان مشکل معیشتی دارند و وضعیت شغلی آنان نامشخص بوده و مدتهاست حقوق دریافت نکرده اند، بنابر این در کوتاه مدت پیشنهاد شود هر یک از دستگاههای اجرایی استان با مشارکت در صندوق تعاون حمایت از مبارزه با مواد مخدر بخشی از هزینه های آنان را در قالب این مشارکت به عهده گیرد تا در درازمدت بتوان چاره ای اندیشید.

5- از آنجایی که مبارزه با مواد مخدر و ابعاد ناشی از آن نیازمند عزم عمومی و یک نهضت اجتماعی و مردمی است لازم است زمینه و ورود همه مردم بویژه NGO ها و خیرین استان برای مبارزه با این معضل فراهم شود

6- باتوجه به ظرفیت های مختلف منطقه ای و ملی برای حمایت از اشتغال عمومی از جمله طرح تکاپو، پیشنهاد می شود از ظرفیت طرح تکاپو برای حمایت از اشتغال معتادین بهبود یافته بهره گرفت.

7- خانواده هایی که اعضای معتاد خود را در جامعه رها نموده اند و فارغ از مسؤولیت های مدنی خود هستند ازروش های فرهنگی و یا نهایتا الزام قانونی و حقوقی نقش مؤثرتری در این زمینه به عهده بگیرند و در مقابل اعضای معتاد خانواده خود بی تفاوت نباشند و همه مشکلات آنان را به گردن جامعه و دیگران نیاندازند.

8- سازمان تآمین اجتماعی و بیمه سلامت هم به این موضوع ورود کنند و بیمه افرادی که بهبود می یابند را بر عهده بگیرند.

9- خیرین و پیمانکاران استان ترغیب شوند هرکدام یک یا چندنفر از معتادین بهبود یافته را در مشاغل مورد نیاز به کار گیرند تا زمینه برگشت این افراد تدریجا به اجتماع فراهم شود.

46

کد خبر 646408

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار