سمیه فتحی: وزارت مسکن وشهرسازی همچنان روزهای پرکاری را سپری می کند. مسوولان این وزارتخانه با شتابی که به سرعت پروژههای مسکن مهر داده اند این روزها امیدوارتر به آینده نگاه می کنند. گویا سرعت بر دیگر عوامل خانه سازی از جمله کیفیت و مقاومت، تقدم دارد. این مسائل سبب شده تا بسیاری از مهندسان ساختمان و فعالان عرصه ساخت و ساز کشور از کیفیت ساختمانهای مسکن مهر نگران باشد. با این حال معاون امورساختمان و مسکن وزیر مسکن وشهرسازی در گفت و با خبرآنلاین می گوید: به حرفهای حاشیه ای در این زمینه توجه نکنید برخی دوست دارند بیهوده و گزاف حرف بزنند. مطمئن باشید خانه های مهر ایمن و بادوام هستند.
ابولفضل صومعلو با تاکید براینکه 30 سال است در عرصه ساخت وساز کشور فعال است، معتقد است: ساختمان هایی که تحت نظارت وزارت مسکن وشهرسازی ساخته می شوند از کیفیت لازم برخوردارند. بررسی کرده ایم و با استانداردها مطابقت داده شده است که امروز می گوییم با 300 هزار تومان در هر متر مربع می توان خانه با دوام ساخت. البته در این بین مشکلاتی هم وجود دارد. با توجه به نظارتهایی که انجام می دهیم سعی کرده ایم مانع بروز تخلفات و سرپیچی از مقررات ملی ساختمان و استانداردهای تدوین شده در این بخش شویم.
به گفته وی، حرف و حدیثهایی که مورد افت کیفی مسکن مهر مطرح می شود تماما بیهوده و گزاف است. بهر حال وقتی قیمت کالایی پایین می آید عده ای متضرر می شوند. در بخش مسکن هم این اتفاق می افتد وقتی سالانه بیش از یک میلیون واحد مسکونی تولید آن هم تنها در قالب مسکن مهر در آینده ای نزدیک بازار به تعادل می رسد. دیگر خانه گران نمی شود پس طبیعی عده ای به دنبال جوسازی باشند.
معاون وزیر مسکن در پاسخ به این پرسش که در سالهای اخیر شاهدیم که مقررات ملی ساختمان در ساختمان سازی چندان مورد توجه نیست. بسیاری از سازندگان از رعایت قوانین دوری می کنند. وزارت مسکن و شهرسازی نیز ظاهرا نظارتهای لازم را ندارد، تصریح کرد: مقرات ملی ساختمان از ارکان اصلی ساختمان سازی و ما به عنوان متولی نظارت ساخت وساز در کشور رعایت این مقررات را الزامی کرده ایم. اسکلتهای بتنی ، سقفهای و دیوارهای سبک و دهها موارد دیگر در ساخت وساز ساختمانهای مسکن مهر مورد توجه است به توصیه مقررات ملی ساختمان است.
وی افزود: حتی در کاهش مصرف انرژی تاکید بسیاری داریم تا برمبنای این مقررات عمل شود. غیر از این اگر ساخت و ساز انجام شود مورد تایید مان نیست.
صومعلو درباره وضعیت صنعتی سازی در کشور و اینکه علی رغم توجه مسوولان امر تاکنون کمتر از 3 درصد ساختمانها به روش صنعتی تولید می شوند، گفت: برنامه پنجم توسعه مقرر کرده است که از 2 درصد صنعتی سازی به 20 درصد برسیم. اکنون هم کارخانجات بسیاری در این زمینه فعال شده اند. دردستور العمل صنعتی سازی به استانها ابلاغ شده است از کسانی که در این مسیر سرمایه گذاری می کنند خمایتهای لازم انجام گیرد. دولت تسهیلات لازم را در اختیارشان قرار می دهد تا صنعتی سازی به طور جدی پی گیری شود.
او درباره تفاوت قیمت میان ساخت صنعتی با سنتی تصریح کرد: بین ساختمانی که به روش صنعتی تولید و ساختمانی که به روش سنتی ساخته می شود تنها 50 هزار تومان در هر متر مربع تفاوت قیمت داریم. برای هر واحد صنعتی 350 هزار تومان مترمربع قرارداد بسته می شود و برای هر واحد غیر صنعتی مترمربع 300 هزار تومان است. دیگر بستگی به سلیقه و نظر سازنده دارد که از کدام روش می خواهند استفاده کنند. اما دولت ساخت صنعتی را مورد حمایت قرار می دهد.
نظر شما