۰ نفر
۲۷ فروردین ۱۳۹۶ - ۰۴:۱۶
صبوری برای رشد ۸ درصدی

دستیابی به رشد 8 درصدی برای اقتصادی که تازه از تحریم ها رها شده،مستلزم استفاده از ظرفیت‌هایی مثل سرمایه‌گذاری خارجی است که این هدف در گرو تعامل سازنده با اقتصادهای بزرگ اتفاق می افتد؛مسیری که دولت یازدهم آن را ریل گذاری کرده است.

به گزارش خبرآنلاين، حسن روحانی تنها چند روز پس از اجرای برجام در جمع فعالان اقتصادی گفته بود که اقتصاد ایران همچون زندانی است که پس از سالهای از قل و زنجیر رها شده است. در روزهایی که امیدها برای حرکت دوباره چرخ اقتصاد زنده شد و مسیر تازهای پیش روی فعالان اقتصادی قرار گرفت، رئیس جمهور بارها از دشواری این راه سخن گفته بود تا هشدار داده باشد که لغو تحریمها به یکباره تحول ایجاد نخواهد کرد،اما برخي رقبا بداخلاقي مي كنند؛ انتظارهاي خود را بزرگ نمايي مي كنند كه چه نشسته ايد،يكسال گذشته و اثري از دستاوردهاي برجام نيست.

واقعيت اين است كه اقتصادی که تازه از زنجیر تحریم رها شده، حرکت آرام خود را آغاز کرده،اما هنوز در میدان تعامل همه جانبه اقتصادی با دنیا به توفیق همه جانبه دست نیافته است.با اين حال، اقتصاد ایران در سال 95 به عنوان اولین سال بدون تحریم در یک دهه گذشته، جهش مثبتی را پشت سرگذاشت.

پس از 5 سال تقلا در محدوده صفر و حتی زیر صفر در نه ماه سال 95 عدد 11.6 درصد را به ثبت رساند. عددي كه اگرچه بخش اعظم آن وابسته به رشد تولید نفت است،اما در همان بازه زماني رشد اقتصادي بدون نفت هم 1.9 درصد به ثبت رسيده است.

تورم تك رقمي شد و صادرات نفت به دوران پيش از تحريم ها رسيد.همه اين اتفاق ها فقط در يكسال افتاد.حال آنكه تجربه كشورهاي مشابه مثل ايران كه گرفتار تحريم بوده اند- عراق- يك دهه به طول انجاميد.

ركود از كجا آمد؟

ركودي كه به دليل سياست هاي اشتباه دولت قبل بر اقتصاد ايران حاكم شده با و با تحريم ها تشديد شد، چسبيده به برخي بخش هاي اقتصاد تا به امروزباقي مانده است.انتظار بر این بود که با لغو تحریم ها اقتصاد هم از رکود خارج شود،اگرچه این روند به کندی مسیر خود را طی می کند اما این طی این طریق نیاز به صبوری دارد.

اميد براي خروج از ركود،درست در شرايطي كه رشد اقتصادي دو رقمي شده؛ امسال بيش از هر سال ديگري قطعی تر به نظر مي رسد.البته در برخي زيربخش ها مثل صنعت و معدن هنوز آثار رشد اقتصادي ديده نشده،با اين حال اقتصاددانان مي گويند،داشتن دو فصل رونق در اقتصاد به معناي خروج از ركود است و اين پروسه طول مي كشد.

هرچند صنایع بزرگی نظیر نفت، پتروشیمی و خودرو روند صعودی تولید را در یک سال گذشته تجربه کرده اند، اما بنگاههای کوچک و متوسط همچنان در رکود گرفتار مانده اند. ظرفیت های داخلی برای تحرک بخشی به اقتصاد فعال شده است و با ورود ارز حاصل از صادرات نفت که به تحرک پروژه های عمرانی خواهد انجامید، فضای بیشتری برای فعالیت های اقتصادی ایجاد خواهد شد.

هدف گذاري براي استفاده از ظرفيت هاي خارجي

موسسه مطالعاتي مك كنزي چندي پيش درباره ايران پيش بيني كرده بود كه اقتصاد ايران طي دو دهه آینده پتانسیل رشد تولید ناخالص داخلی سالانه 6.3 درصد و در کل افزایش یک تریلیون دلاری در تولید ناخالص داخلی و ایجاد 9 میلیون شغل تا سال 2035 را دارد.چنين ظرفيت هايي براي اقتصاد ايران عجيب نيست.

به ويژه آنكه بعد از لغو تحريم ها بسترهاي لازم براي جذب سرمايه خارجي فراهم شده است.از همين رو، آنچه اقتصاد ایران برای رشد انتظار آن را می کشد، استفاده از ظرفیت های خارجی است. بار بزرگی اين رشد هم بر دوش سرمایه گذاری خارجی گذاشته شده است.

از سويي در برنامه ششم توسعه کشور پيش بيني رشد 8 درصدی برای اقتصاد ایران صورت گرفته است.بدست آوردن اين رشد در گرو رونق کسب و کار و اشتغال است و اين رونق هم اتفاق نمي افتد مگر آنکه سرمایه گذاری در اقتصاد افزایش یابد. افزایش سرمایه گذاری نیز رشد تولید را به دنبال دارد و رشد تولید ناخالص داخلی همان رشد اقتصادی است.

در برنامه ششم توسعه براي تحقق رشد 8 درصدی 734 هزار ميليارد تومان سرمايه گذاري پيش بيني شده است. ترديدي نيست كه اين ميزان سرمايه در داخل كشور وجود ندارد و باي حتما از سرمايه گذاري خارجي مدد گرفت.

قدرت اول اقتصادي منطقه

اما جذب سرمايه خارجی تازه در اول راه است؛ نياز به صبوري دارد.هرچند كه محمدباقرنوبخت مزان جذب سرمايه خارجي در سال 2016 را 11 ميليارد دلار اعلام كرده،اما هنوز موانع زیادی سد راه سرمایه گذاری خارجی وجود دارد که با رفع آن در ســالهای آینده می توان به افزایش بیشتر سرمایه گذاری در اقتصاد ایران امیدوار بود.

در سال 2014 بالغ بر 2 میلیارد و 105 میلیون دلار سرمایه گذاری مستقیم خارجی جذب کرده بود که این رقم در سال 2015 به 2 میلیارد و 50 میلیون دلار کاهش یافته است. میزان سرمایه مستقیم خارجی جذب شده در سال 2013 نیز 3 میلیارد و 50 میلیون دلار بوده است.

آمار ارائه شده از سوی آنکتاد نشان می دهد كه رتبه ایران در سال 2012 در جذب سرمايه مستقيم خارجي 49 به ثبت رسيد كه اين رقم در سال 2013 ايران را در جایگاه 59  و در سال 2014 به جایگاه 74 جهان قرار گرفته داد.

ايران از نظر جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی در سال 2015 در بين 14 کشور غرب آسیا همچنان رتبه 6 را حفظ كرده است رقمي كه با توجه به وسعت و پتانسيل اقتصاد ايران چندان قابل اعتنا نيست.چه آنكه در همين گروه، ترکیه با جذب 50.16 میلیارد دلار سرمایه گذاری مستقیم خارجی رتبه نخست را به خود اختصاص داده است و امارات با جذب 97.10 میلیارد دلار در رتبه دوم قرار دارد.

از همين رو اقتصاددانان توصيه مي كنند براي تحقق پيش بيني موسسه مك كنزي لازم است،ريل گذاري انجام شده در اقتصاد ايران كه در سالهاي اخير انجام شد،ادامه يابد تا ايران به قدرت اول منطقه تبديل شود. 

3535

کد خبر 655074

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 44
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • میلاد A1 ۰۵:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
    درود ، تنها راه رشد اقتصادی تکیه بر مردم و استعداد های ایرانی می باشد که دولت آقای روحانی ازش استفاده کرد.
    • بی نام A1 ۰۹:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
      47 86
      استفاده کرد؟؟؟ بابا تو رو خدا یه کم انصاف داشته باشید...
    • بی نام A1 ۱۶:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
      16 14
      تا دلار ارزان نشود و قدرت خرید مردم بالا نرود و هزینه تولید پایین نیاید کشور از رکود خارج نمی شود....
  • بی نام IR ۰۵:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
    79 23
    غرضی گفته : آقای روحانی در سال 92 ، 3 درصد آرا را داشت. آقای هاشمی از او حمایت کردند و آرایشان به 50 درصد رسید. اآقای روحانی رئیس جمهور همه هستند
  • بی نام IR ۰۶:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
    رشد اقتصادی، ثبات و آرامش اتفاق هایی که داریم بهش می رسیم. ناشکری نکنیم. یه بار بعد از دولت هشتم خیلی این اتفاق های مثبت رو ندیدم و دولتی سر کار اومد که جوونی نسل ما رو به قرنطینه فرستاد. دست به دست بدیم بریم جلو
    • حميد A1 ۰۹:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
      82 19
      ادامه ي كار با دولت آقاي روحاني بيشتر از هرچيز ديگري آينده ي كشور را تضمين مي كند نهادهايي هستند كه از ثبات و اقتصاد شفاف وحشت دارند، نبايد حادثه تلخ پشت كردن به خاتمي برايمان تكرار شود.
  • بی نام A1 ۰۶:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
    برای همه چیز باید صبر کرد، حتی بهبود اقتصاد
  • بی نام A1 ۰۶:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
    97 15
    هیچ رشدی یک شبه حادث نمی شه
  • بی نام A1 ۰۶:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
    اگر دلواپسا بذارن، رشد و توسعه اقتصادی هم اتفاق می افته
  • بی نام A1 ۰۶:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
    48 14
    از رکود هنوز کامل بیرون نیومدیم. دولت مشکل تورم رو حل کرده و به این موضوع هم افتحار می کنه، اما رکود هم مهمه
  • بی نام A1 ۰۶:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
    43 10
    خروج از رکود فقط در بخش نفت اتفاق مهمیه
  • بی نام A1 ۰۶:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
    29 25
    پس صنعت چی می شه؟ چرا هیچ افق روشنی در بخش صنعت مشاهده نمی شه؟ چرا بخش صنعت آینده روشنی رو برای خودش نمی بینه؟
    • بی نام IR ۰۳:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۸
      17 4
      باید سرمایه گذاری خارجی بشه که بعضی با شعارهای متحجرانه نمیزارن
  • بی نام A1 ۰۶:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
    57 13
    رشد دو رقمی همراه با خروج کامل از رکود بهترین حالت ممکن می شه . روحانی و دولتش خیلی تلاش می کنن
  • بی نام A1 ۰۶:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
    53 5
    سرمایه گذار نیاز به امنیت داره. تا زمانی که فضای روانی سیاسی کشور، در چند جهت هست و یک صدایی وجود نداره. سرمایه گذار هم فرار می کنه. اون هم اقتصادی که وابسته به سیاستش هست
  • بی نام A1 ۰۶:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
    35 13
    گر صبر کنی، همه چی حل می شه
  • بی نام A1 ۰۶:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
    59 15
    متاسفانه مردم ما می خوان یک شبه مشکلات شون حل بشه.
  • بی نام A1 ۰۶:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
    45 10
    مردم ما همیشه کوتاه مدت فکر می کنند و می خوان به خواسته هاشون برسن. رشد و توسعه برنامه میان مدت و بلندمدت می خواهد و طی اون بازه زمانی می شه به اهداف رسید
  • بی نام A1 ۰۶:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
    46 10
    خدا به دادمون برسه. اینکه دولت بعدی کی باشه، مهمه. یهو می زنه زیر هر آنچه که تو این 4 سال انجام شده. حالا بیا درست کن
  • بی نام A1 ۰۶:۳۲ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
    24 4
    تا حالا چند برنامه است که رشد 8 درصدی هدف گذاری می شه؟
  • بی نام A1 ۰۶:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
    28 3
    اصلا سرمایه گذار حاضره ایران بیاد
  • بی نام A1 ۰۶:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
    15 16
    ما فقط سرمایه گذارا رو داریم تو حوزه خودرو جذب می کنیم. بقیه حوزه ها چی؟
  • امیر تبریز اوغلی IR ۰۶:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
    35 17
    خدا رو شکر...ما صبر داریم و دوباره برای ایران پا به پای روحانی می رویم
  • مرگ بردروغ A1 ۰۷:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
    44 11
    سلام بر خبرآنلاین عزیز؛چرا خودتو اینهمه اذیت میکنی اینهمه دنبال حروف واسه تایپ میگردی، اینهایی که منتقد چشم کور دولت هستن به خاطر آرامشیه که دولت آورده. بهشون بگین خودتون رو خسته نکنین. مردم از وعده آدم های دروغی گذشته خسته شدن. همونا که دکل رو بردن. همونا که بابک زنجانی ساختن
  • بی نام IR ۰۷:۲۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
    41 11
    ركود كه دليلش مشخصه. سياست هاي اشتباه دولت قبل بر اقتصاد ايران حاكم شد و با تحريم ها تشديد شد
  • بی نام IR ۰۷:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
    46 8
    چه نکرد احمدی نژاد با اقتصاد ایران حالا باز فکر برگشت داره؟
  • بی نام IR ۰۷:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
    47 7
    تیم اقتصادی دولت خیلی خوب عمل کرد ما اشتباه سال 84 رو نمی کنیم. فکر نمی کنیم که چون اوضاع مون خوب شده باید پا پس بکشیم ما می خوایم قدرت اول منطقه باشیم. روحانی قرص و محکم باش ما حمایتت می کنیم
  • بی نام IR ۰۷:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
    40 6
    رولت یازدهم یه ویرونه رو تحویل گرفت و حالا خیلی ها مثل شهردار محترم آمادن حاضری خوری کنن و این همه تلاش هایی که شده و مملکت رو مدار منطق افتاده رو تحویل بگیرن و به نام خودشون بزنن.
  • بی نام IR ۰۷:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
    44 10
    هر بچه دبستانی ای هم می دونه اثرات اقتصادی 3 تا 4 سال طول می کشه تا خودش رو نشون بده. حالا وقت نتیجه گرفتن از زحمات دول یازدهمه و نباید این امانت رو سپرد دست آدم هایی که کیسه دوختن و بیان دوران رونق درو کنن. برای تشکر از روحانی هم شده به او رای می دم
    • حميد A1 ۰۹:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
      25 7
      با تمام وجود از اين دولت حمايت ميكنيم نوكيسه ها براي دوران خوب كشور نقشه كشيدن مگه خوابشو ببينن
    • بی نام IR ۱۶:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۸
      0 1
      نه؛ اینجوری نیست. در هر موضوعی زمانبندی خاص خودش وجود دارد. در اکثر کشورها، بعد از پایان رکود، 23 سال طول کشیده تا به رونق برگردند. ما الان 56 سال است که در رکودیم. این نشون میده مشکلی در روند وجود داره. بعبارتی، نشون میده که رونقی در کار نخواهد بود.
  • بی نام IR ۰۷:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
    52 10
    روحانی نشون داد ما که تو نگاه مردم دنیا جدی گرفته نمی شدیم می شه ظرفیت هامون رو ساخت و فرصت ایجاد کرد. روحانی پای عهدش وایستاد. نه اینکه الکی و دروغ بگه مثل آقایی که اومده گفته 5 میلیون شغل ایجاد می کنم. خب این پنج میلیون رو چرا مثلا بیست درصدش رو توی شهردای ایجاد نکردی؟؟؟؟؟؟؟ اینکه فقط اقوام مداحان رو بردن شهرداری استخدام کردن می شه ایجاد شغل؟؟؟؟؟ این چیز رو من از خودم نمی گم به هر حال دیدیم دیگه. داماد فلانی و فلانی....
    • بی نام IR ۰۷:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
      45 7
      بیشتر از یک میلیون لایک داشت این حرفت. منم اینو دیدم حتی خبراشم اومده بود. اینکه اقوام خودشون رو بردن سر کار. ایجاد شغل یعنی همین کاری که امروز آقای روحانی و زنگنه ازش رونمایی کردن. افتتاح پارس جنوبی. نه اینکه الکی وعده بدی 5 میلیون شغل...
  • بی نام IR ۰۷:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
    43 9
    ما بازم صبر می کنیم با اعتماد به روحانی
  • بی نام IR ۰۷:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
    34 6
    خدا قوت.با صبر می ریم که داشته باشیم روزهای بهتر رو. حالمون خوبه و این از همه رشدهای اقتصادی مهم تره
  • بی نام IR ۰۷:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
    42 12
    صبح تا شب تیشه ورداشتن زدن به ریشه مملکت. ولی ساخته شد باز تو این 4 سال ترمیم شد و حالا روزهای خوب آینده امیدوارمون کرده.
  • بی نام IR ۰۷:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
    38 6
    تمام آرزوهای منه ایران. همه چیزی که از دنیا طلب دارم. نذاریم کسی اعصابشو خراب کنه
  • بی نام DE ۰۹:۲۰ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
    21 4
    رشد اقتصادی رو بی نفت و پتروشیمی بسنجیم سهم کارخانه ها در اقتصاد چیست
  • جلال A1 ۱۳:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
    7 2
    به قول يكي از دوستانمون تو مناظرات انتخابي تورم ننجون من مي فهمه..خداروشكر تورم تقريبا مهار شده ولي باز هنوز خيلي جا براي پيشرفت داريم تا تازه برسيم به دولت اصلاحات...آقاي روحاني به شدت آدم كاربلد و دلسوزي هستش ولي خيلي از وزراش اصولگرايي و محافظه كارن و خيلي از خدمات دولت را نابود كردند البته اونم حق داشت كه براي دوره اول اينارو انتخاب كنه تا با مجلس همراه باشه...اشاا.. دوره دوم با ي آدم نترس و شجاع كه تنها صلاح مردمش مي خواد مواجه ميشيم
  • احسان IR ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
    16 2
    امیدوارم روحانی هم به روزگار خاتمی زمانی که داشت دوره ریاست جمهوریش تموم می شد نیفته. اونایی که سخنرانی آقای خاتمی رو تو دانشگاه تهران یادشونه میدونن چی میگم. اوائل همه مثل الان روحانی ازش تعریف و تمجید میکردن اما روز آخر هووووو شد. همینایی که الان مثبت میدن چند سال بعد از تموم شدن دارش شروع میکنن به انتقاد ازش. کلا برا ما ایرانیا فرق نمیکنه کی رئیس جمهوره یا رئیس جمهور میشه مهم اینه که بتونیم یا به عرش برسونیمش بعد یهو با پتک بزنیم تو سرش. این موضوع تو همین فوتبالمونم کاملا مشخصه یه روز از کیروش حمایت یه روز به خاطر درگیری با برانکو فحش. یه روز از طارمی تشکر یه روز به خاطر یک پنالتی انتقاد و فحش. کلا اینطوری هستیم
  • بی نام DE ۱۷:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
    8 4
    یادمون نره که روحانی چه اقتصاد ویرانی رو تحویل گرفت. اگر جلوی قاچاق گرفته بشه و تولیدات داخل رو هم مصرف کنیم به این شرط که تولیدکننده ها کیفیت کارشون رو بالا ببرن و تعامل خوب رو با دنیا رو سرلوحه قرار بدیم, اقتصاد ایران به نحو شگفت اوری شکوفا خواهد شد. فقط خداکنه روحانی باز رای بیاره....
  • حمید A1 ۱۸:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
    11 2
    اره این صبوری شده فعلأ نزدیک به 40 سال.خدا کنه نوه و نتیجه و خلاصه ندیده های ما هم این صبوری رو ادامه بدن تا برسیم به روز قیامت اونجا باز هم بگن صبوری کنید.
  • بی نام IR ۱۹:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
    8 1
    گویند صبرکن که تو را صبر بر دهد/ آری دهد ولیک به عمر دگر دهد. حافظ
  • دات کام A1 ۲۰:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۸
    7 1
    کامنت ها کاملا مشخصه یکی نشسته از اول تا آخر از این دولت تعرف کرده.بخونیدخودتون یه تکی و توکی کامنت کمی مخالف توش گذاشتن که زیاد ضایع نشه

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین