یک فوق تخصص روماتولوژی کودکان گفت: درمانهایی که پیشتر در زمینه روماتیسم کودکان استفاده میشد، اکثرا استفاده از کورتون با دوز بالا یا استفاده از آسپرین بود که بیماری را تنها به صورت علامتی درمان میکرد، اما باعث بهبود کامل بیماری و ریشه کنی آن نمیشد.
دکتر رضا شیاری، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: هم اکنون درمان طب روماتیسمی کودکان تغییر کرده است و اساس آن بر استفاده از داروهای سرکوب کنده سیستم ایمنی است؛ چرا که فرایند بیماری نیز باید متوقف شود.
وی در خصوص اهمیت تشخیص سریع و درمان به موقع بیماریهای روماتیسمی کودکان گفت: یکی از شایعترین علل معلولیتهای جسمی و کوری در کودکان، بیماریهای روماتیسمی است.
این فوق تخصص روماتولوژی کودکان در مورد بیماریهای روماتیسمی کودکان ادامه داد: برخی بیماریهای روماتیسمی همچون نشانگان نرمی مفصل یا دردهای رشد، مختص کودکان است. در حالی که برخی بیماریهای روماتیسمی مانند آرتریت روماتوئید در کودکان و بزرگسالان مشترک است.
وی افزود: مجموع شیوع بیماریهای روماتیسمی در کودکان از مجموع شیوع دیابت در آنها بیشتر است.
دکتر شیاری ادامه داد: علت مراجعه در بیش از 45 درصد مراجعه کنندگان به درمانگاه روماتولوژی اطفال، دردهای اسکلتی عضلانی است که بیشتر آنها مربوط به درد رشد بوده و کمتر از 10 درصد آنها ممکن است بیماری روماتیسمی جدی داشته باشند؛ اما هنر پزشک در تشخیص همین تعداد بیماران است.
نظر شما