۰ نفر
۳۰ فروردین ۱۳۹۶ - ۰۴:۳۷

تماشاگران امروز در تیتر نخست امروز خود با عنوان «لبخند بزنید لطفا» به موضوع نامه حجت الاسلام ابراهیم رئیسی به صداوسیما برای منع پوشش خبری برنامه‎های رئیس جمهور علی رغم پخش مکرر تصاویر خودش در رسانه ملی پرداخته است.

در گزارش اين روزنامه آمده است:

يک/ توجه ویژه آیت‌الله رئیسی به قشر فرودست جامعه و حضور دائمی او در مناطق نسبتا محروم، قابل ستایش به نظر می‌رسد اما افزایش چشمگیر سرعت انتشار تصاویر مربوط به دیدار این کاندیدا با فقرا در آستانه انتخابات #ریاست‌جمهوری، اساسا این تردید را برای بسیاری از مردم به وجود می‌آورد که ممکن است قشر محروم جامعه خواسته یا ناخواسته به ابزاری برای تبلیغ سیاسی تبدیل شوند. توزیع آرد مجانی و یا تامین بخشی از مایحتاج زندگی گروهی از مردم نیازمند، بودجه کلانی می‌‍طلبد و نزدیکان رئیسی هنوز توضیح نداده‌اند که این بودجه اساسا از کجا تامین می‌شود. اگر هزینه لازم برای این کار از حساب‌های شخصی آیت‌الله تامین می‌شود، بد نیست توضیح کوتاهی درباره این حساب‌ها به مردم داده شود و اگر این مبالغ از صحن آستان قدس به دست فقرا می‌رسد، طبیعتا همه مردم در آن سهیم هستند و ابراهیم رئیسی تنها مجری پرداخت نذورات بخشی از جامعه به بخشی دیگر است. اسفندماه سال 95، آیت‌الله رئیسی تاکید کرده بود که هیچ پست و مقامی را بالاتر و باارزش‌تر از تولیت آستان قدس رضوی نمی‌داند. بدون تردید با این نوع نگاه انتظار نمی‌رود شانس آستان رضوی تا مرحله تبدیل‌شدن به یک دستگاه تبلیغاتی تنزل کند. همانطور که اخلاق حکم می‌کند روحانی و قالیباف از مجموعه‌های تحت هدایت‌شان بهره‌برداری سیاسی نکنند، این انتظار برای رئیسی نیز وجود دارد و یقینا خود او نیز به دنبال چنین چیزی نیست اما تردیدهای گروهی از مردم در این ارتباط نیز بر مدار منطق استوار است و اساسا در آستانه انتخابات، تردیدهای از این دست برای همه جریان‌ها و چهره‌ها به وجود می‌آیند.

دو/آیت‌الله رئیسی هنوز هیچ جزئیاتی از برنامه‌هایش برای ریاست بر دولت ارائه نکرده و تا امروز به کلی‌گویی بسنده کرده است. به نظر می‌رسد این چهره سرشناس قضایی، قصد ندارد تا قبل از تایید صلاحیت و انتشار فهرست کاندیداهای نهایی، از برنامه‌هایش پرده بردارد. با این وجود او اولین کاندیدای اصولگرایان برای این انتخابات بوده و قطعا تا پایان رای‌گیری نیز عنوان جدی‌ترین نامزد اصولگرایان را برای خودش حفظ خواهد کرد. مردم برای قضاوت این شخصیت، در انتظار شنیدن صحبت‌های جدی‌تر او هستند و تا زمانی که برنامه‌های مدونی از سوی رئیسی اعلام نشود، تعدد تصاویر در کنار اقشار رنج‌کشیده برای جلب اعتماد عمومی کافی نخواهد بود. حقیقت آن است که اگر رئیسی به عنوان ریيس‌جمهور بعدي انتخاب شود و در طول 8 سال هر روز از اقشار فرودست سركشي كند و به آن‌ها هديه بدهد، باز هم نخواهد توانست ريشه فقر را در كشور بخشكاند. اقتصاد در يك كشور 80 ميليوني، به فرمول‌هاي پيچيده‌ و توانمندي مديريتي خاصي نياز دارد و لبخندگرفتن از نيازمندان روبروي لنزها، نمي‌تواند هيچ نموداري را تغيير بدهد. آن‌چه تا امروز در جريان بازديدهاي كانديداي اول جمنا ديده‌ايم، تلاش براي سير كردن دوربين‌هاي گرسنه بوده است!

سه/ طرح‌هايي مثل هدفمندسازي يارانه‌ها در كشور شرايطي چنان بغرنج به وجود آوردند كه حالا ديگر كمتر كسي مي‌تواند به وعده تقديم مستقيم پول از سوي دولت به مردم اعتماد كند و آن را چاشني انفجار قيمت‌ها در بازار نداند. بيشتر مردم ايران در انتخابات، به دنبال سيستمي هستند كه نرخ ارز را در محدوده ثابتي حفظ كند و جلوي منزوي‌تر‌شدن ايران در جهان را بگيرد. پيروزي سالم در انتخابات بر پايه چنين سيستمي شكل مي‌گيرد و عكس‌هاي دسته‌جمعي با همراهي ده‌ها خبرنگار در بازديد از مناطق محروم، بيشتر از آن‌كه روايتي از مظلوم‌محوري باشد، تبليغ فقيرپروري است. واضح است كه مردم انتظار دارند دولتي روي كار باشد كه رابطه مستقيمي بين دست‌ها و جيب‌ هر شهروند برقرار كند، نه دولتي كه جامعه را به دراز كردن دست‌ها عادت مي‌دهد. مردم نه صدقه مي‌خواهند، نه لطف همايوني، نه عكس و نه لبخند اجباري. مردم برنامه مي‌خواهند و توضيح. تلاش و احترام. آن‌ها سزاوار برخوردهاي هوشمندانه‌تري هستند. نه احساسات‌گرايي و نگاه پادشاه‌منشانه از بالا.

2727

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 656350

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =