حميدرضا آذري كه در اولين كارگاه آموزشي و دانش افزايي مدرسان آموزش خانواده نواحي چهارگانه آموزش و پرورش شيراز و مرودشت سخن مي گفت با بيان اين كه نسل دانش آموزان امروز كه اكنون پشت ميز و نيمكت ها نشسته اند، فردا مسئولان جامعه هستند، تصريح كرد: بايد از خود سوال كنيم چقدر اين آمادگي را در نسل امروز براي مسئوليت پذيري فردا فراهم كرده ايم؟ چقدر آن ها را براي آينده ساختهايم؟ آيا صلاحيتشان احراز شده است؟ آيا آمادگي گرفتن پست ها را در وجودشان فراهم كرده ايم؟
وي افزود: طبق تحقيقات به عمل آمده آموزش و پرورش در كشور ما مظلوم واقع شده است و در حالي كه دانش آموزان توسعه يافته به نهاد تعليم و تربيت داده نميشود، همه توقع دارند كه خروجي اين نهاد دانش آموزان توسعه يافته باشد.
وي اضافه كرد: براي پاسخ دادن به اين سوال كه آيا آموزش و پرورش در انجام رسالت خود موفق بوده يا خير، بايد به نهاد خانواده مراجعه كرد. در اولين گام بايد بدانيم كه كاركرد يك خانواده سنتي در 200 سال قبل با امروز متفاوت است و نبايد آن توقع را از نسل امروز داشت.
آذري گفت: در اين ميان بعضي از كاركردها همچون تربيت پذيري، امري تغيير ناپذير است اما بايد بدانيم كه در كشورهاي توسعه يافته در دنياي امروز ما به شدت روي نهاد خانواده كار مي شود و اين امر در كشورهاي توسعه يافته نظير دانمارك، نروژ، سوئد، سوييس، كانادا و ... بيشتر است. در اين جوامع تلاش مي كنند به انسجام و نهاد خانواده دقت لازم را داشته باشند و به اين نهاد به عنوان سلول هاي بنيادين و پايه نگاه مي شود.
اين مسئول بيان داشت: متاسفانه در كشور ما بنا به دلايل متعدد با آسيبهاي فراواني رو به رو هستيم و با بررسي جامعهشناسانه در زندگي عشاير، روستاييان و شهرنشينان به اين نتيجه مي رسيم كه به علت عدم توجه به خانواده ها، اين جمعيت در معرض آسيب هستند و كسي نمي تواند از حقوق آن ها دفاع كند و همين مساله گريبان آموزش و پرورش را نيز گرفته است.
مدير كل آموزش و پرورش فارس در ادامه با اشاره به اين كه طبق آمار از هر 5 ازدواج 3 مورد به طلاق منجر مي شود، اظهار داشت: من در حالتي خوشبينانهتر ميگويم از هر 5 ازدواج تنها 2 طلاق صورت مي گيرد، بنابراين مشكل اين خانواده ها به دانش آموزان نيز سرايت ميكند و اين سوال مطرح مي شود كه خانواده ها چه دانش آموزاني به ما تحويل مي دهند و ما بايد چه خروجي داشته باشيم؟ پيداست كه اولياي مدرسه هر چقدر تلاش كنند، هيچ وقت نمي توانند جاي عواطف پدري و مادري را پر كنند مگر اين كه به گونه ديگري به آموزش و پرورش نگاه شود كه متاسفانه تا اين جاي كار نگاه بالا و پايين جامعه، نگاهي در خور شأن نبوده است. با اين وصف اگر بخواهيم جامعه به توسعه پايدار برسد، اول بايد به نهاد خانواده توجه كرد و بعد آموزش و پرورش.
آذري افزود: اگر نهاد تعليم و تربيت را سدي تصور كنيم، آب سد ، دانش آموزان هستند كه پيوسته بايد لبريز باشد. در همين سفر رياست جمهور به فارس هنگام خيرمقدم گويي، دانش آموزان به ويژه دانش آموزان دارابي با چنان صلابتي سخن گفتند كه مسئولان و حتي وزرا به راحتي آنان صحبت نكردند.
وي بيان داشت: امروز در باب تعليم و تربيت بايد از سبك سنتي بيرون آييم و از مستقيم گويي و متكلم وحده بودن خارج شويم. بايد از تكنيك هاي جديد استفاده كرد. از علم روانشناسي بهره ببريم و خانواده ها با علاقه و نشاط بيشتري در جلسات انجمن اوليا و مربيان شركت كنند، همچنين بايد به سن و سال و مقاطع تحصيلي دانش آموزان توجه كنيم و براي همه يكسان سخن نگوييم؛ علاوه بر اين ضرورت دارد به روانشناسي و به ويژه روانشناسي تربيتي و شخصيتي نظر خوبي داشته باشيم و با استفاده از دنياي مجازي و اينترنت به مقالات و مطالبي كه در خصوص ويژگي هاي دانش آموزان چاپ شده دقت نماييم. مقام عالي تعليم و تربيت در استان فارس همچنين با اشاره به اين كه تا زماني كه اقتصاد آموزش و پرورش درست نشود، نمي توانيم امر ياددهي و يادگيري را به سرانجام برسانيم، به محدوديت های تربيتي اشاره كرد و گفت: امروز محدوديت جوابگو نيست. در دنياي امروز ما نمي توانيم فضاي مجازي را بر روي دانش آموزان ببنديم. گذشت آن زمان كه مي گفتند با محدوديت مي شود نسل جوان را تربيت كرد، امروز بايد به جاي محدوديت، مصونيت ايجاد كرد و مصونيت به اين معناست كه نسل جوان خودش بتواند خوب و بد را تشخيص دهد. اين كار بسيار سختي است. ما تا كي ميخواهيم موبايل را از دانش آموزان بگيريم؟ ما نمي توانيم آنها را محدود كنيم اما مي توانيم راه درست را به آنها نشان دهيم، مهم نوع صحبت كردن اوليا و معلمان مهم است.
46
نظر شما