۰ نفر
۱۲ خرداد ۱۳۸۹ - ۰۷:۵۴

سید کمال الدین سجادی سخنگوی جبهه پیروان خط امام ورهبری از برگزاری چهارمین مجمع عمومی جبهه پیروان خط امام ورهبری در 20 خرداد ماه جاری خبر داده است.

محمود عزیزی-یاسر فاتحی: با یک نگاه خوشبیانه، دولت اصلاحات را می توان از عوامل پیروزهای آینده اصولگرایان در انتخابات مختلف دانست. جمع شدن تشکل های اصولگرا در زیر عنوان جبهه پیروان خط امام و رهبری آغازی بود برای کسب صندلی های قدرت.

اگر نیروهای چپ بعد از بدست گرفتن قدرت در دوم خرداد76 گروه 18 گانه جبهه اصلاحات را شکل دادند، سیاست مداران راست هم پس از مدتی با تجمیع گروه های سیاسی خود زیر چتر جبهه ای جمع شدند که 14 تشکل سیاسی اصولگرا را با خود همراه داشت.

قدرت با طعم اصولگرایانه

هر چند آنان در سالهای اولیه دهه 80 موفق نبودند اما ادامه این راه برای انها شیرین بود و پله به پله صندلی های قدرت بهشت، بهارستان و پاستور را در تصاحب کردند.

جبهه پیروان خط امام و رهبری جمعی متشکل از حزب مؤتلفه اسلامی، جامعه اسلامی مهندسین، جامعه اسلامی دانشجویان، جامعه اسلامی دانشگاهیان، جامعه اسلامی پزشکان، جامعه اسلامی کارمندان، جامعه اسلامی کارگران،جامعه اسلامی فرهنگیان،جامعه اسلامی ورزشکاران،جامعه اسلامی نمایندگان ادوار مجلس،جامعه زینب،جامعه پیروان زینب،اتحادیه انجمن‌های اسلامی اصناف و بازاریان و کانون اسلامی فارغ‌التحصیلان شبه قاره هند است.

نگاهی به اسامی اعضای این جبهه نشان می دهد جز یک دو مجموعه قوی حزبی،مابقی بیشتر پیروی این احزاب هستند. موضوعی که سجادی سخنگوی جبهه آن  را در نشست خبری خود بازگو کرد و گفت: «جز حزب موتلفه و جامعه اسلامی مهندسین که کار دقیق حزبی انجام می‌دهند بقیه احزاب این کار را انجام نمی‌دهند.»

اگر در سالهای اصلاحات تصمیمات دو حزب مشارکت و مجاهدین بیش از بقیه گروه های چپ در تصمیم گیری های جبهه اصلاحات تاثیر گزار بود و موجب شد که احزاب چون مردم سالاری یا همبستگی در انتخابات شوراها

لیست های مستقل خود را به میدان انتخاب مردم بیاورند اما ظاهرا اصولگرایان هم  ظاهر به این بلیه گرفتارآمده اند. موضوعی که خود را بیشتر در انتخابات شوراها و مجلس به رخ می کشد. چه انکه در انتخابات ریاست جمهوری معمولا مرزبندی های گروهی کمرنگ تر می شود. 

محلی بودن این دو انتخابات عاملی است تا معمولا لیست های جبهه پیروان خط امام و رهبری در نهایت با لیست اولیه کمی متفاوت باشد. موضوعی که در انتخابات شوراها سوم خود را در چند شهر بزرگ  چون تهران، مشهد، شیراز و ارک به رخ اصولگریان کشید. شاید از همین روست که حبیب الله عسگر اولادی دبیرکل 77 ساله این تشکل در هر دیدار خود با اعضا، برضرورت «وحدت اصولگرایان» تاکید کرد و گفت «ما در جبهه‌ پیروان خط امام و رهبری وحدت را یک ضرورت می‌دانیم» 

از دوری تا دوستی

اگر رای آوردن لیست انتخاباتی جبهه پیروان خط امام و رهبری در شوراها و مجلس کام اصولگرایان را شیرین کرد اما شاید دولت نهم و رئیس دولتی که اصرار بر غیر حزبی بودن دارد موجب شده آنان در حوزه هایی گلایه هایی از دولت اصولگرا داشته باشند. یکی از این انتقادات را به طور حاشیه ای می توان در ذیل حذف یارانه احزاب مشاهده کرد.

سفر های استانی و موفقیت های دولت در طول چهار سال اول مجال زیادی برای احزاب اصولگرا فراهم نیاورد تا به نقد دولت بپردازند. اتفاقی که در آستانه انتخابات دهم شکلی متفاوت گرفت. 

آن گونه که عسگر اولادی در نشست 15 اردبیهشت سال قبل خطاب به اعضا گفت: در این چهار ماه، خواهان جلوگیری از افراط و تفریط ها بودیم، تاکید کرد: «برخی از اصولگرایان گفتند که به همنشینی و رایزنی نیازی نیست و آقای احمدی‌ نژاد نامزد ما است مثل آبادگران جوان و یا جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی و برخی دیگر از اصولگرایان نیز بر اساس تبلیغات ناپسند راه افراط را رفتند و با آقای احمدی ‌نژاد دشمنی داشتند، اما ما می خواستیم با توجه به شرایط تصمیم بگیریم و نه احساساتی پرشتاب در تایید مطلق آقای احمدی‌ نژاد داشته باشیم و نه دشمنی بسیار تند با وی. »آنان وقتی هم که باهنر معاون دبیر کل را به سراغ احمدی نژاد فرستادند تا پنج مورد اساسی را با رییس جمهور به طور صریح مطرح کنند نتیجه راضایت بخشی نگرفتند چرا که به روایت باهنر«رییس جمهور به بعضی از سوالات جواب داد، بعضی ها را توجیه کرد، جواب بعضی سوالات را به آینده موکول کرد و بعضی دیگر را اصلا جواب نداد.» 

نامه های برای پاستور

شاید ازهمین رو بود که در ایام پس از انتخابات  دو نامه راهی پاستور شد ابتدا نامه دبیر کل  دو ماه بعد از انتخابات درباره انتخاب اسفندیار رحیم مشایی بود که در نامه عسگر اولادی با عبارت« نگرانی جدید و مهمتری» که «بار مضاعفی بر گرفتاری‌ها گذاشته» ذکر شده بود.

سه ماه بعد هم بار دیگر  نامه ای برای دفتر رئیس جمهو ر ارسال شد که موضوعش تفاوتی با نامه قبلی نداشت اما این بار امضای محمد رضا باهنر معاون دبیر کل را با خود هماره داشت.

اظهارات رئیس دفتر رئیس جمهور درباره مدیریت انبیاء هر چند بعدا با توضیحات او در جلسه جامعه وعاظ  رفع شد اما همه را به این نتیجه رساند که از رئیس جمهور بخواهند «ترتیبی دهید که نظرات نسنجیده ایشان در محافل عمومی مطرح نشود و در پست های حساس مانند مسوولیت کنونی از ایشان استفاده نگردد.»

اختلاف درون گروهی بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته موجب شد برخی تحلیل گران از «انشقاق» در میان اصولگرایان سخن بگویند. موضوعی که  غلامحسن امیری  قائم مقام جامعه اسلامی مهندسین در گفت و گو با خبر آنلاین ان را «سلایق متفاوت» می داند و معتقد است:اصولگریان در کنار همه تفاوت سلایق در منافع ملی و دفاع از نظام یکپارچه هستند.علی بنایی دبیر اجرایی جبهه پیروان خط امام و رهبری هم با بیان اینکه اصولگرایی طیفی گسترده است کهریشه در آرمانهای اصیل انقلاب اسلامنی دارد.

 از نگاه او منشاء اصولگرایی در قرآن ،سنت و ارمانهای امام (ره) است .او در عین حال با پذیرش فراز و نشیب های  جبهه اصولگرایی در دو انتخابات مجلس و ریاست جمهوری می گوید:اصولگرایی در چند سال اخیر ضمن حفظ کلیات چند خرده گفتمان پیدا کرده  است که شرایط حاضر ضرورت شناسایی لایه های اصلی از فرعی را دو چندان می کند.

این نماینده مجلس در پاسخ به اینکه برای باز تعریف اصولگرایی در شرایط فعلی  روی چه ملاک های می توان تکیه کرد می گوید:نقطه تمایز این  دو لایه در میزان تقید به آرمانهای انقلاب است. نه اینکه به خاطر پست و مقام از اهداف اصلی منحرف شود.

غلامحسن امیری قائم مقام جامعه اسلامی مهندسین هم در این زمینه معتقد است: «مرور بیانات مقام معظم رهبری از اصولگرایی می تواند ملاکی مناسب در این زمینه باشد تا بر مبنای آن تعاریف بدانیم در کجا ایستاده ایم.ضمن اینکه کمک می کند نقاط ضعف خود را بشناسیم.» 

مریم بهروزی دبیر کل جامعه زینب که هم با تاکید بر ضرورت باز تعریف اصولگرایی به افراط و تفریط هایی اشاره دارد که هم اکنون جریان اصولگرایی دچار آن است و می گوید: اینکه برخی اصولگرایان دربست از آقای احمدی نژاد حمایت می کنند و اینکه برخی دربست ایشان را رد می کنند از افراط و تفریط های جریان اصولگرا است.

وی بهترین راه حل این امر را حرکت در مسیراعتدال می داند و تصریح دارد: خیر الامور اوسط ها، آنچه که از اسلام، انقلاب، امام و رهبری یاد گرفته ایم این است که اگر ضعف ها و نقدهایی است باید خودی ها بگویند.

کد خبر 66004

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین