سرتیپ میدخات ویلدانوف، نامزد علوم نظامی، دانشیار و کارشناس نظامی برجسته روسیه و استاد آکادمی نظامی ستاد کل نیروهای مسلح روسیه در مقاله زیر به تحلیل توانمندی های چین در برابر تهدیدات آمریکا پرداخته است.


به گزارش خبرآنلاین به نقل از مجله "دفاع ملی"، شماره 2 سال 2017، در این مقاله آمده است : 

رهبری نظامی-سیاسی جمهوری خلق چین اعلام می‌کند نیروهای تهاجمی راهبردی ایالات متحده، پدافند ضد موشکی آمریکا و بخش مستقر شده آن در آسیا اقیانوسیه و همچنین تسلیحات هایپرسونیک طراحی شونده در آمریکا در چارچوب نظریه "ضربه جهانی" تهدید شماره یک برای امنیت آن است. همچنین برنامه موشکی و هسته‌ای کره شمالی باعث نگرانی جدی رهبری چین مي‌شود.

رهبری نظامی سیاسی چین با توجه به اوضاع نظامی سیاسی و راهبردی جهان و آسیا اقیانوسیه معتقد است امر اصلی در اصلاح ارتش آن بالا بردن نقش و اهمیت نیروهای تهاجمی راهبردی در حل مأموریت‌های بازدارندگی هسته‌ای و ارعاب رقبای بالقوه خواهد بود. رهبری چین بر اساس نتایج رزمایش‌ها و آزمایش‌های علمی نتیجه‌گیری کرده که فقط سامانه‌های راهبردی سیار قابلیت ادامه بقای بالا داشته و همچنین می‌توانند بر پدافند ضد موشکی دشمن غلبه کنند. در این رابطه در ارتش چین به مدرن سازی سامانه‌های موشکی موجود و ساخت سامانه‌های جدید توجه خاص مي‌شود. فرماندهی ارتش چین اقداماتی به منظور تأمین آمادگی رزمی تیپ‌های موشکی مجهز به سکوهای پرتاب موتوریزه سیار ترتیب می‌دهد.

بر اساس تحلیل عکس‌های برداشته شده از سامانه‌های سیار چین مي‌شود گفت این سکوها با تجهیزات هدفگیری و راهیابی معاصر مجهز نشده‌اند. بنظر می‌رسد این سامانه‌ها قادر به پرتاب فوری موشک نبوده و تدارک پرتاب از این سکوها به وقت بسیار نیاز دارد. همچنین این خودروها به کمک ماهواره‌ها پیدا می‌شوند و این امر باعث نگرانی خاص رهبری چین شده است. در این رابطه برنامه‌های مدرن سازی این خودروها اجرا مي‌شود. همزمان طراحی موشک بالستیک بین قاره‌ای جدید در نظر است که باید در سال 2020 بکار گرفته شود. اقدامات مختلفی برای تقویت قابلیت بقا، استتار و فعالیت خودکار این سکوها انجام مي‌شود.

مساعی اصلی جوامع اطلاعاتی آمریکا متوجه دسترسی به اطلاعات مربوط به روند انجام عملیات تحقیقی و طراحی در بخش ساخت سکوهای سیار آینده چین، مهلت احتمالی استقرار و امکان مانور آنها، قابلیت ادامه بقا و استتار، قابلیت فعالیت خودکار و آمادگی وارد کردن ضربه موشکی به اهداف واقع در آسیا اقیانوسیه، در خاک ایالات متحده و متحدان آن است.


روسيه و چین موافقتنامه‌های مربوط به کنترل تسلیحات تهاجمی راهبردی ندارند. ضمناً چین امروز انواع مختلف موشک‌های میان برد را دارد که روسيه در رابطه با پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان برد نمی‌تواند آنها را وارد زرادخانه خود کند. اما در مرحله وخامت اوضاع نظامی سیاسی و راهبردی استقرار سکوهای پرتاب سیار چین در نزدیکی مرزهای روسیه تماماً محتمل است. گزارش رسانه‌های گروهی در مورد نمایان شدن خودروهای موشکبر چین در نزدیکی مرزهای روسیه نشان می‌دهد وزارت دفاع و فرهنگستان علوم روسيه هنوز اشکال بازدارندگی هسته‌ای کشور مجاور در شرایط مرز طولانی را بررسی نکرده‌اند.

روسيه و چین همچنین بجا خواهد بود همکاری در مقابله با تسلیحات تهاجمی راهبردی و پدافند ضد موشکی ایالات متحده را تقویت کنند.

49261

کد خبر 661721

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین