خبرگزاری فارس نوشت:
ناهید اعظم رامپناهی گفت: هرچند جمعیت کشور هر ساله در حال افزایش است ولی متوسط رشد جمعیت در حال کاهش است که این امر به علت سیاستهای اعمال شده به منظور برنامههای تنظیم خانواده طی سالهای گذشته رخ داده است. وی اضافه کرد: در حال حاضر متوسط جمعیت در فاصله زمانی 1375تا 1385برای زنان 6/1 و برای مردان 63/1 بوده که این رقم نسبت به یک دهه قبل از آن برای زنان 43 درصد و برای مردان 27 درصد کاهش یافته است.
رامپناهی به رشد حضور زنان در عرصههای اجتماعی اشاره کرد و افزود: طبق آماری که در سال 88 گرفته شده، سهم زنان در عرصه کشاورزی 29 درصد، حوزه صنعت و تکنولوژی 25 درصد و در حوزه خدمات 45 درصد بوده است که این آمار نشان از این دارد که 65 درصد از زنان در بخشهای تولیدی فعالیت میکنند.
معاون مرکز آمار و اطلاعات شورای فرهنگی ـ اجتماعی زنان به آمار باروری زنان قبل و بعد از انقلاب اشاره کرد و گفت: براساس آمار سال 1355، هر زن ایرانی به طور میانگین3/6 فرزند در سنین باروری خود به دنیا آورده است، که این رقم در دهه اول انقلاب به خصوص در دوران جنگ اندکی افزایش پیدا کرد به طوری که در سالهای 60 تا 65 این رقم به 6 تا 7 فرزند رسید.
وی اظهار داشت: در دو دهه بعد از انقلاب نرخ باروری به طور قابل توجهی سیر نزولی داشت و چنانچه روند کاهش نرخ باروری و کاهش رشد جمعیت در کشور با همین وضعیت ادامه یابد، در سال های آینده شاهد نرخ منفی رشد جمعیت و در سالهای بعدتر شاهد پیری جمعیت میشویم، البته گفتنی است هماکنون نیز با توجه به نرخ باروری 8/1 به ازای دو نفر جمعیت پدر و مادر، 8/1 نفر فرزند جایگزین است.
رامپناهی با بیان اینکه وضعیت کشور ما در حوزه آسیبهای اجتماعی در مقایسه با بسیاری از کشورهای مدعی غربی بهتر است، ادامه داد: در حال حاضر 5 درصد مجرمان و زندانیان کشور را زنان تشکیل میدهند که بسیار کمتر از آمار کشورهای غربی است.
نظر شما