«خبرجنوب» نوشت: افزایش مصرف سیگار در بین زنان و دختران جوان سلامت این افراد را به خطر انداخته؛ این موج تکان دهنده علاوه بر مصرف سیگار، قلیان را هم در بر گرفته است.

علل گرايش زنان به مصرف سيگار و قليان ديگر تفاوت چنداني با مردان ندارد و به نوعي ژست استقلال طلبي نيز در اين زمينه تاثير گذار بوده و شيب رشد استعمال دخانيات را در بين آن ها هر سال تندتر كرده است!
موج تكان دهنده سوء مصرف سيگار و قليان در گروه سني جوانان به حدي راه افتاده كه مشاهده دختران جواني كه تنها براي كشيدن قليان و سيگار روزانه به كافي شاپ ها سر مي زنند، مو را به تن سيخ مي كند!
آمار گرايش به سيگار نشان مي دهد گرچه ميل به استفاده از سيگار در سنين بالاتر توسط مردان كاهش يافته اما گرايش به سيگار در زنان و نوجوانان بالا رفته است. به گزارش «خبرجنوب»، در اين خصوص به نظر مي رسد برخي تبليغات و به كارگيري طرح هاي جذاب، بسته بندي هاي فريبنده و تصاويري كه استقلال، زيبايي و لاغري را در تبليغات اين مواد دخاني به نمايش مي گذارند، به جلب توجه دختران به سيگار بيانجامد. اگرچه در كشور ما از نظر فرهنگي، زنان كمتر به استعمال سيگار مي پردازند اما مصرف قليان بسيار رايج شده و قبح مصرف شكسته شده تا جايي كه استفاده از سيگار و قليان در بين دختران نوجوان و جوان به سرعت رو به افزايش است همچنين اختلاف وضعيت مصرف در پسران و دختران كاهش يافته و درصدي از دختران دانش آموز هم تجربه استعمال دخانيات را دارند. در اين خصوص طبق نتايج بررسي جهاني، استعمال دخانيات در بين دختران 13 تا 15 سال در دنيا در حال افزايش است.
در اين ميان، اگرچه قانون مبارزه با دخانيات وجود دارد اما ضمانت اجرايي براي آن نيست، چرا كه اجراي آن تنها وابسته به وزارت بهداشت نيست و سازمان ها و مردم نيز بايد در اين زمينه مشاركت كنند.
عوارض سوء مصرف سيگار بر جنين
در اين خصوص تاثير سيگار بر جنين نيز قابل بحث است و آمار نشان مي دهد كه ميزان مرگ و مير جنين در زنان بارداري كه سيگار مي كشند، بيشتر است. مصرف سيگار و حتي استنشاق دود غير مستقيم آن توسط زنان باردار يكي از علتهاي مهم سقط جنين، تولد زودرس، مرده زايي، جدايي ناگهاني جفت از جنين، افزايش خطر مرگ ناگهاني نوزاد و دوره بارداري كوتاه تر است.
اين وضعيت به نحوي است كه حتي استنشاق دود سيگار توسط زنان باردار سطح سرب خون آنها را افزايش داده و احتمال نقص در جنين مانند كمبود وزن هنگام تولد را ايجاد مي كند و احتمال تولد نوزاد نارس را افزايش مي دهد.
رئيس مركز خود معرف بهزيستي فارس در اين خصوص مي گويد: بالا رفتن آگاهي و اطلاعات جامعه از برخی بعدها مطلوب است اما به طور مثال قرار گرفتن در فضاي مجازي بي اختيار تبليغاتي را جلوي چشمان يك دختر جوان قرار مي دهد كه با جذابيت هاي ظاهري ممكن است فرد را به سمت استفاده از سيگار بكشاند. دكتر شهراد عدالتي در گفت و گو با خبرنگار ما مي افزايد: بسته بندي هاي شكيل سيگار و سيگارهاي كوچك و ظريف دختران نوجوان و جوان فارس را به سمت استعمال آن مي كشاند و برخي تبليغات سوء در اين خصوص بسيار تاثير گذار است.
وي مي گويد: فضاهاي تاريك كافي شاپ ها به ويژه در كلان شهرهايي مانند شيراز، به نوعي تبليغ كننده براي كشيدن سيگار و يا قليان است و برخي دختران جوان در آغاز براي كنجكاوي به اين مكان ها مي روند و پس از آن وابسته به اين فضاها و سيگار مي شوند.
دكتر عدالتي مي افزايد: برخي دختران اين ماده سمي خطرناك را به خاطر تجربه حس استقلال طلبي و برخي زنان نيز به دليل تنهايي مي كشند در حالي كه سيگار دروازه اعتياد است. اين مسئول بهزيستي فارس عنوان مي كند: متاسفانه قبح مصرف سيگار در بين زنان مانند قبل نيست و همين مساله سيگار كشيدن در بين دختران را افزايش داده است. دكتر عدالتي مي گويد: شايد افزايش سن ازدواج در دختران را نيز بتوان از دلايل ديگر بالا رفتن مصرف سيگار دانست، برخي از دختران نوجوان هم مصرف سيگار را نشانه بزرگ تر شدن و يا كم نياوردن در بين همسالان مي دانند كه وجود دوستان ناباب هم در اين خصوص بسيار تاثيرگذار است.
رئيس مركز خود معرف بهزيستي فارس
مي افزايد: برخي دختران جوان هم با مصرف سيگار مي خواهند به اصطلاح كلاس بگذارند و اين كار را به نوعي كم نياوردن در برابر دوستان مي دانند. اين افراد تحت تاثير محيط و فضا قرار گرفته و به نوعي جو زده مي شوند و براي بار اول سيگار
مي كشند كه اگر اين اتفاق برايشان خوشايند باشد به اين كار ادامه مي دهند.
دكتر عدالتي مي گويد: سن شروع و درگيري مصرف دخانيات حدفاصل نوجواني و جواني است كه بايد توسط والدين با روش هاي موثر كنترل شود.
وي مي افزايد: جو خانواده نيز در اين خصوص اهميت بسياري دارد و حتي مصرف سيگار توسط افراد درجه 2 خانواده و آشناياني كه بر روي نوجوان و يا جوان تاثيرگذار هستند مي تواند آنها را به سمت سيگار كشيدن سوق دهد.
دكتر عدالتي عنوان مي كند: برخي از اين دختران ظاهر خود را شبيه پسران مي كنند كه گاهي تشخيص اين مساله سخت است و اينها به دليل الگوهاي نا سالمي كه دارند، ممكن است در آينده نيز دچار مشكلات جبران ناپذيري شوند.
رئيس مركز خود معرف بهزيستي فارس
مي گويد: بسياري از اين افراد در مراحل بعدي از سيگارهاي حاوي ماري جوانا استفاده مي كنند و با اين روند فرد دچار اعتياد و وابستگي شديد شده و يك عضو فعال جامعه به بيماري كه خود نياز به حمايت دارد، تبديل مي شود. يك متخصص زنان و زايمان و فلوشيپ نازايي نيز در خصوص مصرف سيگار و عوارض آن مي گويد: كشيدن سيگار ناباروري در زنان و مردان را افزايش مي دهد و در دوران بارداري نيز احتمال سقط و يا بارداري خارج از رحم را بيشتر مي كند.
دكتر صديقه عمويي مي افزايد: در زمان بارداري نيز احتمال دارد جنين زناني كه سيگار ميكشند دچار تاخير رشد و مشكلات ناشي از آن شود و جدي گرفتن اين عوارض ضروري است. وي يادآور مي شود: نوزاد مادري كه سيگار مي كشد علاوه بر كمبود وزن دچار نارسي و مسايلي از اين قبيل هم مي شود و مادران با توجه به مسئوليتي كه نسبت به سلامت جنين خود دارند بايد بيش از پيش در اين خصوص حساس باشند.

 

46

کد خبر 671043

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =