۰ نفر
۱۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۶:۱۳

«خبرجنوب» نوشت: مدیر کل امور مالیاتی فارس خبر از شناسایی 51 پرونده مشکوک مالی در استان داد.

محسن كاوياني در جمع خبرنگاران رسانه هاي جمعي فارس افزود: در فارس 51 پرونده مشكوك مالي شناسايي گرديده كه تا كنون به 15 پرونده رسيدگي شده است، از اين تعداد 3 پرونده اطلاعات مالي آن ها با اطلاعات ارايه شده به امور مالياتي مطابقت داشته و 2 پرونده ديگر متعلق به ساير استان ها بوده كه به استان هاي مربوطه عودت داده شده است.

وي ادامه داد: از 51 پرونده ذكر شده 10 پرونده تعيين تكليف شد و 8 ميليارد تومان ماليات از آن ها وصول شد.

مدير كل امور مالياتي فارس با تاكيد بر اين كه سيستم مالياتي به گمرك، بانك ها، ذيحسابي و ... متصل است تاكيد كرد: ماموران و مميزان مالياتي به مخزني از اطلاعات متصل هستند كه 900 ميليون ركورد اطلاعاتي در آن موجود است و اطلاعات هر مؤدي از اين مخزن اطلاعات استخراج مي شود.

مدير كل امور مالياتي فارس البته به اين نكته نيز اشاره كرد كه امور مالياتي همه حساب هاي بانكي مردم را رصد نمي كند و تنها حساب كساني كه تراكنش مشكوك دارند مورد بررسي قرار مي گيرد.

وي با تاكيد بر اين كه اين اقدامات در راستاي اجراي طرح جامع مالياتي است افزود: گرچه اين طرح به دنبال عدالت مالياتي است اما بايد توجه داشت كه هيچ گاه به عدالت مالياتي نخواهيم رسيد چرا كه برخي به طور قانوني از پرداخت ماليات معاف هستند مثل مناطق ويژه اقتصادي و يا معافيت 5 ساله مالیاتی ویژه تمامی واحدهای تولیدی که این معافیت در مناطق محروم به 10 سال هم مي رسد.

كاوياني با بيان اين كه از اين پس هر مؤدي مالياتي كه به تكاليفش عمل نكرد مرتكب جرم مالياتي شده است افزود: اين تكاليف شامل ثبت نام در سامانه مالياتي، دريافت شماره اقتصادي، صدور فاكتور در زمان فروش كالا و دريافت فاكتور در زمان خريد جنس و در نهايت ارايه اظهارنامه مالياتي است.

وي تنظيم دفاتر و اسناد خلاف واقع، مخفي كردن فعاليت مالياتي، كتمان درآمد، ممانعت از بررسي اسناد توسط ماموران مالياتي، عدم انجام تكاليف قانوني، تنظيم معاملات و قراردادهاي خود به نام ديگران يا تنظيم قرارداد ديگر مؤديان به نام خود، خودداري از تكاليف قانوني، عدم تسليم اظهارنامه و استفاده از كارت بازرگاني اشخاص ديگر را از مصاديق جرم مالياتي دانست.

مدير كل امور مالياتي فارس با بيان اين كه نقل و انتقال وجوه مشكوك باعث مي شود به سراغ افراد رفته و از آن ها جويا شويم كه اين مبالغ را از كجا آورده ايد ادامه داد: حتي در پاره اي از موارد در صورت مشاهده نقل و انتقال ارقام مشكوك سراغ اقوام درجه يك مؤديان مالياتي هم برويم.

كاوياني 6 ماه تا 2 سال ممنوعيت از يك يا چند فعاليت شغلی، عدم صدور برخي اسناد تجاري، ممنوع المعامله شدن افراد متخلف مالياتي را از جمله كيفرهايي دانست كه در انتظار افراد مجرم است.

وي گفت: البته جرایمي نيز براي ماموران و مميزان مالياتي در نظر گرفته شده و چنان چه كاركنان مالياتي دسترسي غير مجاز به اطلاعات داشته و اقدام به افشای آن كنند 6 ماه تا 2 سال حبس و عدم فعاليت دولتي در انتظار آن هاست.

واحدهاي صنفي بدون پروانه كسب در حكم فراريان مالياتي
كاوياني با تاكيد بر اين كه در حال آماده كردن خودمان براي برخورد با فراريان مالياتي هستيم ادامه داد: مشاغل بدون پروانه در حكم فرار مالياتي است و در حال رايزني با اتاق اصناف هستيم كه ليست واحدهاي بدون پروانه را به اداره كل امور مالياتي بدهند.

مدير كل امور مالياتي فارس در ادامه خبر از راه اندازي واحد مكانيزه در قالب طرح جامع مالياتي داد و گفت: در اين طرح از طريق اطلاعات سامانه مكانيزه به فعالان اقتصادي كه پرونده مالياتي ندارند دست پيدا خواهيم كرد.

كاوياني همچنين با اشاره به مهلت مؤديان مالياتي براي تسليم اظهارنامه تا پايان خرداد ماه گفت: امسال توافق با اصناف نخواهيم داشت اما احتمالاً ماليات ابرازی افرادي كه زير 156 ميليون تومان درآمد دارند قطعي خواهد شد.

وي از برگزاري دوره هاي تنظيم اظهارنامه مالياتي براي پزشكان، مديران صنايع، فعالان در پارك علم و فناوري، كاركنان پست، كافي نت ها و ... خبر داد و گفت: ماليات يك حقوق عمومي است و اميدوارم روزي برسد كه درآمد نفتي كشور صفر شود، درآمد مالياتي كه يك درآمد پاك است جايگزين آن شود و فرار از ماليات ضد ارزش باشد.

كاوياني خاطر نشان كرد: البته دريافت ماليات كار يك دستگاه نيست و نياز به يك عزم عمومي در اين خصوص دارد.

وي با اشاره به اين كه ماليات در جهان يك شاخص مهم اقتصادي است افزود: پايه تمام اقتصادهاي مترقي ماليات است و كشورهايي كه فساد بالا دارند و با عدم رضايت مردم از وضعيت خدمات دهي مواجهاند اتكايشان بر درآمد معدني و يا نفتي است اين در حالي است كه اگر مي خواهيم كشورمان بالنده باشد و رشد كند بايد به سمت اقتصاد درون زا حركت كنيم يعني واحدهاي توليدي به سود دهي رسيده و بتوانند علاوه بر اشتغالزايي ماليات هم بپردازند.

تحقق 98درصدي درآمدهاي مالياتي مصوب فارس
مدير كل امور مالياتي فارس در بخش ديگري از سخنان خود به وضعيت درآمدهاي مالياتي فارس اشاره كرد و با بيان اين كه 89 تا 93 درصد درآمدهاي استاني ماليات است افزود: در سال گذشته موفق شديم 98 درصد درآمدهاي مالياتي مصوب در فارس را محقق كنيم كه اين رقم بالغ بر 2 هزار ميليارد تومان بود كه 1200 ميليارد تومان آن درآمد مستقيم و 800 ميليارد تومان آن ماليات غير مستقيم يا ارزش افزوده بود.

كاوياني ادامه داد: البته اين رقم درآمد مالياتي استاني است وگرنه اگر قرار بر محاسبه مالياتي كه مؤديان حقيقي و حقوقي به صورت ملي پرداخت مي كنند باشد، اين رقم بالغ بر 2200 ميليارد تومان است.

مدير كل امور مالياتي فارس اضافه كرد: همچنين در دو ماهه اول امسال نيز از 300 ميليارد تومان ماليات سهميه فارس، 280 ميليارد تومان آن وصول شده است و از اين رقم 65 ميليارد تومان به شهرداري ها و دهياري هاي استان داديم كه 33 ميليارد تومان آن به شهرداري شيراز پرداخت شد.

وي بيان داشت: همچنين پارسال نيز 435 ميليارد تومان در قالب ماليات بر ارزش افزوده وصول شده به شهرداري ها و دهياري هاي استان پرداخت شد كه 200 ميليارد تومان آن سهم شهرداري شيراز شده است.

80درصد توان ادارات امور مالياتي صرف رسيدگي به پرونده 20درصدي مي شود كه 80درصد اقتصاد كشور در دستشان است
مدير كل امور مالياتي فارس با اشاره به اين كه دستگاه مالياتي به سمت الكترونيكي شدن مي رود افزود: طرح جامع مالياتي بزرگ ترين طرح الكترونيكي كشور است كه شناسايي مؤدي، تشخيص، مطالبه ماليات، ارتباط با مؤدي و ... به صورت مكانيزه و شفاف انجام مي شود و علاوه بر شفافيت مالياتي، جلوگيري از فرار مالياتي و رضايت مردم به دنبال بالا بردن سطح عدالت اجتماعي هستيم.

كاوياني بيان داشت: تا پيش از اين يكي از دلايل عدم رضايت مردم، انتقاد از محاسبه ماليات توسط مميزان مالياتي بود كه گاهاً چون حساب و كتابي در اين زمينه وجود نداشت نمي توانستيم پاسخ آن ها را واضح و شفاف بدهيم.

وي با تاكيد بر اين كه 80 درصد درآمدهاي كشور در اختيار 20 درصد مردم است افزود: به دنبال اين هستيم تا 80 درصد نيروها را براي بررسي پرونده اين 20 درصد از مردم بسيج كنيم.

كاوياني گفت: يكي از اقدامات در اين زمينه الكترونيكي كردن تمامي پرونده هاي مالياتي است و تا كنون اولين اداره الكترونيكي مالياتي فارس با 4 هزار پرونده مالياتي از طريق ادغام 3 اداره مالياتي راه اندازي كرديم و زمينه را براي دسترسي همكاران مالياتي به مخزن اطلاعاتي با 900 ميليون ركورد فراهم كرده ايم.

به گفته وي، در گام نخست اين 4 هزار پرونده شامل افرادي است كه فاقد بدهي مالياتي هستند، در طرح جامع مالياتي ثبت نام كرده و دسترسي به اطلاعات هويتي، معاملاتي و بانكي آن ها وجود داشته است اما به مرور در قالب طرح جامع مالياتي تمامي پرونده ها الكترونيكي خواهد شد.

مدير كل امور مالياتي فارس با تاكيد بر اين كه رسيدن به معاملات پنهان، نهان و مخفيانه از جمله اهداف طرح جامع مالياتي است افزود: مؤديان مالياتي مكلفند تمامي فعاليت هاي اقتصادي خود همچون دارايي هاي منقول و غير منقول، اطلاعات بانكي، ميزان تسهيلات دريافتي، ميزان سپرده ها و ... را اعلام كنند.

وي با بيان اين كه طرح جامع مالياتي فرار مالياتي را به حداقل خواهد رساند افزود: ادعا نداريم در اين طرح فرار مالياتي به صفر مي رسد اما در پی حداقل كردن آن هستيم. متاسفانه در حال حاضر بر اساس برآوردهاي صورت گرفته بين 27 هزار ميليارد تا 30 هزار ميليارد تومان فرار مالياتي در كشور داريم كه بخشي از آن هم متعلق به فارس است.

كاوياني گفت: براي وصول ماليات افرادي كه فراري مالياتي محسوب مي شوند، راه هاي زيادي از جمله برداشت از حساب بانكي آنها، توقيف اموال منقول و غيرمنقولشان و... با حكم نماينده دادستان و نماينده دادگستري وجود دارد.

وي يادآور شد: در فارس تمامي زيرساخت هاي طرح جامع مالياتي مهيا شده و به محض اعلام از اين طرح در فارس رونمايي خواهد شد.

46

کد خبر 671463

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار