امانوئل ماکرون رئیس جمهور 39 ساله فرانسه، پارلمان این کشور را هم فتح کرد.

زهره نوروزپور: فرانسه بار دیگر در بهت فرو رفت. سیاستمداران کهنه کار می گویند چه اتفاقی در فرانسه افتاد؟ چه اتفاقی افتاد که حزب حاکم این کشور شکستی مفتضحانه را پس از سالیان سال تجربه کرد؟ "نه" بزرگ فرانسه به حزب تاریخی سوسیالیست فرانسه، با ائتلافی بی سابقه و تاریخی بار دیگر سوسیالیست ها،احزاب سنتی و سیاستمداران کهنه کار فرانسه را در بهت فرو برد.

سال ها بود که فرانسه در حزب  سنتی سوسیالیست فرو رفته بود. شاید بتوان با نتایج انتخابات پارلمان این کشور ، با جرات گفت که فرانسه شاهد انقلابی نوین در عصر مدرنیته بود. انقلابی ارام در راستای اصلاحات سیاسی این کشور، کشوری که 17 سال رئیس جمهور سوسیالیست را متحمل شد و پس از آن با روی کار آمدن فرانسو اولاند از این حزب، آغازی شد بر پایان سوسیالیست هایی که به زعم خود دموکرات بودند.

سوسیالیست ها با شکستی سنگین، پارلمان را به حزب ائتلافی ماکرون تحویل دادند. (اینجا). حزب سویالیست فرانسه که از قدیمی ترین و سنتی ترین حزب این کشور است تا به امروز، افزون بر 200 کرسی پارلمان را به دست داشت. اما ائتلاف جدید دو حزب فرانسه خط بطلان به باورهای قدیمی فرانسوی های قدیمی کشید. در این میان حتی حزب مارین لوپن که در انتخابات ریاست جمهوری توانست رای چشمگیری را به دست بیاورد تنها 10 کرسی مجلس ملی این کشور را از آن حزب خود کرد.

با این حال برخی تحلیلگران معتقدند این آشی است که اولاند برای فرانسه پخت، چرا که ماکرون جوان دست پروده دولت او بود، به این خاطر ناظران و مخالفان این حزب نو ظهور در فرانسه، این رئیس جمهور تازه نفس و با سودای بسیار را میراث اولاند می دانند. در واقع ناظران سنتی فرانسه که حامیان حزب حاکم سنتی محسوب می شوند امانوئل ماکرون را بسیار خام و بی تجربه می خوانند اما این جوان خام و بی تجربه یک کشور را همراه خود کرد و انقلاب اصلاحاتی بزرگی را در تاریخ فرانسه رقم زد و مردم خواهان تغییر با اشتیاق او را مانند یک ناجی برگزیدند. انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی فرانسه نشان داد که مردم در جای جای دنیا خواستار اصلاحات و تغییر هستند ان هم به سبک مدرن امروزی نه با کودتا و خشونت!

مروری بر نتایج انتخابات

بر اساس محاسبات اولیه نتایج انتخابات سراسری روز یکشنبه حزب «به پیش» و متحدانش توانسته‌اند حدود ۳۲ و ۹ دهم درصد آرا را به خود اختصاص دهند.
در صورتی که این پیش‌بینی درست باشد این حزب می‌تواند هفته آینده و در دور دوم انتخابات پارلمانی دست‌کم ۳۹۰ کرسی از ۵۷۷ کرسی پارلمان ملی را به خود اختصاص دهد. این پیروزی به معنی کسب اکثریت پارلمانی برای حزب «به پیش» و متحدانش خواهد بود.


در همین حال میزان مشارکت در این انتخابات بسیار پائین بوده است و دو حزب سنتی چپ و محافظه‌کار فرانسه نیز ضربه سختی را متحمل شده‌اند. حزب جمهوری‌خواهان به عنوان جریان راست محافظه‌کار که پس از تغییر نام «اتحاد برای جنبش مردمی» در عرصه سیاسی به رهبر نیکولا سارکوزی فعال است پس از حزب «به پیش» و با کسب حدود ۲۱ درصد آرا در جایگاه دوم قرار گرفته است.

حزب سوسیالیست که طی ۵ سال گذشته اداره دولت را در دست داشت تنها ۹ درصد آرا را به نام خود ثبت کرده و بیش از هر زمانی به عقب رانده شده است. حزب «به پیش» یک جریان سیاسی نوپای لیبرال در فرانسه است. این حزب آوریل سال گذشته میلادی بنیان گذاشته شد و طی یک‌سال توانسته بیش از ۲۰۰ هزار عضو جذب کند.

اینفوگرافیک نتایج امروز فرانسه تا این لحظه از خبرگزاری فرانسه ببینید.

 هیو اسکوفیلد - خبرنگار بی بی سی در پاریس در اینباره تحلیل کرده است: «نمی شود در دستاورد فوق العاده امانوئل مکرون شک کرد. بله، مسلما بخت با او یار بوده. اما او همینطور با قوه دید بی نظیری توانسته پیش بینی کند که چطور با حرکات صحیح در زمان مناسب می توان نقشه سیاسی فرانسه که منتظر بازنویسی بود را دوباره شکل داد.
اگر پیش بینی های دور اول محقق شود، در آن صورت تغییرات در مجمع ملی فرانسه به بزرگی سال ۱۹۵۸ خواهد بود زمانی که شارل دوگل جمهوری پنجم را همراه آورد.

صدها نماینده تازه وارد پارلمان خواهند شد، کسانی که قبلا هرگز در صحنی از این نوع یا حتی خیلی کوچکتر پا نگذاشته اند.
بزرگترین خطر برای مکرون و حزب جمهوری به پیش، تکبر است. این پیروزی بدون شک بسیار چشمگیر است اما تاکنون فقط در صندوق رای اتفاق افتاده.
مرحله بعدی طرح کلان آقای مکرون - یعنی اصلاحات - چالش بزرگتر است.»

بعد از اعلام نتایج، یک سخنگوی دولت گفت که رای دهندگان رغبت خود به اجرای اصلاحات عمده را نشان داده اند.

مارین لوپن رهبر جبهه ملی عملکرد ضعیف حزب خود را به مشارکت پایین مردم نسبت داد و گفت که سیستم انتخاباتی فرانسه که به نفع احزاب بزرگتر است باید اصلاح شود.

آیا ماکرون خطرناک می شود؟

اوضاع به نفع سنتی ها و راست افراطی ها نیست، برخی معتقدند که این یکپارچگی چندان به نفع فرانسه نیست، دولتی که در مجلس مخالف نداشته باشد کاری از پیش نمی برد و سرکش خواهد شد، ناظران معتقدند که ماکرون در آینده یکه تازی می کند و در مجلس ملی و دولت کسی مخالف او نیست! با توجه به بحران کنونی منطقه و افزایش حملات تروریستی در این کشور،  نا امید بودن رهبران سنتی فرانسه از رئیس جمهور جوان کشورشان، می توان پرسید آیا این جوان پر شور خطرناک است؟

52310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 675636

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 12 =