به گزارش خبر گزاری خبر آنلاین احمد میلانلویی در خصوصب حواشی چند روز اخیر در مورد موسسات مالی و اعتباری و تشنج ایجاد شده در بین افکار عمومی اظهار داشت : یکی از اقدامات جدی نظارتی بانک مرکزی در طول چهار سال اخیر، ساماندهی موسسات و تعاونی های موجود فعال در حوزه بازار غير متشکل پولي و نیز جلوگيري از ايجاد و توسعه نهادهاي پولي غيرمجاز با همکاري ساير دستگاه هاي ذيربط بوده است. اراده جدی بانک مرکزی و دولت یازدهم، برخورد با موسساتی بوده است که به شیوه های غیر قانونی و دور از ضوابط و استانداردهای بازار پول، در این بازار حساس اختلال ایجاد کرده و به هیچ مرجعی پاسخگو نبودند.
وی افزود : نهادهاي پولي و اعتباري مختلفي از جمله تعاوني هاي اعتبار، صندوق هاي قرضالحسنه با اخذ مجوز از مراجع گوناگون و غیرمسئول مانند اتحاديه های کشوري و بعضاً حتي بدون مجوز از مرجعي خاص، به موازات شبکه بانکي کشور ايجاد شده و برخلاف قوانين و مقررات يا اساسنامه خود به فعاليت پولي و بانکي مبادرت کردند که موجب شد افراد بسیاری از محل فعالیت های آنان متضرر شوند .
میلانلویی با طرح این مسئله که برخی از بدهکاران بانکی منشا این اتفاقات اخیر بوده اند افزود : این بدهکاران بانکی برای اینکه از زیر بار مسئولیت پرداخت بدهی های خود به سیستم مالی کشور شانه خالی کنند به این اقدامات رو آورده اند و ایجاد تشنج و ناآرامی در بین افکار عمومی را پیش گرفته اند که موسسه اعتباری نور به عنوان یکی از موسسات دارای مجوز از بانک مرکزی در خصوص حواشی بوجود آمده اخالگران و شایعه پردازان را از طریق مراجع قضایی مورد پیگرد قرار خواهد داد و این حق را بر خود مسلم میداند.
وی با اعلام اینکه متخلفان از سوی پلیس فتا شناسایی و دستگیر شده اند تشریح کرد : تاسیس و گسترش فعالیت موسسات اعتباری غیرمجاز همگی قبل از دولت یازدهم بوده و عمدتاً در سال های ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۰ موسسات غیرمجاز نسبت به گسترش فعالیت با ایجاد شعب فراوان در سراسر کشور اقدام کرده اند که متاسفانه این دولت وارث وضعیت فعلی و تبعات بحرانی شدن این موسسات است. بانک مرکزی در دولت یازدهم با همکاری مراجع قضایی و انتظامی، ضمن جلوگیری از توسعه قارچگونه موسسات اعتباری غیرمجاز با ساماندهی و برخورد با متخلفین بازار غیرمتشکل پولی، سهم این بازار از سپرده های مردمی را از بیش از ۲۰ درصد بازار پول به کمتر از ۱۰ درصد تقلیل داده است.
سرپرست موسسه اعتباری نور در منطقه البرز گفت : موسسه اعتباري نور كه متشكل از سه تعاوني اعتماد كارسازان آينده، ريحان گستر مشيز كرمان و پيشگامان كوير يزد بوده به دستور بانك مركزي و به دنبال ساماندهي موسسات اعتباري در سال 92 با ادغام اين سه تعاوني شکل گرفت و به موسسه اعتباري نور تبديل شد و در تاریخ 28/12/1392 با عرضه در فرابورس سهام از طرف بانك مركزي ، با ثبت نهایی اساسنامه رسما به ثبت رسيد و با تعیین اعضاي هيئت مديره به عنوان چهارمين موسسه اعتباری مجاز در سراسر كشور فعالیت خود را توسعه بخشید.
وی تاکید کرد : موسسه نور با تکیه بر رسالت خود در خدمت به جامعه همواره تلاش کرده ضمن حفظ روند رو به رشد خود، تمام قوانین و مقررات و دستورالمعل های بانک مرکزی و مدیریت کلان اقتصادی کشور را حتی در جزییات رعایت کند و از همه مهمتر برای جلب اعتماد عمومی، به اجرای تعهدات این موسسه نسبت به مشتریانش با حساسیت و وسواس خاصی برخورد نماید
وی گفت: این در حالی است که خلف وعده، قصور و تخطی برخی افراد سودجو و موسسه های مالی مجعول بخصوص در سال های اخیر به اعتماد و باور مردم لطمه وارد کرده و سبب سلب اطمینان آنان به این موسسه ها شده است.
سرپرست موسسه اعتباری نور منطقه البرز تصریح کرد: به همین علت برخود واجب می دانم که از عموم مشتریان موسسه مالی و اعتباری نور در سراسر کشور بخصوص منطقه البرز که برغم این همه تبلیغات سوء، همچنان وفاداری خود را به این موسسه حفظ کرده اند، تشکر کنم.
میلانلویی با یادآوری اینکه نور چهارمین موسسه مالی و اعتباری رسمی و قانونی کشور است که تحت نظارت بانک مرکزی فعالیت می کند، افزود: موسسه اعتباري نور منطقه البرز تاکنون در حوزه های مختلف مسکن، مشارکت در طرح های عمرانی، تجاری، اداری، تفریحی گردشگری، تعاونی و انبوه سازان مسکن، فروش اقساطي، قرض الحسنه، كمك هزينه ازدواج، تهيه جهيزيه، درمان، تحصيل و نيازهاي ضروري تسهیلات پرداخت کرده و اخیراً در اقدامی مشابه با عقد تفاهم نامه ای با فرماندهی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی در صدد است تا تسهیلاتی را به نیروهای نظامی و انتظامی معرفی شده از سوی ستاد فرماندهی پرداخت کند که این اتفاق مبارک کلید خورده و متقاضیان می توانند از طریق فرماندهی محل خدمت خود متقاضی تسهیلات 12 تا 14 درصدی باشند و دایره اعتبارات این موسسه در شعبه مرکزی با همکاری سرپرستی استان ها و شعب منتخب در سراسر کشور به این امر مبادرت خواهند ورزید.
وی همچنین از راه اندازی سامانه ساتنا و پایا در موسسه اعتباری نور خبر داد و افزود : سامانه های ساتنا و پایا به عنوان جایگزین چک بین بانکی عمل کرده و انتقال وجوه بین بانکی را با سرعت و دقت بیشتر اما با ریسک و هزینه کمتر انجام می دهد. این سامانه ها از زمان راه اندازی، ضمن توقف فرایند کاغذی، پیچیده و زمانبر موجب تحولاتی در ابعاد نظارتی، سیاست گذاری و مشتری در صنعت بانکداری شد.
میلانلویی ادامه داد : پیوستن موسسه اعتباری نور به شبکه شتاب در سال 95 رقم خورد و این اتفاق مقدمه ای بود تا دیگر خدمات متمرکز بانک مرکزی در موسسات و بانک های سراسر کشور در این موسسه ارائه شود . با آغاز بکار این سامانه ها از دو هفته گذشته تاکنون شاهد ارائه خدمات به مشتریان عزیز بوده ایم و امیدواریم سامانه های ساتنا و پایا که در ابتدای راه اندازی با برخی محدودیت ها همراه بود به تدریج تا حدودی حل و فصل شده و شعب این موسسه بتوانند خدمات آسان تر به مشتریان خود از طریق این سامانهها ارائه دهند.
وی دیگر برنامه های در حال بررسی و عملیاتی موسسه را راه اندازی سیستم 724 عنوان کرد و این اقدام را در مسیر تبدیل شدن موسسه نور به بانک دانست.
46