ایران با برخورداری از 18 مرکز ذخیره خون بند ناف ، در این زمینه رتبه نخست را در منطقه خاورمیانه به خود اختصاص داده است .
سلول های بنیادی موجود در خون بند ناف در درمان حـدود 80 نـوع بیماری مـانند بیماری های خونی ، قلبی و عروقی ، سکته های قلبی و مغزی ، دیابت، آلزایمر، سرطان های خون، کم خونی های مادرزادی و صدمات نخاعی نقش دارد .
این موضوع مورد توافق همه دانشمندان است که خون بند ناف بهترین منشاء برای سلولهای بنیادی و ذخیره ای بیولوژیک است بنابر این نگهداری از این سلولها برای آینده از اهمیت ویژهای برخوردار است .
مدیر عـامل بـانک خون بند نـاف پژوهشکده رویـان در همـایش جـایگاه بانک خون بند ناف در سلول درمانی در مشهد گفت: از زمـان ایجاد نخستین بـانک خون بند ناف کشور در سال 84 تاکنون بیش از 13 هزار نمونه در این مـراکـز ذخیره و 30 پیوند موفقیت آمیز به وسیله بند ناف انجام شده است .
مرتضی ضرابی با اشاره به وجود یک مرکـز عمل پیوند سلول های بنیادی بند ناف در کشور افـزود : بـا افزایش تعداد این مراکز ، امکان عمل پیوند افـزایش خواهد یـافت و مشکلات بسیاری از بیماران حل خواهد شد .
مدیر عـامل بانک خون بند ناف پژوهشکده رویان هزینه فعلی عضویت در این بانک را 660 هزار تومان اعـلام کرد و افزود : خانواده هـا بـاید سالانه مبلغ 100 هزار تومان برای شارژ ذخیره سازی این سلول های بنیادی پرداخت کنند .
ضرابی مـدت نگهداری خون بند ناف را در کشورمان20 سال دانست و گفت: این در حـالی است کـه طبق مطالعات انجام شده، استفاده از سلول های بنیادی بند ناف بیشتر از دو دهه نیز امکانپذیر است .
جمع آوری خون بند ناف به صورت کاملا استریل ، بدون درد و بدون تداخل در روند زایمان مادر صورت می گیرد .
نظر شما