حجت الاسلام و المسلمین محمدجعفر منتظری دادستان کل کشور در همایش روسای پلیس آگاهی استانهای کشور با اشاره به اهمیت آموزش، گفت: باید برای آموزش نیروهای زیرمجموعهتان وقت و انرژی بگذارید. در دستگاه قضایی با این مساله مواجه میشویم که فردی حقوق خوانده و دورههای کارآموزی را گذرانده، اما وقتی پشت میز قضاوت مینشیند هنوز صفر کیلومتر است، آنها باید در عمل تجربه کسب کنند.
وی بیان کرد: موضوع تحقیق و ورود به کار قضایی سنگین و پراهمیت است. شما و زیرمجموعه کاریتان که باید در چارچوب قوانین و موازین شرعی فعالیت کنید بیش از همه در معرض آسیب هستید. حتی قبل از اینکه مجرم بخواهد نتیجه جرمش را ببیند ممکن است من و شما را آلوده کند؛ بنابراین باید توجه کنیم که در برخوردهایمان از حد و مرز مجاز تجاوز نکنیم.
دادستان کل کشور گفت: باید به این نکته توجه داشته باشیم که برخوردهای ما باعث فرو ریختن آبرو و حیثیت فرد یا خانوادهاش نشود. ما همانطور که وظیفه داریم با جرم مقابله کنیم نسبت به آبروی افراد نیز باید حساس باشیم و در برخوردهایمان از موازین مشخص خارج نشویم. شما باید به اهمیت کار خودتان و سنگینی باری که روی دوشتان است توجه کنید و در نظر داشته باشید که اگر موازین را رعایت نکنید ممکن است این بیماری همه ما را دچار کند.
منتظری عنوان کرد: ما در دستگاه قضا کم و بیش شاهد این موضوع هستیم و چندی پیش گزارشی از سوی رئیس دادگستری تهران به من داده شده بود که در مورد برخورد با نیروهایی بود که گرفتار شده بودند. یکی از پروندهها مربوط به فردی بود که تنها یکی دو سال سابقه کار داشت، اما افرادی که سابقههای 20 ساله هم دارند در کار قضایی مصون از اتفاقات نیستند. تصور نکنیم که اگر در چنین فضایی با سابقه زیاد قرار داریم به سلامت گذر کردیم و دیگر چیزی متوجه ما نخواهد بود. اگر کنترلهای درونی را رها کنیم، قطعا به وادی خطرناکی میافتیم. تجربه حدود 35 ساله قضایی من نشان میدهد که انسان در هیچ مرحلهای مصون نیست.
دادستان کل کشور ادامه داد: افراد والامقامی مانند رسول اکرم (ص)، امیرالمومنین و ائمه معصومین (ع) با اینکه مجهز به نیروی عصمت بودند اما میبینیم که همیشه احساس خطر میکردند و خودشان را به خدا میسپردند. اولین و آخرین عرض من به شما این است که خودمان و محیط اطرافمان را سلامت نگه داریم و سعی کنیم که از خطا مصون بمانیم. ما مانند پزشک و پرستاری هستیم که با بیمار آلوده به وبا و طاعون مواجه هستیم و اگر در محیط کار پردهها را کنار بزنیم میبینیم میکروبهای زیادی وجود دارد که در صورت توجه نکردن میتواند به ما آسیب بزند.
وی با اشاره به انتظار جامعه از مسئولان کشور گفت: جامعه از ما انتظار دارد که در ایجاد محیط سالم تلاشگر باشیم و خواست عموم مردم این است که محیط زندگی سالم و امن باشد. امنیت جامعه در دستان شما عزیزان است و نیروی انتظامی باید این امنیت را در جامعه ایجاد کند.
وی با اشاره به هم افزایی نیروی انتظامی و سایر دستگاهها گفت: دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی دیگری هم در کشور داریم که در این زمینه فعالیت میکنند و باید بین این دستگاهها هم افزایی ایجاد شود. بر اساس گزارشهایی که دریافت میکنیم نیروی انتظامی برای فراهم کردن امنیت گامهای خوبی برداشته و فعالیتهایش بسیار ستودنی است.
وی تاکید کرد: امنیت عنصر اصلی یک جامعه رو به ترقی است و قطعا اگر این موضوع تامین نشود دانشگاهیان نمیتوانند درس بخوانند. کاسبها و مغازه دارها نمیتوانند به کسب و کار خود بپردازند و چرخهای صنعت نمیتواند بچرخد و در مجموع اگر این امنیت نباشد مشکلات بسیار زیادی رخ میدهد. در کشورهای سوریه و عراق هم میبینید که نبود امنیت چه بلایی سر شهر و مردمان آورده است. اینها نتیجه ناامنی است و شما افرادی هستید که رسالت خطیری در این زمینه دارید و در کنار شما نیروهای اطلاعاتی و مجموعههای دیگر هم حضور دارند که باید بین این بخشها هم افزایی ایجاد شود. اگر ما در شرایط امروز منطقه که پر از آتش، جنگ و خونریزی است امنیت داریم محصول زحمات شماست.
دادستان کل کشور با اشاره به حادثه تروریستی تهران عنوان کرد: حرکت تروریستی که در تهران شاهد بودیم که به دنبال باز شدن منفذ کوچکی برای تروریستها رخ داد، نمونهای بود که در آن شیوه مقابله نیروهای نظامی و امنیتی را مشاهده کردیم. البته از زاویهای این حادثه تلنگری است برای ما و عنایتی از سوی خدا بود از این باب که باید همیشه هوشیار باشیم تا حتی چنین اتفاقی هم رخ ندهد.
وی با تاکید بر ایجاد هم افزایی بین قوه قضاییه و نیروی انتظامی گفت: حاضریم در این رابطه زمینه لازم را فراهم کنیم و مبارزه با قاچاق کالا یکی از مواردی است که در آن باید به هم افزایی بیشتری برسیم. بر اساس آخرین آمارها وضعیت مبارزه با قاچاق کالاها وحشتناک است. در سال 95 نزدیک به 18 هزار میلیارد تومان کالای قاچاق کشف شده داشتیم.
وی اضافه کرد: این مساله دلایل مختلفی دارد و بزرگترین علت آن عدم موفقیت ما در برخورد با قاچاق کالا و نبود اراده و عزم جدی است. البته نارساییهای دیگری هم داریم که به کثرت گمرکها و کمبود امکانات گمرکی بر میگردد. در کل ما از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز معجزهای ندیدیم و هر چه که دیدیم ناکارآمدی بود.
منتظری با اشاره به اقدامات ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز عنوان کرد: در این زمینه هم بخشی از کار به عهده نیروی انتظامی است و بخشهای دیگری به عهده قوه قضاییه وزارت کشور و ... است. اینجا هم امامزادهای به نام ستاد مبارزه با قاچاق کالا داریم که یک امامزاده بی معجزه است. ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز امامزاده بی معجزه است. ما از این ستاد چه خروجی دیدهایم نمیگویم که کار نمیکنند زیرا این بی انصافی است ولی ستادی که رئیس جمهور رئیس آن است و اعضای موثری در آن مینشینند چه خروجی داشته است. این مساله نشان میدهد یک جای کار ایراد دارد. ما گاهی در لفافه صحبت میکنیم و به همدیگر تعارف میکنیم، اما اینها برای مملکت سلامتی نمیآورد.
۴۲۲۳۵
نظر شما