بازدید نمایندگان مجلس از مهم‌ترین گنجینه هنری ایران

تعدادی از نمایندگان تهران در مجلس شورای اسلامی از گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران دیدن کردند و بر حفظ این مجموعه و همچنین ایجاد روابط با موزه‌های معتبر جهانی و برگزاری نمایشگاه‌های بین المللی تاکید کردند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، عصر چهارشنبه 14 تیر ضمن بازدید از موزه هنرهای معاصر تهران، اسناد و فهرست آثار گنجینه موزه را که مهم‌ترین و باارزش‌ترین مجموعه هنری در ایران است، بررسی کردند.

محمود صادقی، احمد مازنی، سیده فاطمه ذوالقدر، پروانه سلحشوری، طیبه سیاوشی شاه عنایتی، مهدی شیخ و پروانه مافی با حضور در موزه هنرهای معاصر تهران با علی مرادخانی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجید ملانوروزی، مدیرکل هنرهای تجسمی و علی‌محمد زارع، سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران درباره وضعیت گنجینه موزه، نگهداری آثار و تفاهم‌نامه برگزاری نمایشگاه گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران در برلین و رم گفت‌و‌گو کردند.

علی مرادخانی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این دیدار تاکید کرد: «تبادل هنری از جمله برگزاری نمایشگاه آثار خارجی و ایرانی گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران، چهره ایران را در دنیا تغییر خواهد داد و بدون صرف هزینه‌ای از سوی موزه هنرهای معاصر تهران امکان مرمت و تجهیز موزه نیز فراهم می‌شود.»

او افزود: «برای برگزاری نمایشگاه آثار گنجینه در برلین و رم، قوانین و مقررات با تضمین‌های جدی و بیمه آثار رعایت شده است و قرار شد آثار به دولت کشور آلمان تحویل داده شود و دولت آلمان نیز در مکاتبه‌ای با وزرای امور خارجه و فرهنگ و ارشاد اسلامی کشورمان اعلام کرده است هرگونه تضمینی را برای بازگشت کامل و سلامت آثار می‌دهد.»

 

مجید ملانوروزی، مدیرکل هنرهای تجسمی نیز در این نشست گفت: «موضوع گنجینه آثار موزه هنرهای معاصر تهران و برگزاری نمایشگاه آثار گنجینه در آلمان و ایتالیا موضوع تخصصی است و لازم است به طور دقیق به دور از نگاه کلی نگاه شود.»

ملانوروزی ادامه داد: «برای برگزاری نمایشگاه گنجینه در آلمان و ایتالیا، شرط نمایش آثار ایرانی در کنار آثار خارجی از طرف ما مطرح شد که فرصت مناسبی برای معرفی هنر ایران فراهم می‌کند، تضمین‌های لازم هم توافق شد و معتبرترین بیمه جهانی برای بیمه آثار در نظر گرفته شد. تمامی آثار خارجی گنجینه موزه قبل از انقلاب اسلامی خریداری شده اما تعدادی از آثار بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به ایران آمده است. از جمله 14 اثر طراحی معماری از دو هنرمند آمریکایی که زمانی که قبل از انقلاب خریداری شد به ایران تحویل داده نشد و پس از سال‌ها پیگیری و طرح دعوا در دادگاه بین‌المللی لاهه سال گذشته این آثار به موزه هنرهای معاصر تهران تحویل داده شد.»

مدیرکل هنرهای تجسمی ادامه داد: «تاکنون گزارش‌ها و مدارکی از آثار گنجینه و تفاهم‌نامه برگزاری نمایشگاه در برلین و رم به نهادهای نظارتی از جمله سازمان بازرسی کل کشور و مجلس شورای اسلامی داده شده است. برگزاری نمایشگاه آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران می‌تواند دقیق و جامع بررسی شود و از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی درخواست می‌کنم این موضوع را دقیق بررسی کنند و با هنرمندان و منتقدان برگزاری نمایشگاه آثار گنجینه در اروپا نیز نشست‌هایی داشته باشند و نظرات و نقدهای آنان را نیز دریافت کنند.»

علی محمد زارع، سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران هم با ارائه اسناد خرید آثار موزه به ابهام زدایی پرداخت. او با ارائه اسناد خرید آثار در زمان‌های‌ مختلف به نام موزه هنرهای معاصر تهران، روند خرید آثار  را تشریح کرد که نمایندگان مجلس با حساسیت و دقت کامل به بررسی اسناد پرداختند و اسناد خرید و ثبت آثار مورد توجه آنان قرارگرفت.

زارع با اشاره به فهرست آثار موزه گفت: «هر اثری که به گنجینه موزه تعلق دارد، ثبت شده است و آثار گنجینه به مرور روی سایت قرار می‌گیرد.»

محمود صادقی، نماینده مجلس شورای اسلامی پس از بازدید از گنجینه و بررسی اسناد و فهرست آثار موزه هنرهای معاصر تهران گفت: «با بازدید گنجینه و اسناد و توضیح مدیران اطمینان خاطر نسبی از وضعیت ثبت آثار حاصل شد. البته شرایط نگهداری آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران به حمایت نیاز دارد و ما هم به عنوان نمایندگان مجلس شورای اسلامی وظیفه داریم حمایت کنیم تا نیازهای مالی موزه هنرهای معاصر تهران برطرف شود. امیدواریم دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای نگهداری آثار گنجینه موزه بودجه مناسبی را اختصاص دهد. در موضوع برگزاری نمایشگاه آثار خارجی و ایرانی گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران در برلین و رم علاوه بر جنبه‌های هنری و دیپلماسی فرهنگی با توجه به ضرورت نگهداری و مرمت آثار و موزه، تامین درآمد برای مرمت و نگهداری هم مدنظر بوده است که امیدواریم حمایت‌های مالی لازم از موزه هنرهای معاصر تهران انجام شود.»

صادقی افزود: «تاکنون سازمان بازرسی کل کشور و نهادهای نظارتی دیگر هم انتقال آثار موزه به آلمان و ایتالیا را بررسی کرده‌اند و ما هم به عنوان نمایندگان مجلس با انگیزه برگزاری این نمایشگاه و اطمینان سازی به این موضوع می‌پردازیم و نشستی را با هنرمندان و منتقدان نیز برگزار خواهیم کرد.»

نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: «پیرو جلسه‌ای که با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتیم قرار شد آثار گنجینه را ببینیم که به همراه تعدادی از نمایندگان از گنجینه بازدید کردیم و سوالاتی نیز درباره مالکیت و اصالت آثار، شرایط نگهداری و تعداد آثار گنجینه را با مسئولان معاونت هنری، دفتر هنرهای تجسمی و موزه هنرهای معاصر تهران مطرح کردیم که تا حدودی پاسخ گرفتیم و نیاز به بررسی بیشتر دارد.»

صادقی با اشاره به اسناد و فهرست آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران گفت: «نمونه‌هایی از آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران را دیدیم و اسناد و مدارک مربوط به ثبت آثار مشاهده شد. همچنین اعلام شد فهرست آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران علاوه در موزه، در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت اقتصاد و دارایی نیز قرار دارد.»

حجت‌الاسلام احمد مازنی، نماینده مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: «حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی ضروری است اما باید قوانین و مقررات و استانداردها رعایت شود. ما در کمیته فرهنگ، هنر و رسانه مجلس شورای اسلامی پیش از این جلسه‌ای را با مدیران معاونت هنری داشته‌ایم و به موضوع موزه هنرهای معاصر تهران نیز پرداخته شده است. موزه هنرهای معاصر تهران مجموعه‌ای منحصر به فرد است اما از دو جهت مظلوم واقع شده است. یکی مظلومیت کلی فعالیت‌های آثار و اسناد فرهنگی است و مظلومیت دوم اینکه در اختصاص بودجه حوزه فرهنگ و هنر در ردیف آخر قرار می‌گیرد که این هم خلاف منطق علمی تجربه‌های کشورهای توسعه یافته است و هم خلاف نظر مقام معظم رهبری است، در حالی که مقام معظم رهبری فرموده‌اند اقتصاد و سیاست ذیل فرهنگ است.»

مازنی با تاکید بر ضرورت برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی و نگهداری آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران گفت: «نگهداری آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران استاندارد لازم را ندارد و اسناد آثار هم به نگهداری در شرایط استاندارد و مرمت نیاز دارد بنابراین ضرورت دارد این مجموعه برای نگهداری آثار و اسناد تقویت شود. نیاز به اعتمادسازی در بین اهالی هنر است و در اولین فرصت با هنرمندان و منتقدان برگزاری نمایشگاه آثار گنجینه در اروپا جلسه ای خواهیم داشت.»

نمایندگاه مجلس شورای اسلامی همچنین بخشی از نمایشگاه پرویز تناولی و شیرهای ایران در موزه هنرهای معاصر تهران دیدن کردند.

 

57243

کد خبر 683838

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۱:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۶
    0 0
    خیلی خوبه که تضمین میکنن حتما برمیگرده. مثل خشتهای گلی که به دانشگاه شیکاگو دادیم و الان شصت ساله قراره پس بدن اما متاسفانه دادگاه حکم داده که باید حراج بشن. اینها رو هم با دید کاملا کارشناسی و تخصصی و با بیمه و ... بفرستین برن. وقتی دیگه از چین هم نمیتونیم پول بگیربم، پول خسارت و بیمه اینها رو چجوری میخوایم دریافت کنیم؟
  • بی نام RO ۰۳:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۸
    0 0
    نمی دانم چه اصراری در بردن این اثار به خارج از ایران است اگر خیلی علاقه مند زیاد است به ایران بیایند هر که را طاووس خواهد جور هندوستان کشد