ایسنا به نقل از وزیر صنعت، معدن و تجارت نوشت: مشکل گرانی وام‌های بانکی همواره از سمت تولیدکنندگان مطرح می‌شود و باید گفت که به هر حال تسهیلات گران است و انتظار می‌رود با عملکرد دولت و کاهش تورم، نرخ سود تسهیلات بانکی نهایتا یک تا دو درصد بالای نرخ تورم باشد.

محمدرضا نعمت‌زاده در حاشیه برنامه بزرگداشت روز صنعت و معدن که امروز (۱۷ تیر ماه) در مرکز همایش‌های بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: موضوع سود تسهیلات مربوط به بانک مرکزی است ولی به عنوان متصدی بخش تولید خواهان رساندن سود تسهیلات به نرخ متناسب با تورم هستیم که در این رابطه باید پذیرفت متاسفانه نقدینگی کافی در بانک‌ها وجود ندارد و باد به نوع این خلأ نقدینگی پر شود تا بتوان سود تسهیلات را نیز همپای نرخ تورم پایین آورد.

وی با اشاره به راهکاری برای همه نقدینگی بانک‌های داخلی اظهار کرد: مجلس و دولت باید تلاش کنند تا سرمایه بانک‌ها را افزایش دهند و می‌توان راهی را پیش گرفت که بانک‌های داخلی به منابع بانک‌های خارجی متصل شوند. یعنی کاری که در دوران سازندگی و دولت مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی انجام شد؛ به طوری که زمانی که من در پتروشیمی بودم، بیش از ۱۱ میلیارد دلار از بانک‌های خارجی تسهیلات گرفته شد تا واحدهای پتروشیمی ساخته شود که اگر نبود، بانک‌های داخلی توان پرداخت این مبلغ را نداشتند و امیدواریم در فضای پسابرجام بتوان شرایطی را به وجود آورد که بانک‌های خارجی از طریق بانک‌های داخلی بتواند تسهیلات را ارائه دهد.

برای رسیدن به افق ۴۰۴ باید در آمد کشور ۲ برابر شود

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به نقشه این وزارتخانه عنوان کرد: بر اساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته تلاش می‌شود تا جایگاه ایران را به آنچه در برنامه ۱۴۰۴ دیده شده، ارتقا دهیم که برای این کار نیاز است تا تمام درآمدهای ما تا دو برابر افزایش پیدا کند که در این مسیر افزایش بودجه نخواهیم داشت به جز مقداری که برای حمایت از صادرات لحاظ می‌شود والا بودجه عمومی برای سرمایه‌گذاری در صنعت و معدن نداریم و منابعی مانند سرمایه بخش خصوصی، سرمایه بانک‌ها و صندوق توسعه ملی مواردی است که می‌توانیم روی آنها حساب کنیم و از بانک‌های خارجی به شکل سرمایه‌گذاری و تسهیلات بهره ببریم.

۷۵ درصد سرمایه‌گذاری خارجی در صنعت و معدن است

نعمت زاده درباره وضعیت سرمایه‌گذاری خارجی نیز افزود: در حوزه سرمایه‌گذاری خارجی حدود ۷۵ درصد از آن که در همین دو سال اتفاق افتاده است، روی حوزه صنعت و معدن بود و این نشان می‌دهد که می‌شود سرمایه داخلی و خارجی را برای تولید و توسعه این بخش جذب کرد و در کنار آن با برطرف کردن موانع تولید و جهت‌دهی به دیدگاه همه دستگاه‌های دولتی برای میدان دادن به بخش خصوصی فضا را برای تولید مهیاتر کنیم که البته اوضاع روز به روز در حال تولید است.

39225

کد خبر 684472

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۱:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۷
    3 0
    باید اینطور باشد اما این مستلزم آن است که اقتصاد بزرگ و پررونق باشد تا مردم بتوانند پولهایشان را اگر از بانک درآوردند در جاهای مختلف سرمایه گذاری کنند. الان دست به بانکها بزنید پولها می ره به طرف بازار سکه و دلار. قبلا تجربه کرده ایم.
  • بی نام RO ۱۲:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۷
    3 2
    در سوئیس، بانك ها ماهيانه یک درصد جهت حق نگهدارى پول از مشتری می گیرند ، ولی سود بانکی از وام گیرنده ها نمی گیرند در بانکهای ايران ، ماهيانه سودى حدود ٢٠ درصد به سپرده ثروتمندان اضافه ميكند، در عوض ٢٨ درصد بهره از وام گیرندگان افراد محتاج ميگيرد. یعنی: در ايران اسلامی، از محتاج ميگيرند و به غنى ميدهند، ولى در سوئیس ، از غنى میگیرند و به محتاج میدهند.
    • nn A1 ۱۴:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۷
      2 0
      آقای عزیز الان دیگه زمانه عوض شده ثروتمند ها وام های کلان میگیرن در عوض اون آدم های قشر متوسط بعد از 1 عمر کار کردن و پول پس انداز کردن پولاشونو گذاشتن بانک که سودش 1 کمکی باشه براشون با کم شدن سود بانک به بهانه پایین اومدن تورم که اونم ساخته خودشونه فقط 1 سری باز نشسته ضرر میکنن شما مطمئن باش کسی که بلد باشه با پولش کار کنه این کار رو میکنه و سودش هم خیلی بیشتر از سود بانکیه
    • بی نام CA ۲۱:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۱
      0 0
      ارزش فرانك سوئيس از دلار امريكا بالاتره، نرخ تورم سوئيس حدود يك درصده، ارزش پول ملي سوئيس يك هفته اي يك چهارم نميشه ... هروقت ما هم اينطوري بوديم شما ما رو با سوئيس مقايسه كن.
  • بی نام A1 ۱۲:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۷
    1 2
    بالای نرخ تورم یعنی نزول
  • بی نام CA ۲۱:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۱
    0 0
    كدوم نرخ تورم؟ اسمي يا واقعي؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین