به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، علیرغم رونق سینمای کودک در دهه 60 و 70 خورشیدی و تولید فیلمهای ماندگار و خاطرهانگیزی چون «کلاه قرمزی»، «دزد عروسکها»، «شهر موشها»، «گربه آوازهخوان»، «پاتال و آرزوهای کوچک»، «سفر جادویی» و ... در سالهای اخیر سینمای کودک دچار رکود شده و تعداد تولیدات سینمایی در حوزه کودک نیز کاهش پیدا کرده است.
کاربران خبرآنلاین در واکنش به این پرسش که به نظر آنان چرا سهم فیلمهای کودک از اکران سینما کم شده است و چرا دیگر آثار شاخصی در این شاخه از سینما متولد نمیشوند، نظرات خود را بیان کردند.
بر اساس این نظرخواهی، چندین کاربر معتقد بودند که سهم اندک سرمایه و عدم وجود زیر ساختهای قوی باعث رکود تولید آثار کودک در حوزه سینما شده است.
برخی از کاربران نیز عدم فعالیت نیروی متخصص و کاربلد در این حوزه اعم از کارگردان، فیلمنامهنویس و حتی بازیگر را یکی از عوامل افت کمی و کیفی سینمای کودک در این سالها دانستند.
عدهای دیگر هم نامتناسب بودن فیلمهای چند سال اخیر با دانش و اطلاعات کودکان امروز را دلیل کاهش سهم این شاخه از سینما از اکران معرفی و تاکید کردند دنیای کودکان امروز با بچههای دهه 60 متفاوت است و باید آثاری متناسب با علاقه و سلیقه نسل امروز کودکان و نوجوانان را تولید کرد.
کاربری به نام همایون با بیان اینکه سینمای کودک نیازمند سرمایهگذاری و پیشرفت در زمینه تکنولوژی است، نوشت: «سینمای کودک نیازمند سرمایهگذاری است با تکرار یک سری عروسک که سینما جان نمیگیرد، باید پول خرج کرد تکنولوژی جدید به کار برد در ضمن با بودن هالیوود، دیگر سینمای کودک ایران قابلیت رقابت خود را از دست داده است.»
همچنین کاربر دیگری به نام بهزاد با تاکید بر خروج بسیاری از هنرمندان از عرصه تولید فیلم کودک و نوجوان نوشت: «... در ایران همه چیز به شخص متکی است، هیچ زیرساختی وجود ندارد با رفتن آدمها همه چیز تمام میشود.»
یکی دیگر از مخاطبان خبرآنلاین، نداشتن الگوی شخصیتی مناسب برای کودکان را یک از معضلات حوزه سینمای کودک بیان کرد و نوشت: «کودکان دهه 90 مجید خود را ندارند و ندیدهاند، یعنی برایشان ساخته نشده؛ شخصیتی که با نگاه؛ احساس و نیاز آن ها همخوان باشد. مجید در دهه 60 از همه لحاظ با کودکان همراه بود و آنها با او همذاتپنداری میکردند، در حالیکه امروز کودکان ما چنین الگویی ندارند و همین است که استقبالی از آثار نمیکنند چون این فیلمها متعلق به آنها نیست ...»
منوچهر، کاربر دیگری است که نظرش را اینگونه در خبرآنلاین مطرح کرد: « یک دوره نه میشد فیلم تین ایجری ساخت و نه فیلمی در رابطه با عشق و نه .... برای همین تنها دو گونه فیلم داشتیم؛ سینمای کودک و جنگ که در شرایط حاضر معلوم است که دیگر به راحتی نمیتوان هر اثری را روی پرده برد.»
کاربر دیگری که هم گفت: «سینماگران و فیلمسازان قدیمی و پیشکسوت در حوزه سینمای کودک، به دلیل فضای حاکم سینمای ایران از ساخت آثار کودک فاصله گرفتهاند، زیرا که سینمای کودک را حرفهای نمیدانستند؛ این تفکر باعث شده است تا تعداد خالقان آثار با کیفیت در این حوزه کاهش یابد و امروزه شاهد خلق آثاری با کیفیت نباشیم.»
57244
نظر شما