۰ نفر
۳۱ خرداد ۱۳۸۹ - ۱۱:۱۷

کتاب «کلمات قصار؛ دوکلمه‌ای‌های حضرت علی(ع)» حاوی مجموعه‌ای از کل دو کلمه‌ای‌های حضرت علی(ع) است که از منابعی نظیر «غرر الحکم و دررالکلم» جمع آوری شده است.

به گزارش خبرآنلاین، کتاب «کلمات قصار؛ دوکلمه‌ای‌های حضرت علی(ع)» با تنظیم موضوعی و الفبایی اثر علیرضا زکی‌زاده رنانی از سوی انتشارات پرتو خورشید منتشر شد. این کتاب شامل مجموعه‌ای از کل دو کلمه‌ای‌های حضرت علی(ع) است که از منابعی نظیر «غرر الحکم و دررالکلم» اثر آیت الله مرحوم عبدالواحد آمدی از علمای قرن پنجم هجری، «عیون الحکم و المواعظ» اثر علی بن محمد لیثی واسطی از علمای قرن چهارم هجری، «بحارالانوار» علامه محمدباقر مجلسی و «اکمال غرر الحکم» اثر حجت الاسلام مهدی انصاری قمی جمع آوری شده و پس از بررسی در بخش‌های مختلف، ذکر شده است.

این کتاب به چهار بخش تقسیم شده که دارای عناوین «فضایل اخلاقی، رذایل اخلاقی، دنیا و آخرت و گوناگون» است. فصل نخست به مباحثی نظیر علم، عقل، فکر، یقین، قناعت، صدق، عدل، شکر، صبر، طاعت، بردبار و صدقه از فضایل اخلاقی و فصل دوم به مضامینی مانند نادانی، طمع، شتم، گناه و معصیت، شهوت، آرزوهای دور و دراز، ریا، عجب، هرزه‌گویی، ترسو بودن، لجاجت، حسد، بخل و شر از رذایل اخلاقی پرداخته است. بخش دوم اثر نیز مبحثی با عنوان «آرزوهای طول و دراز» را مطرح کرده است.

حجت الاسلام دکتر محمدعلی رضایی اصفهانی، استاد و عضو هیئت علمی مرکز جهانی علوم اسلامی در «سخن نخست» این اثر نگاشته است: «هر کتابی که در راستای قرآن و حدیث اهل بیت(ع) نگارش شود، موجب ترویج آن سخنان الهی گردد، خدمتی به ثقلین است که میراث گرانبهای پیامبر اسلام(ع) است، به ویژه اگر آن کتاب مملو از آیات و احادیث علوی باشد. هر علمی از جمله علوم حدیث، قواعد خاص خویش را دارد که لازم است در هنگام نگارش کتاب رعایت شود.»

نویسنده در بخش نخست این کتاب با استناد به دو کلمه‌های امیرالمومین(ع) درباره علم آورده است: «در بیان کمیل بن زیاد نخعی است که گوید: امیرالمومنین(ع) دست مرا گرفت و به طرف بیابان برد، چون به فضای صحرا رسید، آهی عمیق از دل برآورد و سپس فرمود: ای کمیل! این دلها خزانه‌هایی برای دانشند. بهترین دلها آن است که دانش بیشتری در خود جای دهد. آنچه به خود میگویی، به خاطر خود بسپار. ای کمیل! دانش، بهتر از ثروت و مال است، دانش نگهبان تو است و تو باید نگهبان مال باشی. مال دارایی با خرج کردن کاهش می‌یابد، ولی دانش بوسیله نشر آن، افزوده می‌گردد.»

کد خبر 68836

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • شیث IR ۱۳:۱۳ - ۱۳۸۹/۰۳/۳۱
    0 0
    واقعا دستشون درد نکنه.این کتاب زندگیه برای بشریت

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین