۰ نفر
۱۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۹:۲۹
ردیف‌ سازی تنبور ثبت و آوانگاری شد

با انتشار کتاب «ته‌ رزهای باستانی تنبور»، برای نخستین بار، ردیف ‌سازی تنبور به روایت علی اکبر مرادی ثبت و آوانگاری شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، کتاب «ته‌ رزهای باستانی تنبور» (روایت سازی مقامات مجلسی و مجازی) به روایت علی اکبر مرادی که آوانگاری و نت نویسی آموزشی و تحلیلی آن توسط حیدر کاکی ثبت شده، به زودی توسط انتشارات موسیقی عارف در بازار موسیقی کشور منتشر می‌شود.

حیدر کاکی در خصوص این اثر نوشته است: «روایت سازی مقامات مجلسی و مجازی تنبور، آوانگاری یک فرهنگ صوتی است که آموزش آن تاکنون شفاهی و به‌صورت سینه به سینه بوده، اما با نت نویسی آموزشی و تحلیلی برای نخستین بار مکتوب و از نشانه‌ها و علامت‌هایی که ویژه نوازندگی تنبور است، استفاده گردید. این نشانه‌ها هنگام فراگیری، کاربردی عملی دارند و باعث آسانی در اجرای ساز و متناسب با فرهنگ نوازندگی این ساز کهن ومقام‌های آن است.»

این هنرمند در ادامه آورده است: «در این کتاب همه مقام‌های مجلسی و مجازی و گوشه‌های مختلف آن‌ها با روش تقریری و دقیق و نه توصیفی نت نویسی شده‌اند. در ثبت و آوانویسی آن‌ها، بخش‌های مختلف مقام‌ها تفکیک و گوشه‌ها به صورت آغاز مقام، آوازهای هرمقام، زمزمه‌ها، بخش‌های ریتمیک و فرودهای گوناگون تقسیم بندی، و برابر اثر صوتی منتشر شده استاد علی اکبر مرادی با هدف آموزش و فراگیری هنرجویان علاقه‌مند به این ساز، بصورت بی‌کلام ثبت شده است. البته دو مقام «قه تار» و «هجرانی» که در اثر یاد شده بصورت بداهه ضبط شده بودند، در این کتاب بر پایه روایت باکلام در مقامات «یاری» نوشته شده‌اند.»

حیدر کاکی نوازندگی تنبور را از کودکی شروع کرده و محضر اساتید قدیمی تنبور چون علی‌میر درویشی و سید قاسم افضلی را درک کرده و طی سالیان متمادی از محضر علی‌اکبر مرادی بهره‌های فراوان برده است.

کاکی همکاری‌های متعددی با استادش علی‌اکبرمرادی در زمینه اجرای کنسرت‌ و انتشار آلبوم‌های موسیقی تنبور و کتاب شیوه آموزش تنبور «صد درس» داشته است.

 

5757

کد خبر 694652

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار