به گزارش خبرگزاری رویترز، شورای امنیت سازمان ملل روز شنبه به اتفاق آرا تحریمهای جدیدی را علیه کره شمالی اعمال کرد.
این قطعنامه که پیش نویس آن از سوی آمریکا ارائه شد، صادرات ذغال سنگ، آهن، سنگ آهن و قلع را به همراه مواد غذایی دریایی از کره شمالی ممنوع کرده و علتش دو آزمایش اخیر موشک بالستیک از سوی پیونگ یانگ در ماه ژوئیه سال جاری میلادی اعلام شده است.
براساس این قطعنامه همچنین سایر کشورها از افزایش تعداد نیروهای کار کره شمالی ممنع شدهاند چون کره شمالی از دستمزدهای این افراد برای ارتقای سطح برنامههای اتمی و موشکی خود بهره میبرد.
مون جائه این و دونالد ترامپ، روسای جمهوری کره جنوبی و آمریکا در تماس تلفنی یک ساعته خود گفتند که باید به همکاری با یکدیگر با هدف تسلط بر کره شمالی ادامه دهند و این همکاریها پیش از رزمایش مشترک نظامی که قرار است در اواخر اوت سال جاری میلادی صورت گیرد، افزایش یابد.
سخنگوی دفتر ریاست جمهوری کره جنوبی اعلام کرد جائه این گفته که کره شمالی باید بداند مذاکرات همچنان پابرجاست و ما آماده مذاکره هستیم البته در ابتدای امر این کشور باید از برنامههای اتمی خود دست بردارد.
کاخ سفید نیز در بیانیهای مجزا اعلام کرد که دو رئیس جمهوری کره جنوبی و آمریکا بار دیگر بر این مساله تایید کردند که کره شمالی تهدیدی مستقیم و جدی برای آمریکا، کره جنوبی و ژاپن و همچنین کشورهای دیگر به شمار میرود.
در ادامه این بیانیه آمده است: رهبران دو کشور به تحقق قطعنامههای مرتبط متعهد شدند.
تحریم راه حل همیشگی نیست
این گفت و گوی تلفنی در حالی صورت گرفت که چین نسبت به تحریمهای جدید علیه کره شمالی هشدار داد و اعلام کرد که این تحریمها یک راه حل پایدار و همیشگی نیست.
روزنامه "خلق چین" متعلق به حزب کمونیست این کشور امروز نوشت، اقدامات اخیر کره شمالی در بیاعتنایی کردن به قوانین وضع شده سازمان ملل بدون مجازات نمانده اما این تحریمها راه حلی همیشگی نیستند.
این روزنامه همچنین اعلام کرد: تحریمها بیشتر بر مردم عادی کرهشمالی اثر میگذارد تا دولت چون این مردم هستند که دیگر نمیتوانند با دنیای خارج از کره شمالی ارتباط و مراودات تجاری داشته باشند.
چین همچنین از واشنگتن و کره جنوبی خواست تا با کاهش رزمایشهای نظامی و دست برداشتن از استقرار سامانه دفاعی موشکی تاد تنشها را در شبه جزیره کره بکاهند.
روزنامه بین المللی "گلوبال تایمز "چین نیز نوشت، آمریکا باید غرور خود را در قبال کره شمالی متوقف کند. غرب باید دست از رزمایشهای خود بکشد. اگر فقط بر این باور باشد که کره شمالی مقصر وضعیت کنونی در منطقه است، اعمال تحریمها و رویکرد کنونی هیچ کمکی به حل بحران نمیکند. آمریکا باید هدفش برقراری صلح و همزیستی بجای تلسط ژئوپلیتیکی باشد.
52310
نظر شما