4 روز از شروع به کار رسمی شورای شهر تهران گذشته است. این شورا در اولین روز کاری خود، به اتفاق محمدعلی نجفی را با 21 رأی موافق به عنوان شهردار تهران انتخاب کردد. با این حال هنوز آقای نجفی سکان هدایت شهر تهران را بر عهده نگرفته و منتظر صدور حکم خود از سوی وزارت کشور است. به گزارش ایسنا، محسن هاشمی به عنوان رئیس شورای اسلامی شهر تهران، امروز در جمع خبرنگاران گفته اگر تا فردا حکم آقای نجفی از سوی وزارت کشور امضا و ابلاغ نشود، در جلسه فردا برای شهرداری تهران سرپرست انتخاب خواهد شد، این در حالی است که تنها 4 روز از فرصت ده روز وزارت کشور گذشته است. داتیکان در گفتگو با دکتر محمدحسین زارعی این مسأله را مورد بررسی قرار داد.
عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران در ابتدا به ماده 71 قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور اشاره کرد و در این زمینه گفت: «بر اساس قانون پس از انتخاب شهردار از سوی شورای اسلامی شهر، ظرف ده روز باید حکم شهردار امضا و به شورای شهر صادر شود. چنانچه وزارت کشور با این انتخاب مخالف باشد باید با بیان دلایل و استدلال شورا را قانع کند.» تبصره 3 ماده مذکور که در این خصوص آمده است، بدین شرح است: «نصب شهرداران در شهرها با جمعيت بيشتر از دويست هزار نفر و مراكز استان بنا به پيشنهاد شوراي شهر و حكم وزير كشور و در ساير شهرها به پيشنهاد شوراي شهر و حكم استاندار صورت ميگيرد .
شوراي شهر براساس ضوابط و شرايط احراز صلاحيت شهرداران مندرج در آييننامه مصوب اين قانون، شهردار مورد نظر خود را انتخاب ميكند. وزير كشور و استانداران موظفند حكم شهردار معرفي شده را ظرف مدت ده روز صادر نمايند. در صورتي كه وزير كشور يا استاندار، شهردار معرفي شده را واجد شرايط تعيين شده نداند، مراتب را با ذكر دليل و مستندات به شوراي شهر منعكس مينمايد، در صورت اصرار شوراي شهر بر نظر قبلي خود و عدم صدور حكم شهردار، موضوع توسط شوراي شهر به هيأت حل اختلاف ذي ربط ارجاع خواهد شد .
هيأت مذكور ظرف پانزده روز مكلف به تصميم گيري بوده و تصميم آن هيأت براي طرفين ( وزارت كشور و شوراي اسلامي شهر ) لازم الاجرا ميباشد. چنانچه در مدت مقرر، هيأت حل اختلاف نظر خود را اعلام ننمايد، نظر شوراي شهر متبع خواهد بود و شهردار ميتواند اختيارات قانوني خود را اعمال و اجرا نمايد.»
زارعی در خصوص وضعیت فعلی شهر تهران که عملا بدون شهردار اداره میشود اظهار داشت: «به نظر من تا زمانی که حکم شهردار تهران صادر نشده، شهردار قبلی باید وظیفه خود را انجام دهد و شورای شهر نیز نمیتواند پیش از پایان فرصت ده روز وزارت کشور، سرپرست انتخاب کند.»
این استاد دانشگاه در پایان گفت: «به نظر من کماکان آقای قالیباف شهردار تهران است مگر اینکه او استعفا داده باشد و استعفای وی نیز پذیرفته شده باشد که در این صورت قائم مقام وی وظایف شهردار را انجام خواهد داد.» زارعی افزود: «شورای شهر نمیتواند پیش از پایان مهلت ده روز وزارت کشور، اقدام به انتخاب سرپرست نماید ولی اگر بعد از پایان فرصت ده روزه، حکم شهردار از سوی وزیر کشور ابلاغ نشد، شورای شهر در همان روز میتواند نسبت به انتخاب سرپرست اقدام نماید.»
42238
نظر شما