در همين رابطه تعدادي از والدين اين دانش آموزان با تماس به روزنامه «خبرجنوب» خواستار انعكاس مشكلات ثبت نام و پيگيري موضوع شدند.
ایزدی يكي از اين والدين به خبرنگار ما گفت: ظرف 3 هفته گذشته تاكنون درگير ثبت نام پسرم در پايه سوم ابتدايي هستم و براي اين كار به مدارس مختلفي در شهر صدرا سر زدم كه همه مديران اين مدارس تا كنون از ثبت نام فرزندم با گفتن اين جمله كه ظرفيت تكميل است خودداري كردند.
وی با بيان اين كه از طريق سايت آموزش و پرورش نيز براي ثبت نام فرزند خود اقدام كرده است افزود: هنوز خبري نشده و مديران مدارس بارها براي ثبت نام ما را به آموزش و پرورش ناحيه 2 و ادارات كل آموزش و پرورش ارجاع داده اند؛ يك بار هم گفتند تا آخر هفته به شما خبر ميدهيم كه هيچ اتفاقي نيفتاده و همچنان پرونده به دست اين مدرسه و آن مدرسه سر ميزنم.
وي بيان داشت: مسئولين آموزش و پرورش ناحيه 2 شيراز بارها اعلام كردند كه براي دانش آموزاني كه هنوز ثبت نام نشده اند جلسه ميگذارند و به زودي مشكل ثبت نام حل مي شود اما تا كنون هيچ اقدامي براي ثبت نام فرزندان ما انجام نشده است در حالي كه كمتر از يك ماه تا شروع مهر و آغاز مدارس باقي مانده است و ما همچنان نگران بلاتكليفي دانش آموز خود هستيم و هر روز صبح بايد كفشي آهني بپوشيم و با جواب سر بالاي مديران مدارس مواجه شويم.
وی ادامه داد: براي ثبت نام فرزندم به يك مدرسه مراجعه كردم مدير آنجا از شغلم پرسيد و من در جواب او گفتم يك لقمه حلال را خدا مي رساند و از گفتن شغلم خودداري كردم، او با شنيدن همين جمله بلافاصله گفت ظرفيت ما تكميل است! مسئولين آموزش و پرورش پاسخگوي نگراني ما والدين دانش آموزان براي ثبت نام فرزندانمان نيستند.
در همين رابطه، دبير ستاد ثبت نام اداره كل آموزش و پرورش فارس در گفت و گو با خبرنگار «خبرجنوب» با بيان اينكه ثبت نام مدارس مقطع ابتدايي براي پايه اول از تير ماه شروع شده است گفت: ثبت نام ورودي هاي متوسطه اول و دوم نيز مردادماه انجام شده است.
غلامرضا كمالي با تاكيد بر اين كه مديران مدارس موظف به ثبت نام دانش آموزان ميان پايه و دانش آموزان جا مانده از ثبت نام هستند اظهار داشت: برخي دانش آموزان ميان پايه به دليل تغيير محل سكونت خود از يك مدرسه يا شهرستان هنوز ثبت نام نشده اند كه از اول شهريور مديران مدارس با هماهنگي ادارات آموزش و پرورش موظف به ثبت نام اين دانش آموزان هستند ضمن آن كه مديران نزديك ترين مدارس به محل سكونت اين دانش آموزان با توجه به ظرفيت مدرسه موظف به ثبت نام هستند.
وي با اشاره به اين كه سال گذشته حدود 6 مدرسه به چرخه آموزشي شهر صدرا اضافه شده است گفت: به دليل تراكم بالاي تعداد دانش آموزان در برخي كلاس ها مجبور هستيم به جاي 32 تا 35 دانش آموز حداكثر 36 تا 40 دانش آموز را ثبت نام كنيم.
كمالي افزود: مديران مدارس در صورت بالا بودن تراكم دانش آموزن هر كلاس ملزم هستند كه اين موضوع را به ادارات نواحي آموزش و پرورش اطلاع رساني كنند تا در خصوص ارتقاي ظرفيتهاي آموزشي مدارس تصميمگيري شود.دبير ستاد ثبت نام آموزش و پرورش فارس با تاكيد بر اين كه والدين نگران ثبت نام دانش آموزان خود نباشند، براي پيگيري تكميل ظرفيت مدارس صدرا و ساير مدارس شيراز با شرايط مشابه قول پيگيري داد.
در همين خصوص مدير كل نوسازي مدارس فارس نيز با اشاره به اين كه طي سال تحصيلي گذشته تنها 7 باب فضاي آموزشي جديد در شيراز احداث شده و يا در حال اجراست گفت: اين تعداد مدارس پاسخگوي تقاضاي نواحي 4 گانه آموزش و پرورش فارس نيست چرا كه نرخ جمعيت دانش آموزي در شيراز نسبت به سال قبل در مقطع ابتدايي 20 درصد رشد داشته است.
دست نيان افزود: اگرچه شهركهاي اقماري در اطراف شيراز رشد قابل توجهي داشته اما اين رقم با تعداد مدارس همخواني ندارد ضمن آن كه رغبت والدين نيز به تحصيل فرزندانشان در مدارس مركز شهر نيز مشكلات فراواني را براي آموزش و پرورش ايجاد كرده كه ضروري است تدابير مناسبي براي آن انديشيده شود.
وي افزود: ديدگاههاي غيركارشناسانه برخي از مسئولين و مردم طي ساليان گذشته مبني بر كاهش جمعيت دانش آموزي و نتيجه گيري بر مبناي عدم نياز به ساخت مدارس جديد باعث به وجود آمدن وضع موجود به ويژه در كلانشهر شيراز و شهرك هاي اقماري شده است.
مدير كل نوسازي مدارس فارس بيان داشت: تراكم دانش آموزي در نواحي 4 گانه شيراز به ويژه نواحي يك و سه بسيار بالاتر از حد شاخصهاي استاندارد است و حتي بهره برداري از مدارس در حال ساخت نيز در سال آينده گرهي از اين مشكل باز نمي كند.
وي افزود: با توجه به مهاجرپذير بودن كلانشهر شيراز و جمعيت فعلي اين شهر ميطلبد ساخت مدارس جديد دولتي و خيرساز بيشتر در دستور كار قرار گيرد.
دست نيان با اشاره به پوشش آموزشي 30 درصدي دانش آموزان استان در نواحي 4 گانه شيراز گفت: 30 درصد مدارس تخريبي كه نزديك به 3 هزار كلاس درس را شامل ميشود نيز در حوزه شهرستان شيراز است كه ايمن سازي مدارس آن ها در برابر خطرات طبيعي ضرورت دارد.
وي از افتتاح 30 باب فضاي آموزشی و پرورشی در استان با ظرفيت 90 كلاس درس با اعتباري معادل 10 ميليارد تومان در هفته دولت خبر داد و افزود: در صورت تامين اعتبار، اين مدارس از اول مهر ماه به بهره برداري خواهد رسيد.
با همه اين تفاسير و با سپري شدن ايام ثبت نام در مدارس شيراز و شهركهاي اطراف هنوز عده زيادي از والدين موفق به نام نويسي دانش آموزان خود در مدارس نشدند كه اين مهم بيانگر كمبود شديد فضاهاي آموزشي و لزوم ساخت مدارس جديد است و در اين زمينه علاوه بر اقدامات دولت مي طلبد خيران مدرسه ساز نيز آستين همت بالا بزنند و با ساخت فضاهاي آموزشي، نقش خود را در تربيت مديران آينده كشور ايفا كنند.
46
نظر شما