به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، نشست رسانهای نوزدهمین جشن خانه سینما، صبح امروز (8 شهریور) در سالن سیفالله داد خانه سینما با حضور هارون یشایایی، دبیر جشن، تورج منصوری، دبیر انجمن عالی فنون و هنرهای سینمایی و کامران ملکی، عضو هیئت مدیره خانه سینما و مجری برگزار شد.
در ابتدای این نشست، هارون یشایایی درباره ریاست جشن خانه سینما گفت: «آقای شاهسواری از من خواستند رئیس جشن شوم و من هم قبول کردم، خوشحالم موقعیتی پیش آمده که در این کار مشترک که دوستان شروع کردند، سهیم باشم و آنچه در توان دارم را بگذارم، امیدوارم من هم در این کار موثر باشم.»
او در ادامه به اوضاع کلی سینما اشاره کرد و توضیح داد: « باید در سینما مسیر مشخصی وجود داشته باشد، با اینکه تلاشهای زیادی در این زمینه صورت میگیرد اما به نظرم این نکته ضروری است.»
این تهیهکننده همچنین به فیلمهایی که ساخته میشوند اما امکان نمایش پیدا نمیکنند اشاره کرد و گفت: «بعضی فیلمها هستند که ساخته میشوند اما امکان نمایش پیدا نمیکنند و باید کاری کنیم که اصلا اینها تولید نشوند چون یکسری موانع همیشه وجود داشته است و اینطور انرژی و سرمایه هدر میرود. باید اتاق فکری باشد تا راه را نشان دهد. سینمای ایران قابلیت دارد که سهم خود را از سینمای جهان بگیرد ولی نتوانستیم بازار موفقی داشته باشیم.»
یشایایی افزود: «شکی نیست که بنیاد فارابی بعد از انقلاب خدمات زیادی به سینما ارائه داده است اما اتاق فکر نیست و تنها به سینماگران با توجه به امکاناتی که دولت در اختیار آن میگذارد در ارتقای سینما کمک می کند.»
در ادامه این نشست، تورج منصوری، توضیحاتی درباره فرآیند تاسیس انجمن عالی هنر و فنون سینمایی ایران داد و گفت: «این اقدام چهار سال قبل و پیش از بسته شدن خانه سینما با گروهی هفت نفره آغاز شد.»
او با اشاره به تغییر ظاهر تندیس جشن توضیح داد: «اوایل دهه هفتاد از آقای عبدالله اسکندری خواستیم که طرحی به ما بدهد و ایشان هم آقای محمدی را معرفی کردند و این تندیس توسط ایشان طراحی شد که یکسرستون باستانی تخت جمشید و شبیه نمادهای فرهنگ قدیمی است که بر بالهایش فیلم وجود دارد که آن را پرواز میدهد در حالی که خودش مثل شمع آب میشود.»
این فیلمبردار سینما ادامه داد: «البته شکل ظاهری تندیس تغییری نکرده و تنها پرداخت آن کمی تغییر کرده است. در دورهای هیات مدیره وقت تصمیم گرفت پوسته روی تندیس را تغییر دهد.»
او همچنین گفت: «شاخههای بازیگری، تدوین، موسیقی، چهرهپردازی، صدا، طراحی فیلم، جلوههای بصری، تهیه کنندگی، کارگردانی، مستند، فیلمکوتاه، انیمیشن، فیلمبرداری از جمله پانزده عضو تشکیلاتی هستند که برای جشن تصمیمگیری کردهاند. البته شاخههای سینمایی به معنای صنف در سینما نیستند و به معنای حرفه هستند و در جشن هم 15 شاخه داوری می شود که علاوه بر آن هیات مرکزی آکادمی، مدیرعامل خانه سینما و مرتضی رزاقکریمی به همراه رییسهای شاخههای داوری اعضای آکادمی را تشکیل میدهند.»
منصوری با اشاره به تندیسهایی که در جشن امسال اهدا میشوند نیز گفت: «امسال برای بازیگری، 4 تندیس مانند دورههای قبل در نظر گرفته شده است. در شاخه فیلمنامه نویسی، 2 جایزه در بخشهای فیلمنامه اورجینال و اقتباسی داده میشود ولی امسال فیلمنامه اقتباسی نداریم. در بخش صدا نیز، 2 تندیس داده میشود که یکی برای صداگذاری و دیگری برای صدابرداری است، یک جایزه بهترین فیلم هم خواهیم داشت.»
او درباره محل برگزاری جشن نیز گفت: «روز ملی سینما، 21 شهریور، مثل هرسال برای برگزاری جشن مشخص شده است ولی هنوز مکان آن قطعی نشده چون میخواهیم همه اعضا حتما حضور داشته باشند و به لحاظ خدمات و مسائل اجرایی شرایط لازم باید درنظر گرفته شود. اما ظرف دو سه روز آینده مکان برگزاری جشن اعلام میشود.»
منصوری درباره تغییر روش دیدن فیلمها نسبت به سال گذشته و برنامهریزیهایی که برای آکادمی انجام شده بود، گفت: «ما خیلی دیر توانستیم بجنبیم و همه چیز با هم جور شد. تقصیر کسی هم نبود چون میخواستیم یک سیستم درست کنیم و هنوز مهارتهای فردی کار را جلو میبرد. برای سال آینده قول میدهم که دوستان داور همراه با نفس تماشاچی فیلمها را تماشا کنند.»
او در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا برنامهای برای تجلیل از شهدای مدافع حرم در جشن وجود دارد، توضیح داد: «در این جشن به لحاظ تعداد جایزه محدودیتهایی داریم و امسال بزرگداشتهایی پیش بینی شده که برای فعالان سینمایی است. البته مدافعان حرم برای همه ما عزیز هستند اما تقدیر از حتی یک شهید در حد و ارزش کاری که آنها کردهاند، نیست. اینجا چون یک برنامه تخصصی برگزار میشود، پس بهتر است ما هم به کار تخصصی خود بپردازیم و اینطور نشود که برای توجیه اعمال خودمان از آنها سواستفاده میکنیم.»
یشایایی هم در این راستا گفت: «این پیشنهاد قابل طرح است که بررسی شود. البته ما هرکاری در سینما کنیم، سیاسی میشود. باید سعی کنیم کارهایمان را سیاسی نکنیم.»
در ادامه، منصوری درباره اینکه گفته میشود جوایز خانه سینما با لابی داده میشود، گفت: «شیوه رای گیری وقتی مشخص شود و ایرادهایش شناسایی شود به سمتی میرویم که غیرقابل نفوذ باشد، هرچند الان هم اعمال نفوذی نمیشود. الان رای گیری به این صورت است که داوران توسط شاخهها معرفی و بعد در آکادمی تایید میشوند که آن وقت کاندیداهای خود را اعلام میکنند و بعد تعداد داوران دیگری که اضافه میشوند به دلیل تعداد زیاد، شائبه لابی را از بین میبرند.»
او همچنین درباره اسپانسر جشن امسال گفت: « هنوز اسپانسری نداریم، امسال نیز بودجه از طریق خانه سینما تامین میشود ولی آکادمی از سالهای آینده به سمتی خواهد رفت که باری روی دوش خانه سینما نباشد.»
57244
نظر شما