رئيس شوراي اسلامي شهر شيراز در نشست هم انديشي معاونين و شهرداران مناطق با اعضاي شوراي پنجم با اعلام اين مطلب گفت: طبق وظايف و قانون، شورا در عزل و نصب هيچ كدام از مديران و پرسنل شهرداري دخالت نمي كند اما ما بر كار آنها نظارت مي كنيم و اگر شاهد نارضايتي مردم در بخشي باشيم به طور قطع تذكر ميدهيم و از حقوق قانوني خود در راه دفاع از حقوق مردم استفاده خواهيم كرد.
سيد احمد رضا دستغيب افزود: اعتقاد داريم كه 3 بخش در يك شهر مي توانند موجب پيشرفت و توسعه شهر شوند كه شامل كارشناسان به عنوان بدنه تصميم ساز شهر، نيروهاي اجرايي شهرداري كه كارهاي شهر را انجام مي دهند و در نهايت شوراي شهر است كه همگي بايد در كنار هم براي توسعه شهر به كار گرفته شوند.
وي اضافه كرد: يكي از مواردي كه بايد در شهر مورد توجه قرار گيرد تكريم ارباب رجوع است و اين تنها با تعارف بيسكويت و چاي انجام نمي شود بلكه پيگيري امور مردم با دقت و سرعت، بهترين تكريم ارباب رجوع است.
دستغيب از انتقال پادگان ها و استفاده از فضاي آنها به عنوان يكي از ضرورت هاي شهر ياد كرد و افزود: شيراز همواره به شهر گل و بلبل مشهور بوده اما امروز من از وضعيت گلكاري و فضاي سبز شهر راضي نيستم.
وي خواستار توجه بيشتر به حفظ بافت تاريخي و فرهنگي شهر به عنوان گنجينه اي براي آيندگان شد.
رئيس شوراي اسلامي شهر شيراز ادامه داد: در حوزه آموزش شهروندي نيز بايد توجه ويژهاي را شاهد باشيم و اين زيبنده نيست كه برخي فرق ميان عبور از چراغ سبز و قرمز را نمي دانند. بايد در حوزه آموزش حقوق شهروندي و فرهنگ شهروندي كارهاي گسترده تري صورت گيرد.
سرپرست شهرداري شيراز هم گفت: تا روزي كه در شهرداري شيراز هستيم خود را خادم مردم مي دانيم اما شهرداري ها از جمله شهرداري شيراز دست تنها هستند و هيچ ياور و حامي ندارند. تنها حامي آنها شوراها هستند؛ از طرفي روز به روز عرصه بر مديريت شهري تنگ تر مي شود.
محمد حسن اسدي از مديريت واحد شهري به عنوان پاشنه آشيل شهرداري شيراز ياد كرد و افزود: امروز نبود مديريت واحد شهري تبديل به پاشنه آشيل شهرداري شده و هركسي در شهر ساز خود را مي زند، در صورتي كه تصويب لايحه مديريت واحد شهري بايد تبديل به مطالبه اصلي شود.
وي با اشاره به وظايف 300 گانه شهرداريها، اضافه كرد: شهردار در شهرها 300 وظيفه اساسي دارد كه از او ساقط نمي شود. در كنار مديريت شهري يكي از مسايلي كه بايد مورد توجه شوراها قرار گيرد بحث لايحه درآمدهاي پايدار است در حالي كه امسال طي اين مدت نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل شاهد 40 درصد كاهش ساخت وساز از نظر متراژ و تعداد پروانه و در نتيجه كاهش درآمدهاي اين بخش هستيم كه تنها موردي كه شايد بتواند اين كاستي ها را جبران كند، اجرايي شدن اين لايحه توسط دولت است.
معاون اجرايي شهرداري شيراز هم گفت: يكي از مشكلات شهر شيراز، عدم اجراي تصفيه خانه شماره 2 شيراز است. امروز در حالي كه 1600 كيلومتر از عمليات خط انتقال فاضلاب شيراز انجام شده و 1500 كيلومتر ديگر باقي مانده اما هنوز تصفيه خانه شماره 2 تمام نشده و خروجي تصفيه خانه شماره يك تنها 200 ليتر بر ثانيه است. از طرفي 70 درصد فاضلاب شهر رها ميشود و باعث ايجاد بوي نامطبوع و مشكلات بهداشتي در بخش هايي از شهر به ويژه ورودي شرق شيراز شده است.
رمضان اميني، نبود مديريت شهري را به عنوان مشكل ديگر شهر مطرح كرد و افزود: امروز نبود مديريت واحد شهري هزينه هاي زيادي روي دست شهر گذاشته كه يكي از اقداماتي كه شايد بتوان در اين خلاء انجام داد بحث ايجاد كانالهاي مشترك تاسيسات شهري است به گونه اي كه حداقل مي توان در مركز شهر اين كانال ها را ايجاد كرد تا از حفاري هاي وقت و بي وقت دستگاه هاي خدمات رسان جلوگيري شود.
وي گفت: امروز اوضاع به گونه اي شده كه براي آنكه يك سيم برق جرقه نزند به جاي جابه جايي كابل هاي برق، سر درختان شيراز را قطع مي كنند.
اميني خواستار اجرايي شدن مصوبه سال 89 شوراي شهر و انتقال پادگان هاي سطح شهر به خارج از شهر و تبديل اين مكانها به فضاهاي سبز شد.
وي افزود: يكي ديگر از مشكلات شهر شيراز، افزايش روزافزون حاشيه نشيني است. اوضاع به گونه اي شده كه در برخي نقاط شهر، نرخ مهاجرپذيري به بالاي 14 درصد رسيده است. اين حاشيه نشيني ها باعث ايجاد برخي مشاغل مزاحم از جمله وانت بارهاي فروش ميوه و تره بار ميشود كه امروز علي رغم ساماندهي 540 وانت و توقيف 1500 وانت بار، باز هم اين مشكل رفع نشده است.
معاون اجرايي شهرداري شيراز از ساختمانهاي فرسوده به عنوان يكي از تهديدهاي اساسي شهر ياد كرد و گفت: ساختمان هاي فرسوده خصوصي، دولتي و به ويژه ساختمان هاي فرسوده ميراثي در بافت تاريخي و فرهنگي يكي از تهديدهاي شهر است كه حتي امكان دارد برخي از اين ساختمانها با يك حركت فرو بريزند و عمده مشكلات ما در اين زمينه با ساختمان هاي ميراثي است.
معاون حمل ونقل و ترافيك شهرداري شيراز نيز گفت: ما در موضوع حمل ونقل به حمل ونقل انسان محور و سبز نياز داريم.
ناصر شمس با اشاره به تعاملات اين حوزه با دانشگاه ها، گفت: در اين زمينه يكي از مواردي كه همواره مورد توجه ماست، توسعه حمل ونقل عمومي است كه به اين منظور حمل ونقل عمومي را در 7 بند تعريف كرده ايم و در صورت اجازه شورا، اين موارد را ارائه مي دهيم.
وي از توسعه شبكه فيبرنوري شهرداري شيراز خبر داد و افزود: در همه جا فيبرنوري متعلق به شهر است و اپراتورها تنها با استفاده از اين شبكه، تبادل ديتا مي كنند.
همتي بوشهري، معاون فرهنگي و اجتماعي شهرداري شيراز هم ضمن ارائه گزارشي از فعاليتهاي اين حوزه گفت: يكي از كلانشهرهايي كه طي چندسال گذشته در حوزه فرهنگي و ورزشي بسيار خوب درخشيده، شيراز است كه در آن اقدامات مهم و اساسي در حوزه فرهنگي صورت گرفته است.
اسماعيلي، شهردار منطقه يك شيراز هم گفت: من دو پيشنهاد دارم كه مي تواند تا حدود زيادي به شهر كمك كند كه يكي تشكيل كارگروه ويژه هماهنگي ميان دستگاه هاي خدمات رسان و دوم تشكيل كارگروهي براي حفظ و احياي باغ هاي قصردشت است كه ايجاد اين دو كارگروه مي تواند باعث حل بسياري از مشكلات شهر شود.
اكبري، شهردار منطقه 2 شيراز هم با اشاره به نابساماني يكي از بولوارهاي قديمي شهر گفت: بولوار مدرس به طول 7 كيلومتر در گذشته به عنوان يكي از زيباترين بولوارهاي شهر در مسير ورودي فرودگاه قرار داشت اما ساخت وسازهاي مترو باعث شده كه زيبايي اين بولوار از ميان برود كه جا دارد فكري به حال ساماندهي و زيباسازي آن شود.
شهردار منطقه 6 شهرداري شيراز هم گفت: من نمي دانم چرا شهرداري كه از بدو تولد يك فرد تا خاكسپاري او خدمات ارائه مي دهد بايد مورد نامهرباني برخي قرار گيرد و ما هنوز بايد شاهد تخريب تاسيسات شهري توسط برخي باشيم!
شيلا جهان جاه تنها شهردار زن مناطق شيراز افزود: يكي از مباحثي كه جا دارد مديريت شهر در آينده به دنبال آن باشد، بازنگري در گروه بندي باغهاي قصردشت است چرا كه ما امروز شاهد هستيم برخي باغ ها در پهنه بندي گروه يك قرار دارند كه حتي يك درخت هم در آنها وجود ندارد و اجازه تغيير كاربري هم نمي دهند، اما در عوض در گروه 5 باغ هايي قرار دارد كه مملو از درخت است اما اجازه تغيير كاربري و ساخت وساز را دارند.
مسعودي شهردار منطقه 7 شيراز هم گفت: يكي از مشكلات شهر شيراز، بحث حاشيه نشيني و پيوستن مناطق روستايي اطراف به شهر است كه جز افزايش گرفتاري هاي شهر چيزي
به دنبال ندارد.
شهدوست، شهردار منطقه 5 شيراز نيز تنها راه نجات و پيشرفت شهر را توجه به حوزه گردشگري دانست و گفت: از اين راه مي توانيم شيراز را به جايگاه اصلي خود برسانيم. البته هم اكنون نيز 150 پروژه گردشگري در شهر در حال ساخت است.
نايب رئيس شوراي شهر شيراز هم در اين جلسه گفت: بهترين سرمايه هر سازمان، سرمايه انساني است. مديران مياني نقش مهمي در زمينه موفقيت سازمان ها دارند و رويكرد شوراي پنجم در به كارگيري مديران مياني شهرداري مثبت است. در اين زمينه به مديران رده هاي مختلف شهرداري كه در حال فعاليت هستند اطمينان ميدهيم. همچنين امنيت شغلي مديران مياني مي تواند به شهر كمك كند.
صبوري افزود: يكي ديگر از مباحثي كه در شهر بايد براي كاهش هزينه ها به دنبال آن باشيم ايجاد كانال مشترك تاسيسات شهري است و بايد در شوراي پنجم يك بار براي هميشه اين مشكل را حل كنيم.
سيروس پاك فطرت ديگر عضو شوراي شهر شيراز هم گفت: تكريم ارباب رجوع و توجه به حقوق كاركنان دستگاه ها از مهم ترين مواردي است كه شوراي شهر بايد مدنظر داشته باشد و در كنار آن بايد جلوي شايعات درخصوص تغيير و تحولات گسترده در شهرداري نيز گرفته شود تا مديران شهرداري در آرامش به خدمت رساني به مردم كمك كنند.
نواب قائدي ديگر عضو شوراي شهر نيز برخورد مناسب مديران با كاركنان شهرداري را باعث برخورد مناسب كاركنان با مردم و تكريم ارباب رجوع دانست.
عبدالرزاق موسوي عضو شورا هم گفت: كار در سيستم اداري ما بسيار سخت است چرا كه فعاليت هاي اين سيستم به خوبي تعريف نشده و همه خود را طلبكار مي دانند. ما و شهرداري خود را يكي مي دانيم و همه يك هدف را دنبال مي كنيم و بايد حفظ قانون و اخلاق و در كنار آن پاسخگويي به مردم در اولويت فعاليت هاي ما باشد.
عضو ديگر شورا هم اظهارداشت: ما زماني مي توانيم از طرح جامع و يكپارچه شدن امور در خارج حوزه شهرداري سخن بگوييم كه ابتدا اين يكپارچگي را در سيستم خود و در شهرداري ايجاد كنيم و بعد از ديگران براي يكپارچه شدن سيستم دعوت كنيم.
حاجتي افزود: رويكرد شوراي شهر شيراز در حوزه حمل ونقل، رفتن به سمت حمل ونقل عمومي است و بايد از انجام هرگونه اقدامي به ويژه در نقاط مركزي شهر كه باعث ايجاد انگيزه براي حضور افراد با خودرو در اين محل ها مي شود، خودداري شود.
سولماز دهقاني عضو ديگر شوراي شهر نيز گفت: يكي از مسايلي كه بايد در آينده به آن توجه شود ايجاد يك سيستم رفاهي براي كاركنان شهرداري و در كنار آن به روز كردن دانش پرسنل شهرداري است.
نوذر امامي ديگر عضو شوراي پنجم هم بيان كرد: ما نمايندگان مردم شيراز هستيم و در جايگاهي قرار داريم كه بايد از حق مردم دفاع كنيم. در اين زمينه بايد در راه انجام وظايف خود، شفاف سازي نماييم چرا كه ما زبان گوياي مردم هستيم.
عضو شوراي شهر شيراز ادامه داد: اولويت اصلي ما در اين دوره بايد جذب سرمايه گذار باشد و در كنار آن با توجه به ظرفيت شيراز، بودجه شهر حتي مي تواند بيشتر از بودجه فعلي باشد.
وي با اشاره به سهم بالاي شهرداري در پرونده هاي دادگستري گفت: در اين رابطه بهتر است پرسنل شهرداري رابطه خود را با مردم بهتر كنند. اين در حالي است كه به گفته يكي از مسئولين دادگستري، هم اكنون 1700 پرونده براي شهرداري شيراز تشكيل شده است.
سخنگوي شوراي شهر شيراز هم گفت: حفظ كرامت انساني بايد به دور از قانون شكني باشد اما متاسفانه در برخي مواقع بعضي افراد، تكريم ارباب رجوع را با قانون شكني و دورزدن قانون اشتباه مي گيرند.
علي ناصري خطاب به مديران شهرداري شيراز گفت: از هر طريقي اجازه ندهيد در باتلاق شايعات گرفتار شويد. عده اي مي خواهند از اين آب گل آلود ماهي بگيرند. وي خواستار توجه به تحقق بودجه امسال شد.
مقيمي عضو ديگر شورا هم گفت: بايد ديد نقش معاونين و مديران در تصميمات گذشته شهردار كجاست و آنها تنها مجري بوده اند يا در تصميم گيري ها هم نقش داشته اند؟
46
نظر شما