رئیس فهرست العراقیه از اتحاد ائتلاف دولت قانون با ائتلاف ملی انتقاد کرد. "ایاد علاوی" در گفتگو با شبکه تلویزیونی العربیه از بغداد با حضور در بخش نخست برنامه پانورامای این شبکه درباره حرف و حدیث هایی مبنی بر ترور وی گفت:به نظر می رسد طرح هایی برای ترور من وجود دارد همان طور که طرح های دیگری برای ترور شخصیت های دیگر فهرست العراقیه وجود دارد.من این طرح ها را به اطلاع نیروهای چند ملیتی، کشورهای دوست و مسئولان دوست در حکومت عراق و سران فهرست العراقیه رساندم.من دولت نوری مالکی را متهم نکردم.من عناصری از دستگاه دولتی عراق را متهم کردم.این عناصر امکانات کافی حمایتی را برای شهروندان و مسئولان عراق فراهم نکردند.
طرح ترور در مراحل ابتدایی خود قرار دارد.آنان می خواستند قبل از انتخابات پارلمانی بمبی در خودروی من جاسازی کنند و طرح جایگزین ممانعت از ورود من به فرودگاه نظامی بوده است تا من به فرودگاه غیر نظامی بروم و از طریق تک تیزاندازها در مسیر فردوگاه یا در این مکان هدف قرار گرفته شوم.وزارت دفاع عراق نیز وجود این طرح ها برای ترور من را تایید کرده است.به من اجازه داده نشده از فرودگاه نظامی استفاده کنم. وی افزود:شخصیت های فهرست العراقیه به صورت مستمر شهید می شوند و هدف قرار گرفتن من بخشی از این طرح است.قبل و بعد از انتخابات تصفیه صورت گرفته و ادامه دارد و این اراده ایجاد شده است تا رئیس و سران فهرست العراقیه هدف قرار گیرند و این مساله بر ثبات سیاسی عراق تاثیر دارد.ما می بینیم نفوذ هایی به دستگاه های امنیتی صورت می گیرد.حمله به بانک مرکزی عراق چند روز گذشته دلیلی بر ناتوانی پلیس برای حمایت از نهادهای دولتی است چه برسد به حمایت از شخصیت های سیاسی در کشور.بنابراین هر سیاستمداری تا حد ممکن باید از خود حفاظت کند.این تهدیدات مانع از اصرار بر طرح ملی ما نمی شود.امیدواریم ملت عراق از این وضعیت اسفبار و ناامنی خارج شود.
ایاد علاوی تصریح کرد:متاسفانه ترورهای سیاسی و غیر سیاسی در منطقه جریان دارد و این ترورها مساله تازه ای نیست و من بارها هدف سوء قصد قرار گرفتم ولی امیدواریم که نیروهای سیاسی بتوانند در تشکیل حکومتی که بتواند از همه ملت عراق حمایت کنند به توافق برسند.حکومتی که بتواند ثبات را به این کشور بازگرداند. وی درباره مذاکرات فهرست العراقیه با فهرست های پیروز دیگر انتخابات پارلمانی عراق برای تشکیل حکومت افزود:هیچ طرفی به تنهایی نمی تواند حکومت را تشکیل دهد.
باید حکومت به وظایف خود عمل کند.عراق کشور مهمی در منطقه بوده و دارای امکانات گسترده ای است.فهرست العراقیه با همه فهرست های پیروز انتخابات رایزنی می کند و نقاط مشترکی ایجاد شده است.این رایزنی ها به طول خواهد انجامید چرا که نواقصی در قانون اساسی عراق وجود دارد چرا که این قانون شتابزده در سه ماه نوشته شد.این نواقص مشکلات کنونی را ایجاد کرده است.با توجه به پیامدهای اوضاع سیاسی در عراق و تظاهرات که در بیشتر استان های جنوب این کشور جریان دارد، نیاز مبرمی به تشکیل حکومت احساس می شود.مردم درباره کمبود خدمات ناراحت هستند و این وضعیت مسئولیت بیشتری را بر ما تحمیل می کند تا در سریعترین زمان ممکن حکومت را تشکیل دهیم. ایاد علاوی در پاسخ به این پرسش که آیا نظرات دادگاه فدرال یکی از این اشکالات قانونی است؟تصریح کرد:یکی از نواقص موجود در قانون اساسی نبود دادگاه عالی قانون اساسی است که اختیارات حل و فصل مشکلات قانون اساسی را داشته باشد.دادگاه فدرال در نظر خود اعلام کرده بود مسئولیت تشکیل ائتلاف های کوچک و بزرگ است از اختیارات کمیسیون انتخابات عراق است ولی کمیسیون انتخابات نیز از این مساله صرف نظر کرد.
دادگاه فدرال با نظر سابق خود اوضاع را پیچیده کرد اگر چه از موضع سابق خود عقب نشینی کرد و این مساله خوبی است ولی قطعا نواقصی در قانون اساسی وجود دارد و اگر این مشکلات نبود، مساله تشکیل حکومت به تعویق نمی افتاد. ایاد علاوی با اشاره به این که در روند سیاسی عراق به سبب تلاش برای به دست آوردن مناسب حساس، رایزنی ها میان گروه های سیاسی صورت می گیرد و این روند نامتوازن است،تصریح کرد:در این روند اشکالات زیاد و اساسی وجود دارد.به سبب نقصی که در روند سیاسی وجود داشته است به انجام این معامله ها عادت کردیم.انتخابات اخیر به سبب آنکه علیه سهم خواهی رای داده بود بسیار مهم است.ملت عراق برای تغییر رای داد.
العراقیه به اراده ملت پایبند است تا آشتی ملی صورت گیرد.حتی رای دادن مردم به ائتلاف دولت قانون بر اساس استفاده این ائتلاف از طرح ملی عراق و خروج از طایفه گری سیاسی بود ولی اتحاد میان ائتلاف دولت قانون و ائتلاف ملی مناسب روند سیاسی کشور و خروج از سهم خواهی طایفه ای نیست.ما بر حق قانونی خود تاکید داشته و بر این اساس با دیگر گروه ها مذاکره می کنیم.در صورتی که این سهم خواهی طایفه ای تقویت شود به شورش می انجامد و به منطقه منتقل می شود. ایاد علاوی درباره نقش مرجعیت شیعی عراق و مشخصا آیت الله سیستانی در تشکیل حکومت آینده عراق تصریح کرد:مرجعیت در این روند دخالت نکرده و نخواهد کرد.خطر، دخالت مراجع مذهبی در روند سیاسی نیست چرا که چنین چیزی وجود ندارد خطر واقعی بازگشت به سهم خواهی طایفه ای است. وی در پایان افزود:در حال منطقه خاورمیانه بزرگ در مرحله حساسی قرار دارد.پیروزی طرح ملی سیاسی عراق بر مقاومت و توانایی های منطقه خواهد افزود و زمینه پیروزی نیروهای میانه رو در منطقه را فراهم خواهد کرد
نظر شما