دکتر حسین میرمحمد صادقی، دبیر کل مجمع همبستگی حقوقدانان در نامه ای به دادستان دادگاه کیفری بین المللی - لاهه خواستار رسیدگی به جنایات میانمار علیه مسلمانان این کشور شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین در این نامه آمده است:  این گونه اقدامات وحشیانه فراتر از قربانیان مستقیم آن هزاران و میلیون ها قربانی غیر مستقیم دارد و در واقع برهمه بشریت تاثیرگذار است، همچنان که یک عمل تروریستی شعله های جنگ خانمان سوز جهانی اول را برافروخت. متن این نامه به شرح زیر است.

به نام خداوند مهربان
سرکار خانم فاتو بنسودا
دادستان محترم دادگاه کیفری بین المللی - لاهه

احتراما، شاید شما به عنوان یک مسلمان از این گفته بلند پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد بن عبدالله "ص" آگاه باشید که کسانی را که به فریاد استمداد و یاری طلبی مظلومان پاسخ ندهند مسلمان نمی داند و مسئول می شناسد، و بی تردید شما تا کنون از جنایات بی سابقه ارتکاب یافته علیه کودکان،زنان و مردان مسلمان میانمار اطلاع یافته اید. هر چند جهانیان سالهاست شاهد کشتارها و فجایع ارتکابی از سوی قدرتمندان علیه مردم بی دفاع بوده اند و این اقدامات، به ویژه در قرن بیستم و بالاخص در فاصله بین دو جنگ جهانی اول و دوم، در نقاط مختلف عالم به کرات رخ داده است، لیکن اوج مظلومیت قربانیان فاجعه انسانی اخیر در میانمار، همراهی رژیم نظامی این کشور با جنایتکاران، سکوت بسیاری از دولت های جهان، و تداوم تجهیز تسلیحاتی دولت میانمار از سوی رژیم های نژاد پرستی چون رژیم اسرائیل، وضعیت و موقعیت ویژه ای را برای این فاجعه رقم زده است.

جالب آن که مرتکبان این جنایت مدعی پیروی از آئینی هستند که همواره سعی می کنند آن را طرفدار صلح و آشتی و دوستی و مخالف تعرض حتی به جانوران و حشرات جلوه دهند. این همه نشانگر سقوط ارزش های اخلاقی و انسانی در کره خاکی ماست که بشر به اصطلاح متمدن امروز با مباشرت، معاونت و یا سکوت خود موجبات قتل عام و آوارگی هزاران نفر از مردم بی گناه و به آتش کشیده شدن محل های سکونت آن ها را، به جرم تبعیت از یک مذهب الهی و ابراهیمی، فراهم می آورد. قطعا این گونه اقدامات وحشیانه فراتر از قربانیان مستقیم آن هزاران و میلیون ها قربانی غیر مستقیم دارد و در واقع برهمه بشریت تاثیرگذار است، همچنان که یک عمل تروریستی شعله های جنگ خانمان سوز جهانی اول را برافروخت.

آنچه که بر شدت و شناعت این جنایت می افزاید آن است که عناصر لازم برای احتساب این اعمال به عنوان مصداق بارزی از جنایت نسل کشی وجود دارد. سرکار عالی نیک آگاهید که ارتکاب اعمالی مثل قتل و ایراد صدمات شدید جسمانی و روانی به اشخاص در صورتی که به قصد از بین بردن همه یا بخشی از یک گروه قومی، ملی، نژادی یا مذهبی صورت گیرد می تواند موجب تحقق جنایت نسل کشی یا ژنوسید، به عنوان شنیع ترین جنایت بین المللی، شود. از سوی دیگر، دادگاه کیفری بین المللی از سال2002 در شهر لاهه هلند تشکیل شده است تا جنایتکاران قدرتمندی را که در کشورشان یا کشور های دیگر امکان پیگرد کیفری آن ها وجود ندارد مورد پیگرد قرار داده و بدین ترتیب از بی کیفر ماندن آن ها جلو گیری نماید.هرچند با توجه به عدم الحاق دولت میانمار به اساسنامه دادگاه کیفری بین المللی، امکان آغازتحقیقات راسا از سوی شما به عنوان دادستان دادگاه وجود ندارد، لیکن انتظار میرود که سرکارعالی با استفاده از نفوذ خود تلاش کنید که شورای امنیت سازمان ملل متحد، به استناد فصل هفتم منشور ملل متحد و بر اساس بند ب ماده13 اساسنامه دادگاه کیفری بین المللی، وضعیت میانمار را به دادگاه کیفری بین المللی ارجاع نماید، همان گونه که در مورد لیبی و سودان چنین کرد؛ تا بتوان اطمینان حاصل کردکه آمران و عاملان این فجایع دهشتبار، قبل از آن که در محکمه عدل الهی مورد بازخواست قرار گیرند، در این دنیا نیز به سزای حداقل بخشی از جنایات خود برسند و این درس عبرتی برای همه جنایتکاران و موجب تشفی خاطر قربانیان این جنایات شود.


تهران- ششم سپتامبر2017- دبیر کل مجمع همبستگی حقوقدانان:
دکتر حسین میرمحمد صادقی

52312

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 704926

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 3 =