این روزها در هیاهوی اخبار جهان نام این زن مدافع حقوق بشری بیشتر از هر زمان دیگر چشم نوازی می کند، زنی که روزی جایزه صلح نوبل را دریافت کرد، آنگ سان سوچی نام اوست.

زهره نوروزپور: آنگ سان سوچی مدافع حقوق بشری میانماری، این روزها خشم افکار عمومی و فعالین حقوق بشر را برانگیخته است. خبرهای نگران کننده کشتار مسلمانان میانمار و سکوت خانم سوجی در قبال این جنایت اعتراض صدها هزار نفر از نقاط مختلف جهان را در پی داشت. معترضان در روزهای گذشته در انتقاد از سکوت رهبر دولت میانمار در خصوص خشونت‌هایی که باعث آوارگی ده‌ها هزار نفر از اقلیت مسلمان روهینگیا شده است از کمیته نوبل خواستند تا جایزه  را پس بگیرد آما این کمیته برغم اعتراض های جهانی و فعالین حقوق بشری در پاسخ به آنها اعلام کرد: «غیرممکن است پس از این‌ که جایزه‌ای از سوی این کمیته به فردی اهدا شد، بتوان آنرا پس گرفت.»

چرا افکار عمومی از خانم سوچی عصبانی است؟

آنگ سان سوچی با اصلیت برمه ای، از یک خانواده کاملا سیاسی متولد شد و تحصیلات سیاسی خود را در دهلی گذراند، پس از آن در لندن  ایالات متحده هم تحصیلات خود را تکمیل کرد.

فعالیت جدی در حوزه حقوق بشری خانم سوچی در سال 1988 اغاز شد زمانی که نی مین فرمانده نظامی برمه استعفا داد و آنگ سانگ سوچی، از آن پس رهبری مخالفان ضد حکومت نظامی این کشور را بر عهده گرفت. او که دانش آموخته تعالیم گاندی و بودا بود، برای هدایت معترضان و براندازی حکومت آز این تعالیم وام گرفته بود و با شعار «اتحاد، نظم، عش» توانست در سرتاسر میانمار هواداران بسیاری برای خودش دست و پا کند! اما او در سال 1989 از سوی شورای نظامی تا سال 2010 به حبس خانگی محکوم میشود. این دوران را می توان سال های سیاه میانمار خصوصا برای مسلمانان برمه عنوان کرد.(اینجا)

خانم سوچی پس از آنکه از حصر خانگی آزاد شد، توانست با رای اکثریت پارلمان این کشور را به دست بگیرد و پست نخست وزیر را از آن خود کند اما باز هم شورای نظامی مانع از آن شد که او در این منصب سکان میانمار را به دست بگیرد.

در آن سال ها کمیته صلح نوبل او را مدافع صلح نامید و جایزه سال 1991 این کمیته را به نام این رهبر دموکراسی خواه زد. در واقع خانم سوچی این جایزه را برای نجات مردم میانمار و نه فقط مسلمانان از زیر یوغ حکومت نظامی که توسط ارتش این کشور اداره می شد دریافت کرد. کما اینکه دولت میانمار همچنان هم کما فی سابق آمیخته با ارتش در این کشور حکومت می کند.

بیوگرافی خان سوچی نشان می دهد که او یکی از پیروان سرسخت آیین بودا است و همسر او یکی از محققین فعال امور تبیت بود.

حال اینکه امروز افکار عمومی خصوصا داخل کشورمان از خانم سوچی خشمگین هستند، چرا که او فکری برای مسلمانان نمی کند!حتی موضعی نمی گیرد! حتی از سازمان ملل درخواست میانجیگری نمی کند! او حتی به جامعه جهانی نمی گوید که فاجعه میانمار را دریابد! و این سوال مطرح می شود که چرا  نمی گوید؟ مگر نه اینکه در رزومه سیاسی او اولین عنوان مدافع حقوق بشر است؟

وب سایت شبکه خبری بی بی سی در 6 سپتامبر مصادف با 15 شهریور به نقل از فیس بوک دفتر خانم سوچی در واکنش به گزارش‌های مربوط به اقدامات خشونت‌آمیز ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا در ایالت راخین در جنوب غرب این کشور گزارش داد: «مشاور عالی دولت میانمار در مطلبی در فیسبوک رسمی دفتر خود نوشت که "وجود کوه یخ اطلاعات نادرست" در این مورد باعث ارائه "تصویری معوج" از واقعیات شده است.»

اما نکته جالبی که در واکنش خانم سوچی دیده می شود این است که این حوادث را با تروریسم مرتبط دانسته است و دقیقا معلوم نکرده که آیا مسلمانانی که کشته شده اند تروریست هستند یا بودائیانی که مسلمانان را سلاخی کرده اند؟ به نقل از خانم آنگ سان سوچی آمده است که "تروریسم پدیده‌ای جدید برای میانمار است اما دولت تمامی تلاش خود را به کار گرفته تا از گسترش آن به سراسر ایالت راخین جلوگیری کند."

برخی ناظران گفته‌اند که عملکرد آنگ سان سوچی در قبال بحران روهینگیا ناشی از ملاحظه‌کاری او در برابر ملیگرایان بودایی و نظامیان است که هنوز هم از نفوذ فراوانی در دولت برخوردارند.

و این در حالی است که روز گذشته بی بی سی اعلام کرد که دولت میانمار در مرز بنگلادش مین ضد نفر کار گذاشته است.

ننگی بر دامان برنده جایزه صلح نوبل

در همین حال خبرگزاری ایرنا به نقل از نیویورک تایمز گزارش داد:

آنگ سان سو چی، فردی که سال‌ها به مقابله با دیکتاتورهای میانماری پرداخت، 15 سال در حصر خانگی قرار داشت و رهبر جنبشی برای دستیابی به دمکراسی بود، پیش از این به عنوان قهرمان عصر نوین شناخته می‌شد؛ امروز اما او در قامت رهبر میانمار، به مدافع اصلی این پاکسازی قومی بدل شده است.

نویسنده می‌افزاید: واژه «پاکسازی قومی» شاید کتمان حقیقت باشد؛ چرا که حتی پیش از آغاز موج جدید ترورها، نتایج مطالعات دانشگاه ییل نشان داده بود که خشونت علیه روهینگیایی‌ها می‌تواند به عنوان یک نسل‌کشی قلمداد شود.

در بخش دیگری از این یادداشت آمده است: صدها تن در این کشور کشته شده‌اند اما سو چی از این قتل‌عام حتی انتقاد نکرده است. وی در عوض، گروه‌های امدادرسانی بین‌المللی را مقصر دانسته و معترض به «کوهی از اطلاعات گمراه‌کننده» شده که به گفته او، برای کمک به تروریست‌ها – احتمالا منظورش روهینگیایی‌ها – مطرح شده است.

کن روث، مدیر اجرایی سازمان دیده‌بان حقوق بشر در این رابطه می‌گوید: ما زمانی که آنگ سان سو چی جایزه صلح نوبل را دریافت کرد، او را مورد تشویق قرار دادیم، چرا که در آن زمان سمبلی از مقاومت در برابر ظلم و ستم بود. حال که او قدرت را در اختیار دارد، نمادی از همدستی بزدلانه در ستم دهشتناکی شده است که به روهینگیایی‌ها می‌رود.

دزموند توتو، فعال ضدآپارتاید برنده جایزه صلح نوبل هم چندی پیش در نامه‌ای به سو چی نوشته بود: خواهر عزیزم، سکوت، بهای گزافی است که برای رسیدن به عالی‌ترین مقام سیاسی میانمار پرداخت می‌کنی.

نویسنده در پایان یادداشت خود آورده است: طومارهای آنلاینی برای بازپس‌گیری جایزه صلح آنگ سان سوچی ایجاد شده است. مکانیسمی برای این کار در نظر گرفته نشده، اما امیدوارم که پول جایزه را پس بگیرند و به زنان بیوه و کودکان یتیمی بدهند که درست تحت نظارت او به وجود آمدند.

اما تصاویری از فرار مسلمانان میانمار به بنگلادش که در همین روزهای اخیر منتشر شده است:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

شرح خلاصه ای از فعالیت خانم سوچی و شایعات خبری در خصوص میانمار را مرور کردیم اما این سوال همچنان مطرح است؟ چرا از خانم سوچی عصبانی هستیم؟ این سکوت به چه معناست؟ خانم سوچی اگر به عنوان یک زن دموکراسی خواه و مدافع حقوق بشر نام برده نمی شد، آیا به عنوان عالی ترین مقام یک کشور ، اقدامی در شان وجهه دولت مطبوعش در جامعه جهانی نباید انجام دهد؟ به واقع چه کسی مدافع این مردم مظلوم است؟ در هر حال مدعیان در سکوت هستند!

52310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 705846

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 33
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۴:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
    106 4
    حالا .... بابای خانم سوچی. این چه بدبختیه مسلموناست که همه جای دنیا که بلبشوئه یه نامی از اسلام هست
    • بی نام A1 ۰۷:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
      14 3
      واقعاً چرا؟ به نظرم پاسخ در خود سوال مستتره
    • بی نام A1 ۰۸:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
      15 0
      یاد آوارگی خودمون افتادم موقع جنگ با این تفاوت دیگه مجبور نبودیم از رودخانه عبور کنیم.
    • عرفان A1 ۰۵:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۲
      5 15
      قابل توجه اونهایی که همش میگن چرا وزیر و سیاستمدار زن نداریم.. این هم نمونه یک سیاستمدار زن... وای به روزی که یک زن به قدرت برسه.. وای
  • ناشناس IR ۰۵:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
    124 2
    خدا لعنت کنه هر ظالمی رو
  • بی نام IR ۰۵:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
    15 2
    منم از دستش عصبانی ام
  • بی نام A1 ۰۶:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
    41 6
    جایزه نوبل یه آشغال سیاسیه
  • بی نام IR ۰۶:۳۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
    8 3
    لعنت بر این سیاستمدار بی همه چیز
  • سیاوش A1 ۰۶:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
    15 13
    مسلمانای برمه از قدیم اسلحه به دست علیه دولت مرکزی جنگیدند. در یک مقطع زمانی هم از محمد علی جناج درخوست کردند استان مسلمان نشین ارکان رو به پاکستان ملحق کنه مثل این میمونه که مردم سنی بلوچستان یا کردهای کردستان ادعای استقلال کنن. دولت مرکزی ما باید چکار کنه؟ به این شرایط اضافه کنید الگوهای غیر موفق اسلامی در اداره کشورها و ..... بگذریم به نظرم در ایران هم اگه یکی از استانها چنین کاری بکنه و مردانش اسلحه دست بگیرن دولت مرکزی نیست و نابودشون می کنه. دولت میانمار میگه اگه دولت مرکزی رو قبول ندارید برید یه جای دیگه. بعد که نمیتونه براشون اتوبوس وی آی پی هم بذاره. اگه سرشونو مینداختن پایین و از راه های غیر مسلحانه نه وحشیانه، مطالباتشونو پی گیری میکردن اینجوری نمی شد. بیخودم احساساتی نشید.
    • مهدی GB ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
      16 4
      یعنی شما میفرمایید این حجم از جنایت و ظلم حق این مردم و زنان و کودکانه؟ خدا به خیر کنه این تفکرات خطرناک امثال شمارو
  • بی نام A1 ۰۷:۲۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
    15 1
    آدما همیشه قدرت ندارن انتقاد میکنن وقتی قدرت دارن توجیه میکنن
  • محمدرضا A1 ۰۷:۳۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
    13 3
    جالبه همه این جوایز نوبل و اسکار غربیا رو مهم نمیدونیم. ولی وقتی پای چنین مسائلی باز میشه توقع داریم بیشترین صدا رو همین افراد داشته باشن.
  • بی نام IR ۰۷:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
    16 2
    امان از جهل و ساده لوحی و تحجر و نخوت و غروری که جامعه مسلمانان و رهبران و سران آنها رو در برگرفته و ملتهای مسلمان رو به نکبت کشونده ...و آنکس که نداند و نداند که نداند، در جهل مرخم عبدالدهر بماند.
  • محمدرضا IR ۰۷:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
    8 4
    خدایا قربونت چرا هرچی بدبختی وآوارگیه مال مسلماناست
  • بی نام IR ۰۸:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
    27 4
    شکی نیست که در حال حاضر مسلمانان برمه مظلوم واقعشدن. ولی آیا اونا هم کارهایی نکردن که باعث تحریک تندروهای بودایی شده باشه؟
  • محمد A1 ۰۸:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
    28 4
    من يه سوالي دارم.خدا وكيلي اگر اوضاع برعكس ميشد و مسلمونها بهمين بلا را سر بودايي ها مي آوردن.موضع ايران چي بود.
  • بی نام A1 ۰۸:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
    7 8
    وقتی این همه مسلمان رو هر جای دنیا میرسه میکشن و احدی حرف نمیزنه،باید هم منتظر باشیم که تو میانمار هم مسلمون کشون راه بیوفته...اگر یک میلیارد و نیم مسلمون مثل مسیحیها به فکر هم بودن کی جرات داشت این همه تعدی کنه،ما تو حوزه اصلی اسلام که خاورمیانه هست،آرامش نداریم،چه برسه به اون سر دنیا.وقتی استرالیا هم اینجا جت بلند میکنه و مسلمون میکشه دیگه ببین چه بر سرمون اومده.چون خودمون عشق اروپاییها و امریکاییها و ...هستیم.
  • یزدانی A1 ۰۸:۳۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۰
    6 6
    آخه جای صلح نوبل رو برای چی دست یک چنین خون شامی دادند شگفتی من ازین هست والا دنیا پر از قاتل و خون آشام هست، از بنیامین نتانیاهو بگیر تا قاتل آتنا و ... مثلا باید به قاتل بنیتا ما جایزه بدیم کدوم عقل سلیمی قبول می کنه؟
  • بی نام A1 ۰۷:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    1 0
    در این بحران انسانی باید در ابتدا به یک متغیر مهم و اساسی توجه داشت.در کشور میانمار یا برمهنامی که در دوران استعمار انگلیس به این سرزمین داده شده بود کشتار و سرکوب اقلیت های قومی به هیچ عنوان موضوع جدیدی نبوده و از سابقه طولانی برخوردار است.
  • بی نام A1 ۰۷:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    0 0
    سرکوب و کشتار و محرومیت گسترده دو اقلیت قومی شان و کارن که از قضا بودایی مذهب نیز هستند نشان از وسعت ابعاد بحران هویت در این کشور داشته و نمایان می سازد که مسلمانان روهينگيا اولین قربانیان سرکوب قومی نبوده و حتی این موضوع صرفا در تعارضات ميان بوداييان و مسلمانان نیزخلاصه و محدود نمی گردد.
  • بی نام A1 ۰۷:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    2 0
    میانمار در مقایسه با دیگر کشورهای آسیای جنوب شرقی از تعدد و تنوع قومي بسیار بالایی برخوردار است. در حدود صد گروه قومی در این سرزمین ساکن بوده و تقریبا هر کدام دارای زبان؛ خط و فرهنگ خاص خود هستند. در این میان مسلمانان روهينگيا دارای خط و زبان بنگالی بوده و دولت میانمار نیز آنها را اتباع کشور بنگلادش دانسته و به عنوان شهروند به رسمیت نشناخته است.
  • بی نام A1 ۰۷:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    1 2
    اوضاع اقلیت مسلمان میانمار همچنان اسفناک است. چنان که در تاریخ معاصر جهان هیچ ملتی تاکنون این گونه در میان این همه خونسردی و سکوت مجامع بین المللی و محافل حقوق بشری و بی خیالی دولت داخلی سرکوب نشده بود.
  • بی نام A1 ۰۷:۳۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    2 4
    در روزهای اخیر در حالی که شکست های پی در پی گروه افراط گرای داعش در عراق و آزاد سازی تلعفر به خبر خوب تبدیل شده، در گوشه ای دیگر از جهان، فرسنگ ها دورتر از خاورمیانه پر آشوب، افراط گرایی های از جنس غیراسلامی بیداد می کند که این بار مسلمانان قربانیان اصلی آن هستند
  • بی نام A1 ۰۷:۳۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    3 5
    گروه‌های تندرو بودایی و شبه نظامیان روهینگیایی با حمایت دولت اتحادیه جمهوری میانمار و در سکوت مجامع بین المللی، دسته دسته مسلمانان را قتل عام کرده، آتش می زنند و به دریا می‌اندازند
  • بی نام A1 ۰۷:۳۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    2 2
    در چند هفته گذشته، اکثریت بودایی میانمار به شکلی سازمان یافته اقدام به قتل‌عام اقلیت غیرمسلح مسلمانان روهینگیا کرده است؛ موضوعی که موجب شده تا ۲۷۰ هزار تن از آن‌ها به بنگلادش بگریزند و این‌ها همه در شرایطی است که سربازهای میانماری حتی زمانی که این افراد در حال عبور از مرزها هستند، آن‌‌ها را هدف گلوله قرار می‌دهند.
  • بی نام A1 ۰۷:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    3 2
    ورود اسلام به میانمار به قرن اول هجری و بوسیله تجار عرب به این کشور بازمی‌گردد. اما از زمان کودتای نظامی “نی‌وین” در سال ۱۹۶۲، مسلمانان از مناصب حکومتی و نظامی طرد شدند. مسلمانان روهینگا عمدتا در غرب میانمار و در شمال ایالت راخین متمرکز هستند.
  • بی نام A1 ۰۷:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    1 1
    سازمان ملل در مورد مسلمانان میانمار معتقد است نسبت به این اقلیت ظلم بسیاری رفته و حقوق بشر در مورد آن‌‌ها رعایت نمی‌شود. مسلمانان روهینگا در میانمار از حمله فقیرترین افراد ساکن این کشور هستند که اکثریت جمعیت آن را بودائیان تشکیل داده‌اند.
  • بی نام A1 ۰۷:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    3 3
    سفر سال ۱۳۹۱ هیلاری کلینتون به میانمار در مسیر سفرش به قاهره و دیدار با مرسی، تیر خلاص اصلاحات غربی بر پیکر مسلمانان این کشور بود. محور اصلی سفر کلینتون به میانمار بهبود مناسبات آمریکا و میانمار اعلام شد و وزیر خارجه آمریکا در دیدار با تین سین، رئیس جمهوری میانمار از دولت این کشور خواست به اصلاحات در این کشور ادامه بدهند تا ثابت کنند که با جامعه جهانی همراه هستند.
  • بی نام A1 ۰۷:۴۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    5 6
    این همون حقوق بشریه که غربی ها ازش حرف میزنن
  • بی نام A1 ۰۷:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    8 3
    واقعا ادم از این جایزه های صلح نوبل خندش می گیره
  • بی نام A1 ۰۸:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    2 0
    ظلم در هر شکلی باشه محکومه.خدا به داد مردم روهینگیا برسه
  • حسین A1 ۱۰:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    3 5
    مواضع و تحلیلهای صداو سیما در حمایت از مسلمانان میانمار نه از سر دل سوزی و بشر دوستانه که صرفا فرصتی برای حمله به غرب و سازمان ملل و امریکاست که بنا به نظر صداوسیما عامل تحریک و مدافع این کشتار هستند به بیان روشن تر عقده گشایی با خون و زجر مسلمانان. بی پناه چون از نظر صداوسیما مسلمانان هم درجاتی از کیفیت دارند .....که فعلا زیاد شامل حال این قوم نمی شود
  • آوا DE ۱۸:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    7 0
    دوستان کسی هواسش هست که روسیه و چین قطعنامه برضدمیانمار جلوگیری کردند؟ دولت چین متحد درجه یک میانمار هست و اتفاقا پشتیبانی شون رو هم دارن