پزشکی که افتخارش را با مردم بودن می‌داند

دکتر کوروش قنادی (فوق تخصص گوارش و کبد بالغین) و از مفاخر علوم پزشکی لرستان می باشد. متن کامل گفتگو با وی را می توانید در ادامه بخوانید.

به گزارش خبرآنلاین لرستان، این پزشک مردمی در آغاز سخن گفت: من هم خدمت شما و تمامي مخاطبين عزيز عرض سلام و تسليت به مناسبت فرارسيدن ماه محروم را دارم. بنده كوروش قنادي متولد ارديبهشت ماه سال 1343 در خرم آباد هستم. در حال حاضر به عنوان فوق تخصص گوارش و كبد بالغين در بيمارستان شهيد رحيمي خرم آباد در خدمت همشهريانم هستم.

-آقاي دكتر لطفا از خانواده و نحوه ي تحصيل تان بيشتر بگوييد.

بله، پدر من نظامي و شاغل در اداره ژاندارمري سابق بودند. مادرم هم خانه دار بود. دو برادر و سه خواهر بوديم و در محله ي چهارراه فرهنگ سكونت داشتيم. بنده در سال 1371 موفق به اخذ مدرك پزشكي عمومي از دانشگاه تهران شدم و به دنبال آن در سال هاي 1375 و 1385 به ترتيب مدارج علمي تخصص داخلي و فوق تخصص گوارش و كبد بالغين را در همان دانشگاه پشت سر گذاشتم.

 

-چطور شد كه به سمت پزشكي و تنش هاي اين شغل رفتيد؟

پزشكي يكي از رشته ها وشغل هاي پر طرفدار در كل كشور است. بعد از اعتبار اين رشته علاقه ي زياد من به طبابت بود كه باعث شد نهايت تلاشم را براي رسيدن به آن انجام دهم. اما اينجا بايد اعتراف كنم كه اگر حمايت هاي پدرم نبود هيچ وقت موفق نمي شدم. پدرم واقعا انسان باهوش و دانايي بودند و در ايجاد انگيزه در من براي رسيدن به پزشكي خيلي تأثير گذاشتند. البته كمك هاي مادرم هم مهم بود اما بدون ترديد پدرم نقش كليدي در پيشرفت من داشتند.

 

-امروزه اولويت اول اكثر والدين براي ادامه ي تحصيل فرزندان رشته ي پزشكي مي باشد. به نظر شما علت آن چه بوده و شما چه پيشنهادي داريد؟

البته زمان الان با زمان ما در گذشته خيلي فرق كرده است. در زمان ما ساير رشته ها بازار كار بهتري داشتند و اين موضوع باعث شده بود اولويت ها متنوع تر باشند. من فكر مي كنم امروزه كسب درآمد بالا و تضمين كار علت اصلي اين موضوع است كه شايد منطقي به نظر برسد. من پيشنهاد خاصي ندارم فقط مي توانم بگويم اگر كسي مي خواهد پزشك شود بايد خيلي زحمت بكشد چرا كه با مطالعه هاي معمولي نمي شود موفق شد. اما در طرف مقابل فكر مي كنم اگر اشتغال براي ساير رشته ها به اندازه كافي ايجاد شود اين حساسيت از بين مي رود و اين موضوع فقط و فقط با برنامه ريزي بلند مدت مسئولين و حمايت هاي مردم به دست خواهد آمد.

 

-در مورد حقوق هاي بالايي كه پزشكان دريافت مي كنند و اختلافي كه با دريافتي ساير مشاغل دارند نظرتان چيست؟

ببينيد اين يك واقعيت است و اختلاف حقوقي به ويژه در حوزه ي بهداشت و درمان وجود دارد.اما با اين وجود بايد بپذيريم كسي كه پزشك مي شود بالاترين ضريب هوشي را در بين افراد جامعه دارد و البته مهم تر از آن اين كه شرايط كاري پزشكان فوق العاده سنگين بوده و يك اشتباه ممكن است باعث از دست رفتن جان يك انسان شود. روي هم رفته اين عوامل مي طلبد كه دريافتي پزشكان بايد بالاتر از ساير مشاغل باشد. من اعتقاد دارم اين مزاياي ساير مشاغل است كه خيلي پايين در نظر گرفته مي شود، درست است كه حقوق پزشكان بايد بالا باشد اما ساير شغل ها نيز شريف اند و سختي هاي خاص خود را دارند و با افزايش دريافتي آنها بايد اين اختلاف را از بين برد.

 

-از برادر و خواهرانتان بگوييد. البته ما از برادر شما آقاي دكتر كيانوش قنادي شناخت داريم اما خودتان توضيح دهيد بهتر است.

بله، كيانوش چهار سال از من كوچكتر است. جالب است بدانيد كيانوش دوران دبيرستان در رشته ي رياضي و فيزيك درس مي خواند، اما من پس از پذيرفته شدن در رشته ي پزشكي او را ترغيب كردم با تغيير رشته به تجربي براي پذيرفته شدن در رشته ي پزشكي تلاش كند. اتفاقا همين طور هم شد و كيانوش در سال چهارم نظام قديم تغيير رشته داد. خوشبختانه كيانوش موفق شد در آزمون سراسري همان سال رتبه ي يك منطقه ي سه را به دست آورد كه البته بعد از تغييراتي كه سازمان سنجش در ضريب درس فيزيك داد به رتبه ي پنج تنزل پيدا كرد. در خصوص خواهرانم هم بايد عرض كنم دو خواهر بزرگترم تا مقطع ارشد فيزيك و خواهر سوم تا مقطع ارشد معماري تحصيل كرده اند.


-پس به نوعي مي توان گفت دكتر كيانوش قنادي دستاوردهاي امروز را مديون شما هستند.

من خيلي خوشحالم كه باعث پيشرفت دكتر شدم اما يقينا استعداد و پشتكار خودش خيلي مهم بوده است.


-از وضعيت كنوني خودتان رضايت داريد؟ فكر نمي كنيد مي توانستيد بهتر باشيد؟

خدا را شكر راضي ام. ببينيد پزشكي يك هنر است كه در كنار آن بايد در بين مردم باشيد. يك پزشك خوب بايد با مردم ارتباط نزديك داشته باشد و مسائل اجتماعي را به خوبي درك كند و گرنه هيچ وقت به نتيجه ي مورد نظرش نمي رسد. من در اين مدت نهايت تلاشم را انجام داده ام كه بتوانم اين مسائل را رعايت كنم. به نظر من پزشكي انتها ندارد و مرتب در حال پيشرفت است و بر اين اساس اعتقاد دارم پزشك بايد به روز باشد و مرتب تلاش كند علمش را بالا ببرد.


-از خاطرات تلخ و شيرين خودتان در اين مدت بگوييد.

خب تلخ ترين خاطره براي يك پزشك زماني است كه نمي تواند براي بيمارش كاري انجام دهد مخصوصا اگر اين بيمار يك جوان باشد. من بدترين و تلخ ترين لحظات كاري ام زماني است كه سرطان يك جوان را تشخيص دهم كه متأسفانه آمار آن خيلي بالا مي باشد. بهترين خاطرات من هم زماني است شاگردان و دانشجويانم را مي بينم كه به سرانجام مي رسند و در حال خدمت رساني به مردم هستند.


-پزشكي چه دستاوردهايي مي تواند داشته باشد؟

يك پزشك اگر عاشق نباشد به هيچ دستاوردي نخواهد رسيد. من بيشتر از بيست سال است در خرم آباد طبابت مي كنم. در اين مدت هميشه تلاش كردم تمامي دانش و علمم را براي سلامت مردم هزينه كنم. يك پزشك هر چه دارد به خاطر مردم است و اگر مردم نبودند پزشكي و پزشكان هم جايگاهي نداشتند. بزرگترين دستاورد براي پزشك موفقيت در تشخيص و درمان بيماري مردم است و مطمئن باشيد پول و جايگاه اداري هيچ وقت دستاورد يك پزشك نيستند.


-نگرش شما براي ارتقا كيفيت بهداشت و درمان جامعه چيست؟

در اين مورد خيلي موارد موثر هستند. مسائل اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و ... اما مقوله اي كه فوق العاده حياتي به نظر مي رسد بحث بهداشت است كه بايد اولويت اول باشد و متأسفانه نيست! من فكر مي كنم اگر مي خواهيم در بحث تأمين سلامت موفق باشيم بايد براي بهداشت و آموزش سلامت بيشتر هزينه كنيم. در اين صورت است كه هزينه هاي درمان بسيار كمتر مي شود. در واقع اين يك اصل است كه بهداشت بر درمان تقدم دارد!

 

-به نظر شما الگوبرداري از كشورهاي توسعه يافته در مقوله بهداشت و درمان چقدر مي تواند مهم باشد؟

اعتقاد من اين است كه در اين زمينه بايد بيشتر مطالعه كرد و همه ي جوانب را در نظر گرفت چرا كه زيرساخت كشورها با هم متفاوت است. ضمن اين كه مسائل فرهنگي و اجتماعي كشورها بسيار متفاوت و مهم هستند.

 

-نظر شما در خصوص آقاي دكتر هاشمي وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي چيست؟ به نظر شما چقدر موفق بوده است؟

ايشان با اجراي برنامه تحول سلامت خدمت بزرگي به قشر كم درآمد جامعه كرد. اما اين طرح نياز به كارشناسي بيشتر دارد و بايد موانع و مشكلات آن كه بعضا واضح و مبرهن هستند پوشش داده شوند.طرح تحول سلامت يك نظام پيوسته بين بهداشت و درمان است كه متأسفانه اكثر مردم فقط بخش درمان آن را مي بينند در صورتي كه تقدم با بهداشت و مراكز جامع سلامت است. شايد آموزش و آگاهي مردم بايد بيشتر در برنامه قرار گيرد.

 

-تا چه زماني مي خواهيد به طبابت ادامه دهيد. آيا براي خودتان يك بازنشستگي قائل نيستيد؟

پزشكي با ساير مشاغل متفاوت است. چرا كه يك پزشك متعلق به مردم است. من سي سال مستمر را به تحصيلات آكادميك پرداختم و پس از آن علاوه بر طبابت به آموزش و تدريس دانشجويان نيز مشغول هستم. علاوه بر اين خودم نيز مرتب در حال مطالعه و به روز كردن علوم هستم. اين كارها را من تا زماني كه توانايي فيزيكي داشته باشم ادامه خواهم داد و مادامي كه مردم نياز داشته باشند آماده ي خدمت هستم.

 

-آقاي دكتر از شما متشكريم، اگر صحبت خاصي داريد عنوان كنيد.

من در پايان به تمامي كساني كه پزشكي مي خوانند تأكيد مي كنم كه عاشق كار خود باشند و فقط مسائل مالي را نبينند. روي ديگر من با مسئولين بهداشت و درمان است. كساني كه مسئوليت خطير سلامت مردم را مي پذيرند بايد تجربه ي كافي در حوزه ي بهداشت، درمان و آموزش داشته باشند. تصميماتي كه در اين زمينه اتخاذ مي شود با سلامت مردم تلاقي دارند و براي هر تصميم بايد تمامي جوانب را در نظر گرفت. از شما و همكارانتان نيز تشكر مي كنم كه اين وقت را در اختيار من گذاشتيد.

 

48

کد خبر 715087

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =