مدیر پارک ملی بختگان و کارشناس مسایل زیست محیطی فارس اعلام کرد: با خشک شدن دریاچه های بختگان و طشک در شرق فارس فاجعه بزرگی در این منطقه درحال وقوع است.

ایرنا نوشت:

محمد زمان سلطانی گفت: هر سال با آغاز فصل سرد سال 218 گونه پرنده مهاجر در این دریاچه زمستان را سپری می کردند ولی زمستان گذشته به علت کمی بارش کمتر از 10 درصد پرندگانی مانند فلامینگو، آنقوت، کاکایی و دیگر گونه ها به دریاچه بختگان و طشک مهاجرت کردند.

وی افزود: درسالهای پربارش این دو دریاچه به وسعت 170 هزار هکتار به یکدیگر وصل می شدند اما هم اکنون با گرم شدن هوا و کمی بارش هر دو دریاچه به طور کامل خشک شدند.

سلطانی با اشاره به استفاده بی رویه از آب های سطحی و صفر شدن ورودی آب دریاچه بختگان و طشک گفت: یکی از اثرات مخرب خشک شدن این دریاچه ها، نفوذ ذرات نمک دریاچه به زمین های کشاورزی، کشتزارها و مزارع و شور شدن بافت شیرین این اراضی است.

مدیر پارک ملی بختگان گفت: تغییر دمای منطقه و تغییر میکرو اقلیم و از بین رفتن موجودی زنده به نام "‌آرتمیا " در این دریاچه ها از دیگر عواقب خشک شدن دریاچه های بختگان و طشک است.
مدیر جهاد کشاورزی منطقه بختگان نیز با اشاره به حفر 700 حلقه چاه کشاورزی عمیق و نیمه عمیق در این منطقه گفت: 30 درصد این چاه ها خشک شده اند و مابقی در حال شور شدن هستند که این مسئله40درصد تولیدات این منطقه را هم کاهش داده است.

دریاچه های بختگان و طشک 125 هزار هکتار وسعت دارند و در شهرستان نی ریز و بخش آباده طشک در شرق فارس واقع شده اند.

کد خبر 71650

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۸:۱۴ - ۱۳۸۹/۰۴/۰۷
    0 0
    در خوزستان نیز به دلیل خشک شدن و خشکاندن رودخانه کارون و انتقال آب آن فاجعه زیست محیطی بسیار بزرگتری در حال وقوع است لیکن هیچ کس به فکر نیست و حتی از طرح موضوع هم جلوگیری می کنند. امید است علاقه مندان به محیط زیست هرچه سریعتر این موضوع را در دستور کار خود قرار دهند که فردا خیلی دیر است.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین