«خبرجنوب» نوشت: عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: یک سم علفکش با عنوان پاراکوات، قرص برنج و مخدرها مرگآورترین مواد در بین افراد دچار مسمومیت در فارس است.

دكتر فاضل گودرزي افزود: سالانه 7 تا 8 هزار نفر به دليل مسموميت به مركز مسموميت هاي دانشگاه علوم پزشكي شيراز مراجعه مي كنند كه درصدي از اين تعداد به دليل شدت عوارض ميميرند.
وي يادآور شد: برخي از اين افراد به قصد خودكشي اقدام به خوردن مواد ياد شده ميكنند و به دليل پنهان كاري و مراجعه ديرهنگام پس از مسموميت دچار عوارض جبران ناپذير و حتي برخي مرگ مي شوند.
اين متخصص پزشكي قانوني و مسموميت ها گفت: برخي از افراد به صورت تصادفي مسموم مي گردند اما عده اي به دليل خودكشي و مخفي كردن موضوع با عوارضي مانند مشكلات گوارشي، قلبي، عروقي، مغز و اعصاب، كبد و كليه رو به رو ميشوند.
دكتر گودرزي ادامه داد: افرادي كه عمداً مواد مسموم كننده را مصرف مي كنند پس از مراجعه به بيمارستان بايد توسط كادر درماني و خانواده حمايت شوند تا اين اتفاق دوباره رخ ندهد.وي يادآور شد: در موارد معمول قرار دادن مواد سمي در شيشه هاي مواد غذايي خطرناك است و برخي مراجعه كنندگان به بخش مسموميتهاي بيمارستان علي اصغر (ع) نيز به دليل همين اشتباه مسموم شده اند.دكتر گودرزي گفت: طبق آمارهاي موجود در مرحله اول داورهاي آرام بخش و مواد مخدر و در درجات بعدي سموم گياهي و حشره كش ها مهمترين دلايل مسموميتها در فارس است كه با توجه به نكات پيشگيري چه در موارد تصادفي و چه قصد خودكشي بايد عوارض آن را جدي گرفت.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شيراز ادامه داد: مصرف خودسرانه داروها و انباشتن اقلام دارويي مختلف در خانه احتمال مسموميتها را افزايش ميدهد و توجه به اين قبيل مسائل زمينه حفظ سلامت اعضاي خانواده را فراهم ميكند.
دكتر گودرزي گفت: والدين نيز در صورت مشاهده تغيير رفتار در نوجوانان و جوانان بايد آن را زنگ خطر تلقي كنند و طي تعامل با فرزندان امكان بروز اتفاقهاي ناگوار را به حداقل برسانند.وي افزود: اعضاي يك خانه نيز به جاي سرزنش همديگر به همدلي و افزايش تعامل بپردازند تا افراد در صورت بروز مشكل به جاي پناه بردن به مواد مخدر و محرك و مسموم كننده خانواده را انتخاب كنند.اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شيراز گفت: اكثر افرادي كه چندين بار به دليل خودكشي مسموم مي شوند، دچار مشكلات روحي مزمن هستند كه درمان آنها ضروري است و اين مساله بايد از سوي متوليان و خانوادهها پيگيري شود.

 

46

کد خبر 722960

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار