صدای نوه بزرگ‌ترین خواننده کرد در تالار وحدت پیچید

کنسرت سنتی و کُردی «کورده‌واری» شامگاه سه‌شنبه هفتم آذر در میان فریادهای «هِر بژی کوردِ» (زنده باد کُرد) حاضران در تالار وحدت برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، شامگاه سه‌شنبه هفتم آذر محمدجلیل عندلیبی، سنتورنواز و آهنگساز به مناسبت ۴۰ سالگی مولانا، گروهش به همراه سیدرضا کوردستانی (صلواتی) (خواننده)، بهزاد فروهری (تکنواز نی)، صابر نظرگاهی (نوازنده تار)، همایون پشتدار (نوازنده کمانچه)، آراس رجبی (نوازنده نی)، سانوا عندلیبی (نوازنده عود)، سالار عندلیبی (نوازنده تنبک) و فرهاد عندلیبی (نوازنده دف) در تالار وحدت روی صحنه رفت.

کنسرت سنتی و کُردی «کورده‌واری» (به معنای مناطقی که مردم آن کُرد زبانند) در چهلمین سال تاسیس گروه مولانا و به یاد سیدعلی‌اصغر کوردستانی، خواننده کُرد و از اساتید آواز دوران قاجار و اوایل پهلوی، با صدای سیدرضا کوردستانی، نوه او، در سه بخش تک‌نوازی نی و دونوازی نی و تنبک، گروه‌نوازی در دستگاه همایون و دستگاه بیات ترک (نغمه) اجرا شد.

محمدجلیل عندلیبی در سال ۱۳۵۶ زمانی که به دعوت دکتر داریوش صفوت وارد تنها مرکز حرفه‌ای موسیقی سنتی یعنی مرکز حفظ و اشاعه موسیقی رادیو و تلویزیون ایران شد گروه مشتاق را که بعدها به مولانا تغییر نام داد تاسیس کرد. همان گروهی که این روزها ۴۰ سالگی‌اش را می‌گذراند.

در بخش اول کنسرتی که به مناسبت گرامیداشت این ۴۰ سالگی برگزار شد بهزاد فروهری نخست به تک‌نوازی نی پرداخت و سپس سالار عندلیبی به او پیوست تا در ادامه مخاطبان شاهد دونوازی نی و تنبک در دستگاه شور باشند.

آن‌چه در بخش دوم شنیده شد نخست تصنیف «بانگ رباب» با شعری از ماموستا عبدالرحمان وفایی بود، سپس آواز همایون به روایت سیدعلی اصغر کوردستانی، تصنیف «بی‌قرار» با شعری از مولانا و پس از آن آواز مثنوی اصفهان اجرا شد. پایان‌بخش این قسمت تصنیف «شاوی وصل» (کردی و فارسی) بود.    

در بخش سوم، ۹ قطعه اجرا شد؛ تصنیف «یار غزال» با شعر و آهنگ سیدعلی‌اصغر کوردستانی، آواز بیات ترک با شعری به نام «زردی خزان» باز هم به روایت سیدعلی‌اصغر کوردستانی، تصنیف «زردی خزان» با شعری از طاهر بک‌جاف و مولوی کورد، دونوازی تار و نی در گوشه شکسته توسط صابر نظرگاهی و آراس رجبی، تصنیف «کورده‌واری» با برداشتی از شعر ماموستا هیمن، آواز غم‌انگیز و فرود به شور با شعری از باباطاهر عریان، تصنیف «باغ رویت» با شعری از ماموستا عبدالرحمان وفایی، آواز مثنوی شور و ورود به بیات ترک و در نهایت تصنیف «نسیم بهار» با شعری از ماموستا عبدالرحمان وفایی.

تنظیم و بسط و گسترش همه قطعات را محمدجلیل عندلیبی انجام داده بود که در دوران پربار کاری‌اش با خوانندگان به‌نامی چون زنده‌یاد نورالدین رضوی‌سروستانی، محمدرضا شجریان، شهرام ناظری، عباس کمندی، بهزاد توکلی، علیرضا افتخاری و سالار عقیلی همکاری داشته است.

این کنسرت در میان تشویق و فریادهای «هِر بژی کورد» (زنده باد کُرد) حاضرانِ اکثرا کُردِ تالار وحدت پایان یافت.

57242  

کد خبر 732009

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =