به گزارش خبرآنلاین، در ابتدا تصور میشد این اثر متعلق به قرن 11 میلادی است، اما آزمایش تاریخسنجی کربن نشان داد بین سالهای 330 تا 650 پس از میلاد نوشته شده است.
این نوشته 1600 ساله به نام آبا گاریما، راهبی نامگذاری شده که در قرن پنجم میلادی به اتیوپی رفت.
افسانهها میگویند او پس از پیدا کردن صومعه گاریما در نزدیکی آدوا در شمال اتیوپی در عرض یک روز از اناجیل نسخهبرداری کرد.
صفحات این اناجیل که مصور هستند توسط بنیاد میراث اتیوپی نگهداری شدهاند. این بنیاد امیدوار است این دو جلد کتاب به زودی در معرض دید عموم در صومعه قرار بگیرد، قرار است در این صومعه موزهای برپا شود.
تصاویر قدیس متی، مارک، لوقا، یوحنا در این دو کتاب دیده میشود، «اناجیل گاریما» که گفته میشود قدرت ماوراطبیعی دارند تاکنون از صومعه بیرون برده نشدهاند.
این کتابها روی پوست بز و به زبان اولیه مردم اتیوپی نوشته شده و احتمالا اولین نوع کتاب شیرازهدار است که همچنان کاغذهایش به شیرازه متصل هستند.
تاریخ جدیدی که به نوشتن این دو کتاب داده شده همزمان با زمان ورود آبا گاریما در سال 494 پس از میلاد مسیح به اتیوپی است. این نکته به این افسانه که آبا حداقل در نوشتن بخشی از کتاب سهیم بوده دامن میزند.
مارک وینستنلی یکی از مسئولان حفظ میراث اتیوپی، میگوید:«راهبها معتقد هستند این کتاب قدرت جادویی دارد. اگر کسی بیمار باشد، آنها بخشهایی از کتاب را برایش میخوانند و بیمار توانش را باز مییابد. راهبها همیشه به افسانه آبا گاریما معتقد بودهاند و نتیجه آزمایش کربن نشان میدهد ممکن است این افسانه واقعی باشد.»
تلگراف / 5 ژوئیه
نظر شما